4. kolo
01.09.2019 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Úřadující vicemistr připisuje druhou porážku v sezoně

Nad síly Lille byla tentokrát Remeš, která hrála čtyřicet minut proti deseti. Právě v době početní převahy se podařilo dvakrát skórovat, díky čemuž má tým Davida Guiona na kontě sedm bodů.

Lille v tomto ročníku ztratilo už utkání proti Amiens, ve kterém byl už v devětatřicáté minutě vyloučen Boubakary Soumaré. Pro diváky to nebylo příliš atraktivní utkání. Tribuny sledovaly minimum šancí, přestože domácí, za které debutoval z Bayernu přicházející Renato Sanches, měli balon většinu času na svých kopačkách.

V minulé sezoně stačilo vesměs pouze najít Nicolase Pépého a bylo vymalováno. V této se snaží především Victor Osimhen, jenže tohle nebyl pro dvacetiletého Nigerijce nejlepší zápas. První velká šance byla na Stade Auguste-Delaune k vidění dvě minuty po změně stran. Boulaye Dia dával pod sebe, kde si počíhal Moussa Doumbia, nicméně v tenhle moment ještě netrefil.

Ve třiapadesáté minutě fauloval ve středovém kruhu Diu turecký reprezentant Yusuf Yazici, který přišel v létě z Trabzonsporu. Po druhé žluté se musel pakovat ze hřiště, což pochopitelně hrálo do karet Remeši, třebaže trvalo celých dvacet minut, než se skóre na ukazateli pohnulo. Souboj ve vápně mezi Josém Fontem a Moussou Doumbiou nejprve sudí Eric Wattellier neposoudil jako penaltový, avšak po poradě s asistentem u videa svůj názor přehodnotil a k radosti domácího celku ukázal na značku pokutového kopu.

Sám faulovaný pálil nekompromisně do středu brány - 1:0. V poslední minutě přidal pojistku Rémi Oudin, když se míč z jeho levačky z přímého kopu rozehrávaného až od postranní čáry de facto dokutálel až za Maignanova záda - 2:0. Jenže to v remešském stánku ještě nebylo všechno. Prakticky ihned po rozehrávce zatáhnul ve vlastní šestnáctce Yunis Abdelhamid snažícího se Osimhena.

Druhá penalta tedy byla na světě a Predrag Rajković ji Jonathanu Bambovi dokázal i za pomoci levé tyče zneškodnit, přičemž měl i docela štěstí, že se dorážející Renato Sanches značně ukopnul. Remeš za dva týdny poputuje na Stade de la Beaujoire do Nantes. LOSC bude před zraky domácích fanoušků napravovat dojem ve střetnutí proti Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 nebo 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele