36. kolo
10.05.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier nejtěsnějším možným rozdílem přehrál ASSE

Podruhé z posledních dvanácti utkání udržela Der Zakarianova družina čisté konto, díky čemuž se ve zbývajících dvou kolech může právě s Les Verts poprat o čtvrtou příčku v tabulce. Oba kluby v ní teď dělí pouhé čtyři body.

Jean-Louis Gasset, trenér Saint-Étienne, má samozřejmě zkušenosti s působením v celku ze Stade de la Mosson. Během úvodního dějství byli však aktivnější hosté. Stéphane Ruffier nejprve musel vykopávat pokus Florenta Molleta, jemuž poslal parádní přihrávku Gaëtan Laborde. Druhý zmíněný hráč a pozdější jediný střelec tohoto duelu sám poprvé vyzkoušel pozornost muže v rukavicích v osmatřicáté minutě.

Na druhé straně Wahbi Khazri o kousek minul a Rémy Cabella rovněž nebyl úspěšný. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu. A taky za plného stavu na obou stranách, což přestalo platit sedm minut po změně stran. Ve třiapadesáté minutě prošlápnul Daniel Congré kotník Arnaudu Nordinovi a rozhodčí Bastien mu po poradě s videem udělil bez předchozího napomenutí rovnou červenou kartu.

Možnost využít početní převahy však vzala za své necelých deset minut po tomto incidentu. Rémy Cabella u středového kruhu zachytil Labordeho a stejně tak v rozmezí deseti minut vyfasoval druhou žlutou a tím pádem červenou kartu. Dohrávalo se tedy v deseti lidech na obou stranách, čehož už za dvě minutky využili borci oblékající barvy la Paillade.

Ellyes Skhiri vrátil zpět na hranici vápna, kde se do balonu levačkou z první opřel právě Gaëtan Laborde a jeho parádní přízemní střela zapadla přesně k levé tyči - 0:1. Yann M’Vila pak vyrobil chybu, díky které mohl pětadvacetiletý forvard přidat druhou branku v zápase, jenže ke škodě své, celého týmu a všech příznivců MHSC minul zařízení.

Teprve potom se domácí probrali a začali zaměstnávat Benjamina Lecomteho. Celkově na něj vyslali pět pokusů, z nichž za zmínku stojí ty v podání Nordina, Pierre-Yvese Polomata a Roberta Beriće. Montpellier připisuje patnáctou výhru a ve zbytku sezony se střetne s Nantes a Marseille. ASSE, které si zkomplikovalo možnost se umístit na třetí příčce, naopak připisuje jubilejní desátou porážku, kterou se bude snažit odčinit proti Nice a Angers.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Poprat o 4 příčku v tabulce.Oba kluby v ní dělí pouhé 4 body.Pouhé? 2.kola před koncem to je sakra dost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele