4. kolo
31.08.2019 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Nîmes Olympique uštědřil Brestu první porážku

První porážku po postupu do Ligue 1 registruje Brest. Bretaňský celek vůbec nestačil na Nimes Olympique, kterému podlehl vysoko 0:3. Domácí Crocodiles zvítězili poprvé v sezoně.

Nimes mělo za sebou těžký los a po zápasech s Paříží, Nice nebo Monakem je čekal o poznání hratelnější soupeř. Brest ale vstoupil do sezony dobře a prodloužit neporazitelnost hodlal i na půdě Nimes.

Velký podíl na konečném vítězství měl samotný začátek utkání. Hráči Nimes do něho vstoupili skvěle a už ve 2. minutě se ujalo vedení. Zinedine Ferhat se rozhodl od poloviny hřiště potáhnout balón do šestnáctky a vystřelit, což se setkalo s úspěchem a Nimes vedlo 1:0. O chvíli později měl Sofiane Alakouch na kopačce druhý gól, ale jeho tvrdou střelu z úhlu Larssoneur vyrazil. Do třetice pak mohl zvýšit Haris Duljević, ale jeho ránu z první vytěsnil na rohový kop Larssoneur. Na branku Brestu se v prvním poločase valil jeden útok za druhým a bylo otázkou času, než nováček soutěže podruhé inkasuje. Philippoteaux ještě zblízka neuspěl, ale ve 33. minutě už se prosadil Theo Valls. Ten dostal na hranici šestnáctky spousty prostoru a jeho rána pod břevno skončila v síti.

Dvoubrankový náskok byl pro Nimes zcela zasloužený. Brest se sice ve druhém poločase snažil o kontaktní branku, ale směrem dopředu si nevedl dobře. V 68. minutě zazdil největší šanci Irvin Cardona, když sám před Bernardonim netrefil branku! Na druhé straně zase musel do akce Larssoneur a střelu Ferhata vytěsnil nad břevno.

Brankář Brest Larssoneur měl ve druhém poločase několik výborných zákroků jako například proti po další ráně Ferhata, ovšem u dvou inkasovaných branek nakonec nezůstalo. Ve třetí minutě nastavení udělal tečku za utkáním třetí brankou do sítě Brestu Kévn Denkey. Na jeho střelu přes hlavu Larssoneur nedosáhl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele