4. kolo
01.09.2019 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Marseille nejtěsnějším rozdílem porazila ASSE

Klub z přístavního města si tak částečně udobřil fanoušky, ačkoliv André Villas-Boas sám nejlépe ví, že co se předvedené hry týče, nebyla to žádná sláva. Les Verts se po odchodu Jean-Louise Gasseta stále hledají. Po čtyřech kolech mají na kontě stejný počet bodů.

Jak napovídá samotný výsledek, byl to zápas o hrstce vyložených šancí. Tu největší proměnil Darío Benedetto v 33. minutě. Bouna Sarr posunul na Morgana Sansona, který v první milimetrově přesně načasoval přihrávku do optimálního prostoru pro svého argentinského spoluhráče. Posila z Boky Juniors vystřelila pravačkou po zemi, takže Stéphane Ruffier neměl nárok - 1:0.

Benedetto se prosadil ve druhém utkání po sobě, čímž nechal zapomenout na svoji neproměněnou penaltu z toho úvodního. Diváci na Stade Vélodrome vyskočili nadšením, jenže jejich modly nedokázali psychologické výhody nijak zvlášť využít. Štěstí bylo, že kreativní hráči soupeře, jmenovitě především Wahbi Khazri, neměli svůj den.

Střelec branky mohl přidat pojistku v pětapadesáté minutě. Spolupráce s Dimitrim Payetem však skončila pouze na boční síti. Následně to zkoušel Jordan Amavi. Ruffiera se mu sice překonat podařilo, nicméně defenziva stejně odolala. Zmíněný hráč OM už po třiceti minutách hry svým tvrdým zákrokem vyřadil ze hry Jean-Eudese Aholoua a měl kliku, že od rozhodčího Millota uviděl pouze žlutou kartu.

Snahy Löica Perrina v závěru první půle utnul ofsajdový praporek a střelu Sergiho Palencii zblokoval Boubacar Kamara. Z druhé půle zaujala vedle Benedettova pokusu také rána Yanna M’Vily, jemuž první gól v Ligue 1 po osmi rokách uzmul výborným blokem Kevin Strootman. Na opačném pólu se musel proti Youssoufovi a Bouangovi činit Steve Mandanda, který oslavil jubilejní čtyřstý mač ve francouzské nejvyšší soutěži čistým kontem.

Celek ze Saint-Étienne v přístavním městě na jihu Francie nevyhrál už čtyřicet roků. Napravovat dojem budou Printantovi svěřenci po reprezentační pauze v duelu proti Toulouse. Marseille má na kontě sedm bodů, takže na čelo tabulky scházejí jenom dva. Tohle manko se pokusí dohnat už za dva týdny na Stade Louis II v Monaku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele