36. kolo
12.05.2019 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Guingamp pouze remizoval v Rennes a stvrdil svůj sestup

Guingamp se letos zařadil do pozice jistého prvního sestupujícího mužstva z francouzské nejvyšší soutěže. V Ligue 1 působil celkem šest sezón, poslední z nich se mu stala nakonec osudnou. V Rennes potřeboval bezpodmínečně vyhrát, aby si ještě zachoval naději na udržení, jenže bretaňské derby pro něj dopadlo pouze konečnou dělbou bodů.

O to smutnější je pro EAG tahle plichta, že ve druhé minutě nastavení druhého poločasu mohl dokonce přetavit tři body na svou stranu díky nařízenému pokutovému kopu. Poté, co si Ikoko chtěl obehrát ve vápně Bensebainiho, zahrál domácí bek rukou, jenže penaltu trestuhodně zazdil Thuram, jenž nasměroval míč v podstatě pouze jen do rukavice gólmana Koubka.

Hosté se po celý ročník prakticky trápili a jako by tenhle neúspěšný moment ze závěru zápasu symbolizoval jejich zmar. Aktuálně disponují nejhorším útokem i obranou, v poslední čtvrtině sezóny byly výsledky na mizivé úrovni, a tak jejich pád o patro níže je vlastně logickým vyústěním celé situace. Mají mimochodem na kontě pouhých pět vítězství.

Rennes mohlo tenhle duel odehrát v poklidu. Na rozdíl od svého soupeře prožilo velmi slušný rok, podařilo se mu triumfovat v Coupe de France a zajímavě se prezentoval například i v Evropské lize. Body rozhodně nepotřebovalo tolik jako Guingamp. Ve zbývajících dvou kláních se bude snažit umístit v tabulce aspoň v její horní polovině.

Jediný celek Ligue 1, který jako jediný z celého pelotonu nedosáhl ani na třicítku získaných bodů, nevstoupil do tohoto duelu vůbec špatně. Při chuti byl především Coco, jenž v 5. minutě prověřil Koubka svou hlavičkou, v 9. minutě se objevil zcela sám za protivníkovou obranou, zase však balón nasměroval svým zakončením pouze do domácího brankáře.

SRFC naopak skórovalo v 15. minutě ze své vůbec první šance. Koubkův dlouhý nákop hlavičkou prodloužil Niang na rozeběhnutého Sarra, jenž následně parádním obloučkem překonal vyběhnuvšího gólmana Caillarda. Guingamp na tenhle inkasovaný gól zareagoval příliš pozdě. A ve finále stačil pouze střetnutí dostat do nerozhodného rezultátu.

Stav se pro Rennes začal vyvíjet tím horším směrem v 79. minutě. Nyamsi ve středu pole srazil na zem Mendyho, a protože vyfasoval druhou žlutou kartu a červenou, pakoval se předčasně ze hřiště. EAG využilo svou přesilovku jen jednou vstřelenou brankou, z dorážky zamířil tři minuty před koncem tvrdou střelou pod břevno nekompromisně Mendy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele