36. kolo
12.05.2019 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille si výhrou nad Bordeaux upevnilo pozici vicemistra

Lille získalo klíčové vítězství nad Bordeaux, na devadesát devět procent si zajistilo konečné umístění na druhé příčce, a zahraje si tudíž v příštím ročníku základní skupiny Ligy mistrů. Hosté naopak utrpěli již svou pátou porážku v řadě a stále nemají jistou záchranu. O jediný gól utkání se postaral Loïc Rémy zhruba po půlhodině hry.

Domácí naposledy získali velmi cennou remízu na půdě Lyonu, kterou následně potvrdili nynějším úspěchem, a protože si po šestatřiceti kolech udrželi minimálně šestibodový odstup od třetí příčky, může je sesadit z jejich druhé pozice pouze horší skóre. Oproti Les Gones ale LOSC disponuje už teď daleko lepším poměrem vstřelených a inkasovaných branek.

Les Girondins podruhé v řadě nezaznamenali jediný přesný zásah, v uplynulých jedenácti kolech prohráli celkově posedmé, a ze čtrnáctého místa výše se tak neposunuli. I když na osmnáctou barážovou příčku mají slušný pětibodový náskok, matematicky pořád ještě v boji o udržení se v Ligue 1 jsou. A neměli by tedy poslední dva zápasy podcenit.

Dogy od začátku střetnutí určovaly tempo hry, první opravdu velmi dobrou příležitost si vytvořily po dvaceti minutách, to když Ikoné svou kolmicí uvolnil ve vápně volného Rémyho. Toho ovšem dobře vychytal vyběhnuvší Costil, práci měl ovšem i nadále, neboť k rychlé dorážce se dostal Bamba, i v tomhle případě si však hostující gólman poradil.

Ve 27. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik tohoto klání. Ikoné rozehrál přímý volný kop z dobré pozice nečekaným jemným obloučkem přes zeď, míč nasměroval do míst, kde se nacházel jeho spoluhráč Rémy, a ten ho z voleje poslal přesně k bližší tyči. Navýšit náskok se ještě snažil těsně přestávkou Bamba, jeho pokus však Costil v pohodě lapil.

Bordeaux poprvé zahrozilo až v 58. minutě. Adli chytrou přihrávkou našel Brianda, jenž se ocitl sám před brankářem Maignanem, překonat ho však trestuhodně nedokázal. Jinak však směrem dopředu hosté i nadále tápali. Závěr navíc dohrávali o jednoho muže v poli méně, za zmaření zjevné brankové příležitosti po faulu na Pépého byl totiž vyloučený Pablo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele