36. kolo
11.05.2019 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Duel Nice s Nantes vítěze nepoznal

Les Canaris měli za sebou pětizápasovou sérii výher a jejich herní projev se blížil tomu, když u lavičky stál Sergio Conceição. Les Aiglons naopak znovu potvrdili, že jim často k bodovému zisku postačí jeden jediný gól.

Pro Nantes to byl mezi francouzskou elitou zápas číslo 1 900. A všechny klubové příznivce potěšilo, když se Kanárci ujali v devětadvacáté minutě vedení. Kalifa Coulibaly vysunul Anthonyho Limbombeho. Dante měl ale k balonu o něco blíže, jenže tímto obranným zákrokem nechal vzpomenout na svoje vystoupení ze semifinále MS 2014 proti Německu.

S něčím podobným nepočítal ani Walter Benítez, který už byl venku z branky, takže Samuel Moutoussamy měl před sebou relativně snadnou úlohu - 0:1. Pro Vieirův tým to byla vcelku neznámá situace, jelikož ani v jednom z předchozích deseti střetnutí neinkasoval během úvodní pětačtyřicetiminutovky.

Vyrovnání se Orli dočkali v pětapadesáté minutě. Pierre Lees-Melou rozehrál přímý kop naprosto precizně. Na zadní tyči číhající Malang Sarr proto mohl hlavou vcelku pohodlně skórovat, přestože na brankové čáře stojící Nicolas Pallois dělal, co mohl, aby se tak nestalo - 1:1. Rušné momenty se udály na obou stranách barikády kolem šedesáté minuty.

Allan Saint-Maximin nejprve orazítkoval tyč a střelu Kalify Coulibalyho zastavilo po Limbombeho centru břevno. V nastaveném čase daroval Charles Traoré soupeři jedinečnou příležitost, když ve vlastní šestnáctce povalil pronikajícího Youcefa Atala. Rozhodčí Stéphanie Frappart nařídila po poradě s asistentem u videa pokutový kop.

Sám faulovaný se ujal exekuce, což nebyla dobrá volba, protože Maxime Dupé vystihnul stranu a udržel pro svůj tým alespoň bod. O další bude Nantes bojovat v Montpellieru, a pak doma s Racingem Strasbourg. Cesta prozatím sedmého Nice do pohárové Evropy vede skrze výhry nad ASSE a Monakem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele