Ligue 1 - souhrn 36. kola

10.05.2019, 22:40, aktualizováno 12.05.2019, 22:55
Komentáře a souhrny
Lyon vyhrál v Marseille, naopak Saint-Étienne nenavázalo na sérii čtyř výher v řadě a doma nestačilo na Montpellier. Pro domácí tato porážka znamená výraznou komplikaci v boji o Ligu mistrů. PSG sezonu už jen dohrává a tentokráte uspělo v Angers. Lille vyhrálo nad Bordeaux a pojistilo si druhou příčku. Monako prohrálo v Nimes a hrozí mu přímý sestup, který s jistotou potká Guingamp...

Olympique Marseille - Olympique Lyon 0:3

12.05.2019 21:00

Góly: 24. Maxwel Cornet, 84. Moussa Dembélé, 86. Maxwel Cornet

Na třetí příčce má proto před zbývajícími dvěma koly čtyřbodový náskok na regionálního rivala. A jelikož pohárové soutěže tentokráte neopanovalo PSG, přišla Marseille o možnost hrát na podzim Evropskou ligu.

Přestože jeho tým vyhrál 3:0, nemohl si Anthony Lopes na nedostatek práce stěžovat. Už v 5. minutě musel čistit prostor před Dujem Ćaletou-Carem a Mariem Balotellim. Následně svým volejem zahrozil Lucas Ocampos. Portugalský brankář byl znovu připraven. Balotelli se pak sám dostal do velice slibné pozici, jenže celou situaci zazdil.

Ve 24. minutě šli hosté do vedení. Střela Houssema Aouara byla zblokována, jenže k radosti příznivců Les Gones se dostala k Maxwelu Cornetovi, který se prodral až na hranici malého čtverce, odkud propálil Steva Mandandu - 0:1. Další pohromu pro OM mohl přivézt Memphis. Luiz Gustavo ale jeho úmysl včas přečetl.

Holandský fotbalista si stihnul do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky připsat ještě jednu příležitost. Bohužel pro něj i pro celý tým minul zařízení. Hned po změně stran chyběl Fekirovi malinkatý kousíček k zakončení, a poté se k hlavičce dvakrát v rychlém sledu dostal Balotelli. Ve druhém případě musel na brankové čáře zaskakovat Léo Dubois.

V 58. minutě zkusil štěstí Luiz Gustavo, nicméně ten má na hřišti obvykle jiné úkoly. Hiroki Sakai si to pak neohroženě namířil do soupeřovy šestnáctky, kde jeho snahám vystavil stopku včas vyběhnuvší Lopes. Muž v rukavicích nedlouho poté vychytal i Ocamposovu ránu pravačkou. V 67. minutě se odehrál další důležitý moment zápasu.

Duja Ćaleta-Car jakožto poslední instance před gólmanem zatahal za rameno unikajícího Martina Terriera a Marseille dohrávala o deseti. Netřeba dodávat, že tím výrazně usnadnil Lyonským bytí. V 77. minutě ještě nemohla Cornetova trefa platit pro ofsajd. O sedm minut později Tanguy Ndombélé z první posunul na Moussu Dembélého, který ve vápně zaseknul balon a zpoza Luize Gustava rozvlnil síť - 0:2.

A aby toho pro nervózního Rudiho Garciu nebylo na lavičce málo, prosadil se Maxwel Cornet sám ještě jednou, když mu Hosssem Aouar poslal přihrávku za obranu. Zpracování nebylo od dvaadvacetiletého forvarda nejoptimálnější a běh ani omylem nepřipomínal Geparda. Přesto se podařilo zakončit, než stačil přiběhnout ... pochopitelně brazilský defenzivní štít Luiz Gustavo - 0:3.

Les Gones tedy protáhli sérii neporazitelnosti proti Marseille na jedenáct zápasů. Naposledy celek z přístavního města slavil tři body v květnu roku 2014. Lyon se ve zbývajících dvou duelech střetne s Caen a s Nîmes. Marseille nejprve pocestuje na Stadium Municipal v Toulouse a sezonu zakončí domácím střetnutím proti Montpellieru.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Girondins Bordeaux 1:0

12.05.2019 17:00

Góly: 27. Loïc Rémy

Lille získalo klíčové vítězství nad Bordeaux, na devadesát devět procent si zajistilo konečné umístění na druhé příčce, a zahraje si tudíž v příštím ročníku základní skupiny Ligy mistrů. Hosté naopak utrpěli již svou pátou porážku v řadě a stále nemají jistou záchranu. O jediný gól utkání se postaral Loïc Rémy zhruba po půlhodině hry.

Domácí naposledy získali velmi cennou remízu na půdě Lyonu, kterou následně potvrdili nynějším úspěchem, a protože si po šestatřiceti kolech udrželi minimálně šestibodový odstup od třetí příčky, může je sesadit z jejich druhé pozice pouze horší skóre. Oproti Les Gones ale LOSC disponuje už teď daleko lepším poměrem vstřelených a inkasovaných branek.

Les Girondins podruhé v řadě nezaznamenali jediný přesný zásah, v uplynulých jedenácti kolech prohráli celkově posedmé, a ze čtrnáctého místa výše se tak neposunuli. I když na osmnáctou barážovou příčku mají slušný pětibodový náskok, matematicky pořád ještě v boji o udržení se v Ligue 1 jsou. A neměli by tedy poslední dva zápasy podcenit.

Dogy od začátku střetnutí určovaly tempo hry, první opravdu velmi dobrou příležitost si vytvořily po dvaceti minutách, to když Ikoné svou kolmicí uvolnil ve vápně volného Rémyho. Toho ovšem dobře vychytal vyběhnuvší Costil, práci měl ovšem i nadále, neboť k rychlé dorážce se dostal Bamba, i v tomhle případě si však hostující gólman poradil.

Ve 27. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik tohoto klání. Ikoné rozehrál přímý volný kop z dobré pozice nečekaným jemným obloučkem přes zeď, míč nasměroval do míst, kde se nacházel jeho spoluhráč Rémy, a ten ho z voleje poslal přesně k bližší tyči. Navýšit náskok se ještě snažil těsně přestávkou Bamba, jeho pokus však Costil v pohodě lapil.

Bordeaux poprvé zahrozilo až v 58. minutě. Adli chytrou přihrávkou našel Brianda, jenž se ocitl sám před brankářem Maignanem, překonat ho však trestuhodně nedokázal. Jinak však směrem dopředu hosté i nadále tápali. Závěr navíc dohrávali o jednoho muže v poli méně, za zmaření zjevné brankové příležitosti po faulu na Pépého byl totiž vyloučený Pablo.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - EA Guingamp 1:1

12.05.2019 15:00

Góly: 15. Ismaïla Sarr - 87. Alexandre Mendy

Guingamp se letos zařadil do pozice jistého prvního sestupujícího mužstva z francouzské nejvyšší soutěže. V Ligue 1 působil celkem šest sezón, poslední z nich se mu stala nakonec osudnou. V Rennes potřeboval bezpodmínečně vyhrát, aby si ještě zachoval naději na udržení, jenže bretaňské derby pro něj dopadlo pouze konečnou dělbou bodů.

O to smutnější je pro EAG tahle plichta, že ve druhé minutě nastavení druhého poločasu mohl dokonce přetavit tři body na svou stranu díky nařízenému pokutovému kopu. Poté, co si Ikoko chtěl obehrát ve vápně Bensebainiho, zahrál domácí bek rukou, jenže penaltu trestuhodně zazdil Thuram, jenž nasměroval míč v podstatě pouze jen do rukavice gólmana Koubka.

Hosté se po celý ročník prakticky trápili a jako by tenhle neúspěšný moment ze závěru zápasu symbolizoval jejich zmar. Aktuálně disponují nejhorším útokem i obranou, v poslední čtvrtině sezóny byly výsledky na mizivé úrovni, a tak jejich pád o patro níže je vlastně logickým vyústěním celé situace. Mají mimochodem na kontě pouhých pět vítězství.

Rennes mohlo tenhle duel odehrát v poklidu. Na rozdíl od svého soupeře prožilo velmi slušný rok, podařilo se mu triumfovat v Coupe de France a zajímavě se prezentoval například i v Evropské lize. Body rozhodně nepotřebovalo tolik jako Guingamp. Ve zbývajících dvou kláních se bude snažit umístit v tabulce aspoň v její horní polovině.

Jediný celek Ligue 1, který jako jediný z celého pelotonu nedosáhl ani na třicítku získaných bodů, nevstoupil do tohoto duelu vůbec špatně. Při chuti byl především Coco, jenž v 5. minutě prověřil Koubka svou hlavičkou, v 9. minutě se objevil zcela sám za protivníkovou obranou, zase však balón nasměroval svým zakončením pouze do domácího brankáře.

SRFC naopak skórovalo v 15. minutě ze své vůbec první šance. Koubkův dlouhý nákop hlavičkou prodloužil Niang na rozeběhnutého Sarra, jenž následně parádním obloučkem překonal vyběhnuvšího gólmana Caillarda. Guingamp na tenhle inkasovaný gól zareagoval příliš pozdě. A ve finále stačil pouze střetnutí dostat do nerozhodného rezultátu.

Stav se pro Rennes začal vyvíjet tím horším směrem v 79. minutě. Nyamsi ve středu pole srazil na zem Mendyho, a protože vyfasoval druhou žlutou kartu a červenou, pakoval se předčasně ze hřiště. EAG využilo svou přesilovku jen jednou vstřelenou brankou, z dorážky zamířil tři minuty před koncem tvrdou střelou pod břevno nekompromisně Mendy.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Toulouse FC 0:0

11.05.2019 20:00

Góly: -

Bezbranková remíza pro žádný z klubu nic neřeší. Oba se nadále nacházejí v situaci, kdy nutně potřebují bodovat. Pravda, k udržení chybí druhému zmíněnému jen malinkatý krůček, nicméně výhry Caen a Dijonu na klidu před zbývajícími dvěma koly rozhodně nepřidaly.

První šance byla na Stade de la Licorne k vidění už v 6. minutě. Hlavička Khaleda Adeóna byla však až příliš nepřesná na to, aby Maura Goicoecheu jakkoli vystrašila. To Sehrou Guirassy byl při své šanci důraznější, ale na uruguayského gólmana, který zaskakoval za zraněnou jedničku Baptisteho Reyneta, stejně nevyzrál.

TFC si vypracovalo dobrou příležitost po půl hodině. Mathieu Dossevi našel Issiagu Syllu, jehož hlavičku pokryl Régis Gurtner. Max Gradel pak ztroskotal na Bakaye Dibassym, takže sudí Letexier poslal oba týmy do šaten za stejného stavu, jaký svítil na ukazateli skóre už před úvodním hvizdem do píšťalky.

Do druhé půle naskočil íránský reprezentant Saman Ghoddos, což obraně téfécé rozhodně neudělalo radost. Nejprve se ovšem o slovo přihlásil Jimmy Durmaz, až do osmapadesáté minuty prakticky neviditelný. Jeho střele ke Gurtnerovi ani nedoputovala, jelikož byla cestou sražena na roh. Za deset minut centroval od rohového praporku Ghoddos a lehce zmatený Kelvin Amian si málem dal vlastní gól. Goicoecheu i celé Toulouse zachránila od pohromy branková konstrukce.

V osmasedmdesáté minutě se zase dostal do centra dění Durmaz, leč balon na místo určení opět nedoputoval, protože jej do bezpečí pomohl odklidit Emil Krafth. V závěrečné desetiminutovce se v dobré pozici ocitnul Sehrou Guirassy. Nicméně zakončoval jenom do boční sítě. Amiens za týden čeká velice důležité klání s Monakem a v posledním kole se střetne s posledním Guingampem. Družina Alaina Casanovy narazí na Marseille a Dijon.

Více informací k zápasu

SM Caen - Stade Reims 3:2

11.05.2019 20:00

Góly: 14. Casimir Ninga, 40. Fayçal Fajr, 45. Frédéric Guilbert - 37. Moussa Doumbia, 82. Arbër Zeneli (pen.)

Celek z Normandie má dvě kola před koncem na kontě třiatřicet bodů a zůstává na barážové pozici jenom zásluhou horšího skóre. Remeš si ale nemusí zoufat, neboť první sezonu po postupu v pohodě zvládla.

Malherbe začali lépe a už ve 4. minutě mířil těsně mimo Emmanuel Imorou. Deset minut poté to byl právě Imorou, kdo svým centrem z levé strany našel před bránou Casimira Ningu, který se hlavou nemýlil - 1:0. Čadský útočník mohl pro změnu za dalších deset minut skórovat podruhé. Přihrávka od Saif-Eddine Khaouiho byla výtečná, avšak zakončení si hostující defenziva pohlídala.

Na druhé straně zaměstnal Brice Sambu střílející Moussa Doumbia. Rodák z malijského Bamaka se prosadil až v sedmatřicáté minutě, když se k němu odrazil míč po rohovém kopu. Jeho střela k tyči zpoza vápna byla pro domácí jedničku nechytatelná - 1:1. Nicméně nerozhodný stav nevydržel ani 180 sekund.

Pak si totiž k rozehrávce přímého kopu z nějakých dvaceti metrů stoupnul kapitán Fayçal Fajr a díky spolupráci s pravou tyčí mohl běžet slavit - 2:1. A aby toho pro Remeš nebylo málo, v samotném závěru úvodní půle se ještě stačil hlavou prosadit Frédéric Guilbert - 3:1. Tohle vypadalo pro Mercadalův výběr hodně nadějně.

Edouard Mendy, který se dostal do užšího výběru při skládání ideální sestavy celého ročníku 2018/2019, se po startu druhého poločasu pořádně zapotil, když musel likvidovat hned tři pokusy soupeře. Dva měl na svědomí Malik Tchokounté, jehož ale trenér následně trochu ukvapeně stáhnul ze hřiště a nahradil Princem Onianguém.

Guionův tým se snažil s nepříznivým stavem něco udělat, ale dlouho se mu to nedařilo. Až v 80. minutě nebezpečně hlavičkoval Suk Hyun-jun. Hned potom Younn Zahary fauloval ve vápně Doumbiu, za což si vysloužil žlutou kartu. Nařízené penalty se chopil Arbër Zeneli a vybral si stranu po své levé ruce, zatímco muž v rukavicích se rozhodnul pro opačnou - 3:2.

Více pozoruhodného se na Stade Michel d’Ornano už neurodilo. SM Caen má na kontě sedm výher a o další dvě se pokusí v zápasech proti Olympique Lyon a Girondins Bordeaux. Remeš dohraje sezonu právě na Matmut Atlantique v Bordeaux a v závěrečném kole na Stade Auguste Delaune přijedou mistři z Paříže.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Racing Strasbourg 2:1

11.05.2019 20:00

Góly: 40. Júlio Tavares (pen.), 90+3. Chang-hoon Kwon - 68. Ludovic Ajorque

Tři body pro DFCO zachraňoval až v nastaveném čase Kwon Chang-hoon, který už ke konci minulého ročníku přispěl k celkové jedenácté příčce několika důležitými trefami, jenže pak kvůli zranění propásnul mistrovství světa v Rusku. Racing oproti tomu potvrdil, že dostat se do někdejší formy jest v této fázi sezony zkrátka neřešitelným úkolem.

Domácí nehodlali ponechat nic náhodě a už od první minuty byli aktivnější. Svou převahu málem zužitkovali už v minutě čtvrté, kdy Oussama Haddadi našel Júlia Tavarese, jenž hlavičkoval těsně mimo. Následně pálil z dálky Wesley Saïd a Mats Sels se musel činit. Minutku poté se osmělil Ludovic Ajorque. Rúnar Rúnarsson si však všechno pohlídal.

Ve 33. minutě už byl islandský brankáře překonán. Jordan Marié ho dokázal zastoupit a střelu Leba Mothiby vytěsnil zdárně na roh. Pět minut před vypršením řádné hrací coby úvodního dějství fauloval Adrien Thomasson unikajícího Naïma Slitiho a kopala se penalta. Kdo jiný na sebe měl vzít odpovědnost než Júlio Tavares? Sels sice vystihnul směr, nicméně střela kapverdského útočníka byla natolik tvrdá, že by ji těžko zastavoval - 1:0.

Thomasson svoji chybu skoro odčinil během následujících šedesáti sekund. Mothiba z jeho příhrávky ale nakonec nic nevytěžil. Poločas zakončil střelou do tyče Ajorque, který na začátku druhého dějství pobídnul Anthonyho Gonçalvese. Jeho ránu z hranice velkého vápna však Rúnarsson za svá záda nepustil.

V osmašedesáté minutě už byl na další Ajorqueho střelu krátký. Pětadvacetiletý útočník číhal po rohovém kopu na zadní tyči a prosadil se z bezprostřední blízkosti - 1:1. Gonçalves pak nedokázal využít špatného odkopu domácí obrany. Jordan Marié byl znovu povolán do akce v 76. minutě, když si stoupnul na čáru, aby pokazil gólovou radost Stefanu Mitrovićovi.

Ajorque následnou dorážku totálně zazdil. Mothibova hlavička nebyla přesná, takže všechno musel v nastavení rozseknout Kwon Chang-hoon, když bleskurychle zareagoval na odražený míč. Pravda, při tomto zakončení měl i trochu toho pověstného fotbalového štěstíčka - 2:1. Na to se však historie ptát nebude.

Dijon tedy nejenže poprvé od května roku 2007 vyzrál na Strasbourg, ale zároveň může věřit v setrvání v Ligue 1, byť nemá situaci ve vlastních rukou. Příště zajíždí od Paříže a sezonu uzavře doma proti Toulouse. Racing zřejmě čeká celkové umístění v klidném středu tabulky. Před sebou má ještě duely s Rennes a Nantes.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Nantes 1:1

11.05.2019 20:00

Góly: 55. Malang Sarr - 29. Samuel Moutoussamy

Les Canaris měli za sebou pětizápasovou sérii výher a jejich herní projev se blížil tomu, když u lavičky stál Sergio Conceição. Les Aiglons naopak znovu potvrdili, že jim často k bodovému zisku postačí jeden jediný gól.

Pro Nantes to byl mezi francouzskou elitou zápas číslo 1 900. A všechny klubové příznivce potěšilo, když se Kanárci ujali v devětadvacáté minutě vedení. Kalifa Coulibaly vysunul Anthonyho Limbombeho. Dante měl ale k balonu o něco blíže, jenže tímto obranným zákrokem nechal vzpomenout na svoje vystoupení ze semifinále MS 2014 proti Německu.

S něčím podobným nepočítal ani Walter Benítez, který už byl venku z branky, takže Samuel Moutoussamy měl před sebou relativně snadnou úlohu - 0:1. Pro Vieirův tým to byla vcelku neznámá situace, jelikož ani v jednom z předchozích deseti střetnutí neinkasoval během úvodní pětačtyřicetiminutovky.

Vyrovnání se Orli dočkali v pětapadesáté minutě. Pierre Lees-Melou rozehrál přímý kop naprosto precizně. Na zadní tyči číhající Malang Sarr proto mohl hlavou vcelku pohodlně skórovat, přestože na brankové čáře stojící Nicolas Pallois dělal, co mohl, aby se tak nestalo - 1:1. Rušné momenty se udály na obou stranách barikády kolem šedesáté minuty.

Allan Saint-Maximin nejprve orazítkoval tyč a střelu Kalify Coulibalyho zastavilo po Limbombeho centru břevno. V nastaveném čase daroval Charles Traoré soupeři jedinečnou příležitost, když ve vlastní šestnáctce povalil pronikajícího Youcefa Atala. Rozhodčí Stéphanie Frappart nařídila po poradě s asistentem u videa pokutový kop.

Sám faulovaný se ujal exekuce, což nebyla dobrá volba, protože Maxime Dupé vystihnul stranu a udržel pro svůj tým alespoň bod. O další bude Nantes bojovat v Montpellieru, a pak doma s Racingem Strasbourg. Cesta prozatím sedmého Nice do pohárové Evropy vede skrze výhry nad ASSE a Monakem.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - AS Monaco 1:0

11.05.2019 20:00

Góly: 9. Renaud Ripart

Sedmnáctá prohra pro obhájce druhé příčky při výhrách Caen a Dijonu znamená, že se možný sestup stal dosti reálnou záležitostí. Ledacos by mohlo rozřešit utkání s Amiens, které čeká knížecí klub za týden.

Caen doma přehrálo Remeš 3:2 a na barážové příčce tlí pouze zásluhou horšího skóre. Monaco s Nîmes neprohrálo od července roku 1978, přičemž v následující sezoně dokázali Krokodýli vyhrát patnáctkrát. Na stejné číslo se znovu dopracovali až letos. Ale pojďme k samotnému zápasu, jehož klíčový moment se odehrál už v 9. minutě.

Závar v pokutovém území se bezprostředně po rohovém kopu ještě podařilo zachránit. Jenže míč se dostal k Sadovi Thioubovi, který centroval neomylně na hlavu Renauda Riparta, který tak zaznamenal svou šestou trefu v sezoně - 1:0. Monaco se nepoložilo a Adrien Silva mohl už tři minutky poté skórovat, kdyby si nevylámal zuby na Paulu Bernardonim.

Gólmana Nîmes pak zaměstnal po rohovém kopu Ronyho Lopese polský reprezentant Kamil Glik. Poločas zakončil svou pumelicí Thioub. Diego Benaglio byl pozorný. Druhý poločas započal Gelson Martins a muž v rukavicích, jenž na Stade des Costiéres hostuje z Bordeaux, předvedl další výborný zákrok.

Jeho spoluhráč Téji Savanier neprožívá marnou sezonu. Z pozice záložníka zvládnul zatím šest branek a dvanáct asistencí, přičemž ve druhé statistice je prozatím o jedinou lepší pouze Nicolas Pépé z Lille. Rodák z Montpellieru se v pětašedesáté minutě pokusil zaskočit Benaglia svým přímým kopem, leč o kousek minul.

Před monackým gólmanem se za tři minuty ocitnul Ripart, jenže ani nadvakrát se mu ho nepodařilo překonat. V poslední minutě ještě aktivní Thioub orazítkoval břevno. Svěřenci Bernarda Blaquarta vyšplhali na osmou příčku a na dohled mají i šestý Olympique Marseille. Ve zbývajících dvou mačích na ně čekají Guingamp a Lyon.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Paris Saint-Germain 1:2

11.05.2019 17:00

Góly: 88. Flavien Tait - 20. Neymar, 58. Ángel Di María

Věru dalo se to čekat, protože miliardářský klub má s SCO zatím stoprocentní bilanci. Moulinův mančaft ještě bude mít, co dělat, aby zakončil ročník v první polovině tabulky.

Od roku 2013 se pouze jednou stalo, aby se titul nestal kořistí celku z Paříže. Snad i proto, že už je poměrně dlouho jisté, že ani letos nenajdou Neymar a spol. v Ligue 1 přemožitele, se poněkud vytratila koncentrace a s ní přišly porážky, včetně té z finále Coupe de France. Zatím jsou čtyři a další nehodlal Tuchelův tým připustit, byť tento tříbodový zisk nebyl ve finále jednoznačný.

Dani Alves a Neymar spolu hráli už v Barceloně a velice dobře se znají i ze společného působení v kanárkovém dresu. Jejich spolupráce proti dosavadnímu průběhu hry zafungovala na Stade Raymond Kopa na výbornou po dvaceti minutách hry, když první jmenovaný centroval a ten druhý se do míče položil hlavou - 0:1.

Do té doby byli aktivnější domácí. Flavien Tait a Stéphane Bahoken pořádně zaměstnali brankáře Buffona. Vincent Pajot se svou hlavičkou neuspěl a to samé platilo za osm minut o té, kterou Butellovým směrem vyslal Edinson Cavani. Do šaten tedy odcházeli s mírným náskokem borci hájící barvy klubu z hlavního města Francie.

Druhý poločas začal ranou Daniho Alvese, do které neohroženě vlétl Mateo Pavlović. Jenže v osmapadesáté minutě se skóre zase měnilo. Neymar našel svým centrem zcela neobsazeného Ángela Di Maríu, jenž se prosadil hlavou a zaznamenal tak jubilejní stý gól PSG v tomto ročníku Ligue 1 - 0:2. Tuto hranici se v klubové historii podařilo překonat potřetí.

Vypadalo to, že osmadvacáté vítězství je zcela nevyhnutelné. Jenže v pětaosmdesáté minutě fauloval Marquinhos jakožto poslední instance před Buffonem Wilfrieda Kangu a vyfasoval červenou kartu. Flavien Tait uspěl až z dorážky, čímž Angers dosáhlo na hranici 1 400 vstřelených branek ve francouzské nejvyšší soutěži. Žádnou navíc se v tomto duelu už přidat nepodařilo. Za týden míří celek z regionu Pays de la Loire do Lille. A PSG přivítá v Parku Princů sestupem ohrožený Dijon.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Montpellier HSC 0:1

10.05.2019 20:45

Góly: 64. Gaëtan Laborde

Podruhé z posledních dvanácti utkání udržela Der Zakarianova družina čisté konto, díky čemuž se ve zbývajících dvou kolech může právě s Les Verts poprat o čtvrtou příčku v tabulce. Oba kluby v ní teď dělí pouhé čtyři body.

Jean-Louis Gasset, trenér Saint-Étienne, má samozřejmě zkušenosti s působením v celku ze Stade de la Mosson. Během úvodního dějství byli však aktivnější hosté. Stéphane Ruffier nejprve musel vykopávat pokus Florenta Molleta, jemuž poslal parádní přihrávku Gaëtan Laborde. Druhý zmíněný hráč a pozdější jediný střelec tohoto duelu sám poprvé vyzkoušel pozornost muže v rukavicích v osmatřicáté minutě.

Na druhé straně Wahbi Khazri o kousek minul a Rémy Cabella rovněž nebyl úspěšný. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu. A taky za plného stavu na obou stranách, což přestalo platit sedm minut po změně stran. Ve třiapadesáté minutě prošlápnul Daniel Congré kotník Arnaudu Nordinovi a rozhodčí Bastien mu po poradě s videem udělil bez předchozího napomenutí rovnou červenou kartu.

Možnost využít početní převahy však vzala za své necelých deset minut po tomto incidentu. Rémy Cabella u středového kruhu zachytil Labordeho a stejně tak v rozmezí deseti minut vyfasoval druhou žlutou a tím pádem červenou kartu. Dohrávalo se tedy v deseti lidech na obou stranách, čehož už za dvě minutky využili borci oblékající barvy la Paillade.

Ellyes Skhiri vrátil zpět na hranici vápna, kde se do balonu levačkou z první opřel právě Gaëtan Laborde a jeho parádní přízemní střela zapadla přesně k levé tyči - 0:1. Yann M’Vila pak vyrobil chybu, díky které mohl pětadvacetiletý forvard přidat druhou branku v zápase, jenže ke škodě své, celého týmu a všech příznivců MHSC minul zařízení.

Teprve potom se domácí probrali a začali zaměstnávat Benjamina Lecomteho. Celkově na něj vyslali pět pokusů, z nichž za zmínku stojí ty v podání Nordina, Pierre-Yvese Polomata a Roberta Beriće. Montpellier připisuje patnáctou výhru a ve zbytku sezony se střetne s Nantes a Marseille. ASSE, které si zkomplikovalo možnost se umístit na třetí příčce, naopak připisuje jubilejní desátou porážku, kterou se bude snažit odčinit proti Nice a Angers.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain362844100:3288
2.Lille OSC36219662:3072
3.Olympique Lyon36199863:4566
4.AS Saint-Étienne361881055:4062
5.Montpellier HSC361513852:4058
6.Olympique Marseille361671354:5055
7.OGC Nice3614111128:3253
8.Nîmes Olympique361571453:5352
9.Stade Reims361116935:4149
10.FC Nantes361381547:4647
11.Racing Strasbourg3610161057:4646
12.Stade Rennes3611131250:5146
13.Angers SCO3610151143:4345
14.Girondins Bordeaux369111633:4138
15.Toulouse FC368141432:5038
16.Amiens SC368111729:4935
17.AS Monaco367121736:5533
18.SM Caen367121729:4933
19.Dijon FCO36872129:5531
20.EA Guingamp365112025:6426

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a prej ze v premier league do ligy mistru nikdo nechce, tohle je teprve paralympiada jak ma byt. nakonec by to mohl uhrat treba ten Montpellier jeste

Reagovat
dondinho

Lubo Moravčík nastoupil?

Reagovat
Langi

Dik no ...to si Lyon ani nezaslouzi

Reagovat
juninho8

Zajtra sfuknut OM a LM je doma. Ako je to s predkolom/skupinou? Ak vyhrá EL tým čo sa priamo kvalifikuje do LM aj z ligy tak tretí z L1 je v skupine? Cmooon chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud je matematicka sance ze Ligu mistru muze uhrat nekdo jiny, jsem porad ve strehu

Reagovat
Langi

Te letosni lyonske luze ani nelze takovyhle haluz prat...navic EL pro konciciho Cecha je jasna ...at Lyon zabojuje v predkole, souperi tam nejsou buhvijaci

Reagovat
Pyroman

Úplně zbytečná ztráta Lyon by si to třetí místo asi pohlídal stejně, poslední dvě kola mají o dost lehčí los, ale kdyby se OM náhodou něco povedlo zítra uhrát, mohlo to být ještě zajímavý. Takhle už není moc o čem, ale i to 4. místo je skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille pojistit 2 místo

Reagovat
Langi

Pekne vysledky pri trose stesti Monaco muze jeste zvladnout sestoupit primo

Reagovat
Pyroman

Caen příští kolo u vás, Dijon na PSG, zato Monaco má doma Amiens, to si pohlídaj i s tím zoufalstvím, co letos předváděj. Snad aspoň zvládne Dijon Caen ještě přeskočit, ti už měli spadnout dávno.

Reagovat
Langi

Zrovna Caen posledni zapasy vypada, ze se chce zachranit nejvic ze vsech ... muze jim stacit vyhra nad Bordeaux a Monaco pujde hezky do baraze

Reagovat
Elliasson

Doufám, že ne. Ten tým mi byl vždy sympatický a s tímhle sestoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mám adepta na nejhorší nákup sezóny, couts už přišel v zimě vidět hvězdě pěchoty v přestupech je u mě nakonec Golovin a to se o něj zajímalo tolik klubů

Reagovat
smazaný uživatel

Vítěz*

Reagovat
smazaný uživatel

v Monacu je problém jinde než v Golovinovi

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe uz golove prekonal Hazardovu pamatnou sezonu za Lille, frajer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele