36. kolo
11.05.2019 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

PSG zásluhou Neymara a Di Maríi vyzrálo na Angers

Věru dalo se to čekat, protože miliardářský klub má s SCO zatím stoprocentní bilanci. Moulinův mančaft ještě bude mít, co dělat, aby zakončil ročník v první polovině tabulky.

Od roku 2013 se pouze jednou stalo, aby se titul nestal kořistí celku z Paříže. Snad i proto, že už je poměrně dlouho jisté, že ani letos nenajdou Neymar a spol. v Ligue 1 přemožitele, se poněkud vytratila koncentrace a s ní přišly porážky, včetně té z finále Coupe de France. Zatím jsou čtyři a další nehodlal Tuchelův tým připustit, byť tento tříbodový zisk nebyl ve finále jednoznačný.

Dani Alves a Neymar spolu hráli už v Barceloně a velice dobře se znají i ze společného působení v kanárkovém dresu. Jejich spolupráce proti dosavadnímu průběhu hry zafungovala na Stade Raymond Kopa na výbornou po dvaceti minutách hry, když první jmenovaný centroval a ten druhý se do míče položil hlavou - 0:1.

Do té doby byli aktivnější domácí. Flavien Tait a Stéphane Bahoken pořádně zaměstnali brankáře Buffona. Vincent Pajot se svou hlavičkou neuspěl a to samé platilo za osm minut o té, kterou Butellovým směrem vyslal Edinson Cavani. Do šaten tedy odcházeli s mírným náskokem borci hájící barvy klubu z hlavního města Francie.

Druhý poločas začal ranou Daniho Alvese, do které neohroženě vlétl Mateo Pavlović. Jenže v osmapadesáté minutě se skóre zase měnilo. Neymar našel svým centrem zcela neobsazeného Ángela Di Maríu, jenž se prosadil hlavou a zaznamenal tak jubilejní stý gól PSG v tomto ročníku Ligue 1 - 0:2. Tuto hranici se v klubové historii podařilo překonat potřetí.

Vypadalo to, že osmadvacáté vítězství je zcela nevyhnutelné. Jenže v pětaosmdesáté minutě fauloval Marquinhos jakožto poslední instance před Buffonem Wilfrieda Kangu a vyfasoval červenou kartu. Flavien Tait uspěl až z dorážky, čímž Angers dosáhlo na hranici 1 400 vstřelených branek ve francouzské nejvyšší soutěži. Žádnou navíc se v tomto duelu už přidat nepodařilo. Za týden míří celek z regionu Pays de la Loire do Lille. A PSG přivítá v Parku Princů sestupem ohrožený Dijon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele