36. kolo
11.05.2019 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dijon po vítězství nad Strasbourgem stále žije

Tři body pro DFCO zachraňoval až v nastaveném čase Kwon Chang-hoon, který už ke konci minulého ročníku přispěl k celkové jedenácté příčce několika důležitými trefami, jenže pak kvůli zranění propásnul mistrovství světa v Rusku. Racing oproti tomu potvrdil, že dostat se do někdejší formy jest v této fázi sezony zkrátka neřešitelným úkolem.

Domácí nehodlali ponechat nic náhodě a už od první minuty byli aktivnější. Svou převahu málem zužitkovali už v minutě čtvrté, kdy Oussama Haddadi našel Júlia Tavarese, jenž hlavičkoval těsně mimo. Následně pálil z dálky Wesley Saïd a Mats Sels se musel činit. Minutku poté se osmělil Ludovic Ajorque. Rúnar Rúnarsson si však všechno pohlídal.

Ve 33. minutě už byl islandský brankáře překonán. Jordan Marié ho dokázal zastoupit a střelu Leba Mothiby vytěsnil zdárně na roh. Pět minut před vypršením řádné hrací coby úvodního dějství fauloval Adrien Thomasson unikajícího Naïma Slitiho a kopala se penalta. Kdo jiný na sebe měl vzít odpovědnost než Júlio Tavares? Sels sice vystihnul směr, nicméně střela kapverdského útočníka byla natolik tvrdá, že by ji těžko zastavoval - 1:0.

Thomasson svoji chybu skoro odčinil během následujících šedesáti sekund. Mothiba z jeho příhrávky ale nakonec nic nevytěžil. Poločas zakončil střelou do tyče Ajorque, který na začátku druhého dějství pobídnul Anthonyho Gonçalvese. Jeho ránu z hranice velkého vápna však Rúnarsson za svá záda nepustil.

V osmašedesáté minutě už byl na další Ajorqueho střelu krátký. Pětadvacetiletý útočník číhal po rohovém kopu na zadní tyči a prosadil se z bezprostřední blízkosti - 1:1. Gonçalves pak nedokázal využít špatného odkopu domácí obrany. Jordan Marié byl znovu povolán do akce v 76. minutě, když si stoupnul na čáru, aby pokazil gólovou radost Stefanu Mitrovićovi.

Ajorque následnou dorážku totálně zazdil. Mothibova hlavička nebyla přesná, takže všechno musel v nastavení rozseknout Kwon Chang-hoon, když bleskurychle zareagoval na odražený míč. Pravda, při tomto zakončení měl i trochu toho pověstného fotbalového štěstíčka - 2:1. Na to se však historie ptát nebude.

Dijon tedy nejenže poprvé od května roku 2007 vyzrál na Strasbourg, ale zároveň může věřit v setrvání v Ligue 1, byť nemá situaci ve vlastních rukou. Příště zajíždí od Paříže a sezonu uzavře doma proti Toulouse. Racing zřejmě čeká celkové umístění v klidném středu tabulky. Před sebou má ještě duely s Rennes a Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele