4. kolo
31.08.2019 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lyon nevyhrál podruhé v řadě, doma remizoval s Bordeaux

Lyonu se v posledních sezónách na Bordeaux ne úplně dobře daří, nebo lépe řečeno ho neporáží. V uplynulých šesti případech se mu to podařilo jen loni, na sedmý pokus se urodila remíza. Domácí vedli do poločasu díky Memphisu Depayovi, pak se ale nechal vyloučit po obrátce Thiago Mendes, a hosté následně odpověděli Jimmym Briandem.

Zkušený francouzský forvard ve službách Les Girondins celkem čtyři sezóny strávil právě v Lyonu a teď proti svému bývalému zaměstnavateli zaznamenal klíčový vyrovnávací gól. Svěřenci kouče Paula Sousy potvrdili, že jejich forma má stoupající tendenci, a připsali si po prvotní porážce v Angers už svoje třetí utkání bez porážky.

Zato v táboře Les Gones po parádním vstupu do sezóny v úvodních dvou kolech možná už tak veselo není. Poté, co v úterní dohrávce nestačili venku na Montpellier, ztratili body podruhé za sebou. Nutno podotknout, že jejich snažení bylo výrazně zmařeno červenou kartou Thiaga Mendese, jenž se nechal vyloučit poměrně zbytečně.

Domácí lodivod Sylvinho každopádně mohl být s průběhem prvního poločasu relativně spokojený. Do první větší šance se dostal už v 8. minutě Aouar, který se prokličkoval až do šestnáctky, z blízkosti ho však vychytal gólman Costil. Poté Thiago Mendes vyfasoval první žlutou kartu, a to zcela zaslouženě po došlápnutí Otávia ve středu hřiště.

Ve 31. minutě se Olympique ujal vedení. Terrier poslal dlouhou kolmici dopředu podél levé strany, za obranu si zaběhl ve sprintu Depay, jenž se sice objevil v docela ostrém úhlu, nicméně i přesto dokázal poslat svou střelu podél Costila. Hostující defenzíva se dožadovala přerušení hry kvůli ofsajdu, ale marně. Branka byla jednoduše uznána.

Na sklonku hodiny hry přišlo na řadu osudné vyloučení. I přesto, že byl Thiago Mendes napomínán, ve středu hřiště nešetrně podrazil Kalua, a odebral se tak z hrací plochy předčasně. Přesilovku FCGdB následně rychle využil. Střelu de Prévilleho ještě brankář Anthony Lopes zneškodnil, míč však vyrazil jen k Briandovi, který už zacílil přesně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednička- vše ostatní by byl zisk po sázkovky.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Včerejšek patří sázkovkám.

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele