36. kolo
12.05.2019 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lyon vyplenil Stade Vélodrome a využil zaváhání ASSE

Na třetí příčce má proto před zbývajícími dvěma koly čtyřbodový náskok na regionálního rivala. A jelikož pohárové soutěže tentokráte neopanovalo PSG, přišla Marseille o možnost hrát na podzim Evropskou ligu.

Přestože jeho tým vyhrál 3:0, nemohl si Anthony Lopes na nedostatek práce stěžovat. Už v 5. minutě musel čistit prostor před Dujem Ćaletou-Carem a Mariem Balotellim. Následně svým volejem zahrozil Lucas Ocampos. Portugalský brankář byl znovu připraven. Balotelli se pak sám dostal do velice slibné pozici, jenže celou situaci zazdil.

Ve 24. minutě šli hosté do vedení. Střela Houssema Aouara byla zblokována, jenže k radosti příznivců Les Gones se dostala k Maxwelu Cornetovi, který se prodral až na hranici malého čtverce, odkud propálil Steva Mandandu - 0:1. Další pohromu pro OM mohl přivézt Memphis. Luiz Gustavo ale jeho úmysl včas přečetl.

Holandský fotbalista si stihnul do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky připsat ještě jednu příležitost. Bohužel pro něj i pro celý tým minul zařízení. Hned po změně stran chyběl Fekirovi malinkatý kousíček k zakončení, a poté se k hlavičce dvakrát v rychlém sledu dostal Balotelli. Ve druhém případě musel na brankové čáře zaskakovat Léo Dubois.

V 58. minutě zkusil štěstí Luiz Gustavo, nicméně ten má na hřišti obvykle jiné úkoly. Hiroki Sakai si to pak neohroženě namířil do soupeřovy šestnáctky, kde jeho snahám vystavil stopku včas vyběhnuvší Lopes. Muž v rukavicích nedlouho poté vychytal i Ocamposovu ránu pravačkou. V 67. minutě se odehrál další důležitý moment zápasu.

Duja Ćaleta-Car jakožto poslední instance před gólmanem zatahal za rameno unikajícího Martina Terriera a Marseille dohrávala o deseti. Netřeba dodávat, že tím výrazně usnadnil Lyonským bytí. V 77. minutě ještě nemohla Cornetova trefa platit pro ofsajd. O sedm minut později Tanguy Ndombélé z první posunul na Moussu Dembélého, který ve vápně zaseknul balon a zpoza Luize Gustava rozvlnil síť - 0:2.

A aby toho pro nervózního Rudiho Garciu nebylo na lavičce málo, prosadil se Maxwel Cornet sám ještě jednou, když mu Hosssem Aouar poslal přihrávku za obranu. Zpracování nebylo od dvaadvacetiletého forvarda nejoptimálnější a běh ani omylem nepřipomínal Geparda. Přesto se podařilo zakončit, než stačil přiběhnout ... pochopitelně brazilský defenzivní štít Luiz Gustavo - 0:3.

Les Gones tedy protáhli sérii neporazitelnosti proti Marseille na jedenáct zápasů. Naposledy celek z přístavního města slavil tři body v květnu roku 2014. Lyon se ve zbývajících dvou duelech střetne s Caen a s Nîmes. Marseille nejprve pocestuje na Stadium Municipal v Toulouse a sezonu zakončí domácím střetnutím proti Montpellieru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele