36. kolo
11.05.2019 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Monaco si po další porážce zadělalo na problémy

Sedmnáctá prohra pro obhájce druhé příčky při výhrách Caen a Dijonu znamená, že se možný sestup stal dosti reálnou záležitostí. Ledacos by mohlo rozřešit utkání s Amiens, které čeká knížecí klub za týden.

Caen doma přehrálo Remeš 3:2 a na barážové příčce tlí pouze zásluhou horšího skóre. Monaco s Nîmes neprohrálo od července roku 1978, přičemž v následující sezoně dokázali Krokodýli vyhrát patnáctkrát. Na stejné číslo se znovu dopracovali až letos. Ale pojďme k samotnému zápasu, jehož klíčový moment se odehrál už v 9. minutě.

Závar v pokutovém území se bezprostředně po rohovém kopu ještě podařilo zachránit. Jenže míč se dostal k Sadovi Thioubovi, který centroval neomylně na hlavu Renauda Riparta, který tak zaznamenal svou šestou trefu v sezoně - 1:0. Monaco se nepoložilo a Adrien Silva mohl už tři minutky poté skórovat, kdyby si nevylámal zuby na Paulu Bernardonim.

Gólmana Nîmes pak zaměstnal po rohovém kopu Ronyho Lopese polský reprezentant Kamil Glik. Poločas zakončil svou pumelicí Thioub. Diego Benaglio byl pozorný. Druhý poločas započal Gelson Martins a muž v rukavicích, jenž na Stade des Costiéres hostuje z Bordeaux, předvedl další výborný zákrok.

Jeho spoluhráč Téji Savanier neprožívá marnou sezonu. Z pozice záložníka zvládnul zatím šest branek a dvanáct asistencí, přičemž ve druhé statistice je prozatím o jedinou lepší pouze Nicolas Pépé z Lille. Rodák z Montpellieru se v pětašedesáté minutě pokusil zaskočit Benaglia svým přímým kopem, leč o kousek minul.

Před monackým gólmanem se za tři minuty ocitnul Ripart, jenže ani nadvakrát se mu ho nepodařilo překonat. V poslední minutě ještě aktivní Thioub orazítkoval břevno. Svěřenci Bernarda Blaquarta vyšplhali na osmou příčku a na dohled mají i šestý Olympique Marseille. Ve zbývajících dvou mačích na ně čekají Guingamp a Lyon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele