Ligue 1 - souhrn 31. kola

05.04.2019, 22:43, aktualizováno 07.04.2019, 22:54
Komentáře a souhrny
Vedoucí Paris Saint-Germain pouze remizovalo se Štrasburkem a zatím neoslavilo zisk titulu. Nerozhodně hrálo také průběžně druhé Lille, které se rozešlo smírně s Remeší. Lyon dokonce prohrál a překvapivě se tak stalo se sestupem ohroženým Dijonem. Bordeaux v páteční předehrávce zdolalo Marseille. Monaco zaznamenalo remízu 1:1 s posledním Guingampem...

Paris Saint-Germain - Racing Strasbourg 2:2

07.04.2019 21:00

Góly: 13. Eric Choupo-Moting, 82. Thilo Kehrer - 26. Nuno Da Costa, 38. Anthony Gonçalves

Po třiceti kolech by to bylo vskutku obdivuhodné. Racing ukázal, že se v této sezoně nezalekne žádného protivníka a jako první celek zvládl v Parku Princů bodovat. Z předchozích patnácti případů se totiž domácí pokaždé radovali ze třech bodů.

Thomas Tuchel postrádal Neymara, Cavaniho i Ángela Di Maríu, takže bylo docela překvapení, když se rozhodnul nechat Kyliana Mbappého pouze na lavičce. Lídr tabulky kanonýrů se sedmadvaceti přesnými zásahy se na trávník dostal až po hodině hry. Přesto šel jeho tým do vedení ještě během úvodní patnáctiminutovky.

Leonardo Paredes skvěle našel Colina Dagbu, který se ocitnul sám na pravé straně velkého čtverce, odkud servíroval do běhu Eriku Maximu Choupo-Motingovi, jenž nedal Matzi Selzovi pražádnou příležitost zasáhnout - 1:0. Obránce Dagba si připsal první asistenci v kariéře a PSG pokračuje v nastoleném trendu, kdy v každém utkání alespoň jednou pokoří soupeřova brankáře.

Laureyho hráči, kteří nedávno oslavili zisk Coupe de la Ligue, poprvé zahrozili po rychlém brejku z dvaadvacáté minuty. Na jeho konci chyběla Nuno Da Costovi větší přesnost. Jenže tenhle útočník, který se v týdnu podílel dvěma brankami na destrukci Remeše, skóroval v hlavním městě Francie už čtyři minutky poté.

Lionel Carole se po levé straně přihnal do vápna, kde přesně pobídnul svého spoluhráče, který pravačkou z první dokonale uklidil k tyči, čímž naplno využil rozložené obrany - 1:1. V osmadvacáté minutě to zkoušel Nkunku, avšak Choupo-Moting se střele postavil do cesty, takže balon směřoval ve finále nad svatyni hostujícího celku.

Minutu poté musel Gianluigi Buffon likvidovat další Da Costovu možnost. V osmatřicáté minutě odvracel centr od rohového praporku Dani Alves. Míč se ovšem dostal mimo šestnáctku ke kopačkám v duelu s Remeší rovněž dvougólového Anthonyho Gonçalvese, jehož pumelice prostě musela skončit v síti - 1:2.

Po změně stran předvedli dobrou práci s balonem Alves a Nkunku. Jenže Juan Bernat místo toho, aby vyrovnal, zacílil zcela mimo tři tyče. Mbappé po svém příchodu na hřiště nejprve sledoval, kterak Dani Alves neohrozil Selse, a poté sám akrobatickým pokusem nastřelil břevno. Nutno podotknout, že se svými spoluhráči cílil do brankové konstrukce v této sezoně už poosmnácté.

Nesmírně talentovaný útočník a mistr světa se málem prosadil v jednaosmdesáté minutě. Nakonec to však byl Thilo Kehrer, kdo zařídil pro PSG alespoň bod, když dopravil hlavou na místo určení Draxlerův roh - 2:2. A protože Kylian Mbappé za chvíli svoje efektní zakončení za čáru nedopravil, může se vedoucí tým tabulky stylově radovat z titulu za týden v zápase se druhým Lille OSC.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Montpellier HSC 1:0

07.04.2019 17:00

Góly: 20. Dante

Svěřenci Patricka Vieiry doposud nastříleli třiadvacet gólů. Pouze poslední Guingamp je na tom v této statistice hůře. Jenže Les Aiglons stejně okupují sedmou příčku a poháry mají tudíž na dosah ruky.

O jedinou branku zápasu se na stadionu Allianz Riviera postaral ve 20. minutě brazilský stoper Dante, když razantní hlavičkou zužitkoval výborný centr od Wylana Cypriena - 1:0. Nedlouho před odchodem do šaten se míč dostal k Allanu Saint-Maximinovi, který s ním přeběhnul dvě třetiny hřiště, aby zakončil mimo.

Benjamin Lecomte potom vychytal Christophera Hérella a Florent Mollet pořádně vyděsil fanoušky, když svou ránu z nějakých patnácti metrů nasměroval do tyče. Ostatní pokusy (celkem se hráči trefili mezi tři tyče desetkrát) příliš zajímavé nebyly, takže to na jihu Francie byl vcelku poklidný dubnový (pod)večer.

Orli potvrdili, že v domácím prostředí se jim daří. Před vlastními fanoušky sesbírali už čtyřiadvacet bodů a přemožitele nenašli od října, kdy působivý stánek vyloupil Olympique Marseille. MHSC se zase potýká s tím, že defenziva už není, co bývala. Z posledních deseti mačů inkasovala družina Michela Der Zakariana dvacetkrát!

Dalšímu přídělu se pokusí zamezit o příštím víkendu, kdy na Stade de la Mosson dorazí Toulouse FC. Nice se představí v Roazhon Parku, kde nastupuje Rennes. Les Rouges et Noirs přitom nemají proti Les Aiglons příliš dobrou bilanci. Ze vzájemného klání vyšli naposledy před domácími příznivci vítězně v dubnu 2015. Od té doby se pětkrát ze sedmi případů radoval soupeř, jehož koučem je teď bývalý francouzský reprezentant Patrick Vieira.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Lille OSC 1:1

07.04.2019 15:00

Góly: 78. Rémi Oudin - 55. José Fonte

Třebaže svěřenci kouče Galtiera vedli, nakonec se oba celky rozešly smírně. Nicolas Pépé si holt vybral slabší den, přestože nastoupil k jubilejnímu stému startu v Ligue 1. Nicméně pětibodový náskok na třetí Lyon v současné formě je pořád velmi slušný.

Pod první velikou příležitost se podepsal Loïc Rémy. Edouard Mendy se ale zaskočit nenechal. Následovala poněkud méně záživná pasáž, kterou ukončil José Fonte vedoucím gólem Lille až v pětapadesáté minutě. Thiago Mendes poslal svému portugalskému kolegovi výtečný centr od rohového praporku - 0:1.

Poměrně důležitý moment se odehrál v 59. minutě. Na hřiště přišel Rémi Oudin za nevýrazného Arbëra Zeneliho a před bránou LOSC se začaly dít věci. Dvaadvacetiletý záložník nejprve vystřelil tak, že jeho pokus tečoval mimo Adama Soumaoro. Poté svou aktivitou zařídil dva rohové kopy, po nichž se do zakončení dostali Alayxis Romao a Björn Engels.

V 78. minutě vymyslel Tristan Dingomé ukázkovou uličku na Oudina, který po zemi překonal Mikea Maignana. Rozhodčí Jérôme Brisard nejprve branku neuznal, nicméně po poradě s asistentem u videa musel své rozhodnutí změnit - 1:1. V poslední minutě ještě pokoušel štěstí Jonathan Ikoné. Jeho přímý kop však skončil na Mendyho rukavicích.

Lille však vůbec nemusí smutnit. Letos prožívá klub ze severu Francie mimořádnou sezonu. Na předních příčkách tabulky nebyl k vidění od doby, kdy tam ještě působili kouč René Girard nebo český obránce David Rozehnal. Za týden je na programu klání proti lídrovi z Paříže. Remeš bude chtít doma přehrát Nice.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Nantes 1:0

07.04.2019 15:00

Góly: 55. Issiaga Sylla

TFC má nyní na barážovou pozici jedenáctibodový náskok. Naopak Nantes po velice dobrém podzimu dále padá tabulkou. I tento duel ukázal, že schází kvalitní střelec.

Když se tyto dva celky utkaly v tomto ročníku poprvé, zaznamenal Emiliano Sala hattrick při výhře 4:0. Tentokrát zvládli hosté za celý zápas jenom jedinou střelu mezi tři tyče. Během úvodního dějství nebylo až do 17. minuty k vidění nic zajímavého. Tehdy si totiž Andrei Girotto nepěkně vyšlápnul na protihráče a vyfasoval červenou kartu.

V minutě šestadvacáté Edgar Ié trochu postrčil Sanoga a rozhodčí nařídil penaltu. Max Gradel si věřil, jenže Ciprian Tătăruşanu jeho bídně zahranou "pětku" vychytal. Další spálené šance patřila Jimmymu Durmazovi. V závěru vyskočil ze všech nejvýše Yaya Sanogo a Tătăruşanu pouze sledoval, kterak se balon zastavuje o brankovou konstrukci.

Následně ještě stihnul rumunského gólmana zaměstnat Kevin Adou. V první nastavené minutě dostal Boschilia příležitost zahrávat přímý kop z dobré pozice, takže Baptiste Reynet věděl, že musí být pozorný. Nakonec za ním zazvonilo břevno. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy branku nepřinesla a aktéři putovali do šaten za nerozhodného stavu.

Ve dvaapadesáté minutě musel muž v rukavicích opět překazit radost Sanogovi. Jenže za tři minutky už se svěřenci Alaina Casanovy radovali. Švédský reprezentant Jimmy Durmaz centroval od rohového praporku na hlavu Christophera Julliena, který orazítkoval tyč. Od ní se míč odrazil ideálně na stejnou část těla Issiagy Sylly a Téfécé šlo do vedení - 1:0.

Od tohoto momentu jakoby za Les Canaris hráli pouze brankář Tatarusanu a Majeed Waris. Domácí si tak vypracovali ještě dvě dobré příležitosti k tomu, aby navýšili náskok. Jenže Yaya Sanogo mířil mimo a trefa Aarona Leyy Iseky nemohla být kvůli faulu uznána. TFC za týden míří na Stade de la Mosson v Montpellieru. Nantes doma přivítá Olympique Lyon.

Více informací k zápasu

Amiens SC - AS Saint-Étienne 2:2

06.04.2019 20:00

Góly: 26. Moussa Konaté, 61. Moussa Konaté - 16. Timothée Kolodziejczak, 90+4. Rémy Cabella

Saint-Étienne sice gólem Rémyho Cabelly z páté minuty nastavení vydřelo remízu 2:2 na hřišti Amiens, ale z celkového pohledu je to pro něho málo. Ztráta na třetí Lyon se sice ztenčila, ovšem jen minimálně a sedm kol před koncem je rozdíl mezi oběma rivaly šest bodů. Amiens bylo blízko výhře, přestože od 32. minuty dohrávalo bez vyloučeného Jordana Leforta.

Les Verts potřebovali z tohoto zápasu udělal tři body, aby vytvořili tlak na třetí Olympique Lyon. Hosté byli už v prvním poločase nebezpečnější a poměrně brzy se také dostali do vedení. Berić ještě v tutovce Gurtnera nepřekonal, ale o chvíli později zahrávali Les Verts rohový kop a centr Chazrího dopadl přesně na hlavu Timothéeje Kolodziejczaka! Saint-Étienne vedlo na půdě Amiens 1:0.

Domácí se snažili kontrolovat prostřednictvím Konaté, jenž ale z dobré pozice trefil jen Ruffiera. Vyrovnání nakonec skutečně přišlo brzo a ve 23. minutě převzal výbornou Gnahorého kolmici Moussa Konaté a samostatný postup na Ruffiera zakončil kličkou a střelou do prázdné branky - 1:1.

Jenomže ve 32. minutě si Amiens utkání výrazně zkomplikovalo. Jordan Lafort kousek od pokutového území zajel skluzem do hostujícího hráče a od sudího nemohlo následovat nic jiného, než červená karta a nařízená standardka. Saint-Étienne jí nepotrestalo, Chazrí sice dobře mířil, ale protáhl jen Gurtnera. Ještě v nastavení mohli hosté strhnout vedení na svojí stranu, ale Amiens zachránila tyčka.

Les Verts vstoupili do druhého poločasu dost lehkovážně, jakoby byli přesvědčení, že jim oslabený soupeř nemůže ublížit. Opak byl ale pravdou. V 61. minutě si seběhl na další přihrávku Moussa Konaté a parádní střelou o tyč poslal Amiens i v početní nevýhodě do vedení. Saint-Étienne mělo ještě dostatek času s výsledkem něco udělat, ovšem Amiens se rozhodl výsledek za každou cenu ubránit. Ryze defenzivní taktika po zbytek utkání slavila úspěch, hosté se nemohli do ničeho dostat. Až v nastaveném čase mělo Saint-Étienne velký nápor, který nakonec domácí nepřežili. Ještě ve druhé minutě nastavení dobře zasáhl Gurtner proti hlavičce Kolodziejczaka a za další tři minuty se výborně trefil technickou ranou do růžku Rémy Cabella, čímž srovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Stade Rennes 3:3

06.04.2019 20:00

Góly: 47. Jeff Reine-Adélaïde, 52. Stéphane Bahoken, 90+1. Jeff Reine-Adélaïde - 35. Hatem Ben Arfa, 59. M'Baye Niang, 75. Hatem Ben Arfa (pen.)

Spokojenější, resp. šťastnější budou spíše domácí, jelikož se jim podařilo vyrovnat až v nastaveném čase. Setrvání v Ligue 1 by navzdory podzimním matným výkonům už mělo být hotovou věcí. Nicméně ani Les Rouges et Noirs nemusejí smutnit. Šance na evropské poháry zůstává veliká.

SCO prohráli z posledních osmnácti klání jenom tři. A není divu, že i na domácím Stade Raymond Kopa začali lépe. V pětadvacáté minutě vyrukoval Angelo Fulgini na Tomáše Koubka s šikovným lobem, nicméně český brankář si s touhle ošemetnou situací poradil. Za deset minut M’Baye Niang lehoučkým obloučkem vyřadil Butelleho, aby mohl Hatem Ben Arfa zblízka skórovat do prázdné brány - 0:1.

Ve zbytku úvodního poločasu se už nic pozoruhodného před žádnou bránou neodehrálo. Naopak hned po startu toho druhého si kličkou ve vápně udělal prostor Jeff Reine Adélaïde a prostřelil gólmana ve službách Rennes - 1:1. Za čtyři minuty se střelec proměnil v asistenta, když přesně nacentroval na hlavu Stéphana Bahokena, jenž si pohlídal ofsajdovou hranu a zamířil chytře do Koubkova protipohybu - 2:1.

Kamerunský reprezentant zaznamenal svůj desátý zářez v sezoně. Skvadra Juliena Stéphana se ale nedala a za sedm minut vyrovnala. Benjamin Bourigeaud při rozehrávce přímého kopu z nějakých osmnácti metrů určitě střílel. Avšak balonu se do cesty připletla hlava M’Baye Nianga, s čímž Ludovic Butelle opravdu nepočítal - 2:2.

V minutě pětasedmdesáté Butelle ve vzdušném souboji sejmul Benjamina Andrého a rozhodčí Rainville ukázal na penaltový puntík. Hatem Ben Arfa exekuci zvládnul a poslal hosty do vedení - 2:3. Ovšem v nastaveném čase bleskurychle zareagoval na odražený míč Jeff Reine Adélaïde a hlavou z bezprostřední blízkosti překonal Koubka - 3:3.

Čtrnáctá remíza znamená, že se Angers v této statistice osamostatnilo. Žádný jiný klub Ligue 1 jich zatím nenastřádal víc. Že by se za týden proti Caen konala šestá dělba bodů v řadě? Stade Rennes čekají v uplynulém týdnu hned dva duely. Ten první v úterý, kdy bude soupeřem Nîmes Olympique. O víkendu pak přijede do Roazhon Parku nevyzpytatelné Nice.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - AS Monaco 1:1

06.04.2019 20:00

Góly: 23. Félix Eboa Eboa - 90+3. Stevan Jovetić

Ve třetí minutě nastavení se o něj postaral Stevan Jovetić. Knížecí klub díky tomu činil další potřebný krok k záchraně. Avšak svěřenci kouče Gourvenneka nadále živí naději na udržení.

Kapitán a nejlepší střelec týmu Radamel Falcao nemohl pro zranění nastoupit. Přesto si ale Monaco na Guingamp věřilo. Už v 9. minutě nebezpečně centroval Ludovic Blas a kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Nolan Roux na balon dosáhnul. Ve 23. minutě centroval Pedro Rebocho od rohového praporku rovnou na hlavu Félixe Eboa Eboa a celek z Bretaně šel do vedení - 1:0.

V pětadvacáté minutě se musel činit Marc-Auréle Caillard. Nejprve vyrazil pokus Alexandra Golovina, a poté si poradil i s dorážkou Carlose Viniciuse. Více pozoruhodného už během úvodní pětačtyřicetiminutovky diváci a divačky na Stade du Roudourou neviděli. Zato nedlouho po změně stran je vystrašil Adrien Silva.

Portugalský záložník ve službách monackého klubu stál pětadvacet metrů od brány, když se rozhodnul míč napálit z první. Gólman Caillard pak mohl děkovat brankové konstrukci, že jeho i celý tým uchránila od pohromy v podobě vyrovnávací trefy. Po téměř celý zbytek druhého poločasu byli Jardimovi hráči dosti bezradní.

Teprve v závěru centroval Gelson Martins a Vinicius svou hlavičkou málem přinesl radost. Nakonec se to povedlo až Černohorci Jovetićovi, který přišel na hřiště až v 59. minutě. Nedlouho před závěrečným hvizdem využil zmatku v pokutovém území soupeře a poprvé od úvodního hracího dne této sezony se dokázal - i vinou zranění - střelecky prosadit - 1:1. Monaco tedy alespoň částečně napravilo zaváhání proti Caen a za týden se postaví Remeši. Guingamp pocestuje do Strasbourgu.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - SM Caen 2:0

06.04.2019 20:00

Góly: 85. Denis Bouanga, 90+3. Jonathan Gradit (vl.)

Vikingové z Caen dlouho drželi na půdě Nîmes nerozhodný stav a alespoň bodík by se jim do boje o záchranu jistě hodil, jenomže nakonec nemají žádný. Crocodiles v závěrečné pětiminutovce dvakrát zaútočili a po výhře 2:0 si pojistili střed tabulky.

Situace Caen není dobrá a po tomto kole se rozhodně nezlepší. Dlouho to přitom vypadalo, že si předposlední tým Ligue 1 odveze alespoň bod. S domácími dokázali dlouho držet krok a dokonce měli i větší držení balónu, jenomže k čemu to je, když jen jednou za celé utkání vystřelili na branku. Nîmes byl v tomto směru mnohem pilnější, takže nakonec vyhrává zaslouženě.

Crocodiles poprvé zahrozili ve 12. minutě, kdy si na centr na zadní tyč naběhl Anthony Briancon a Samba výborně zasáhl. Caen sice postupně vyrovnalo hru, ale v další nebezpečné šanci se ocitli opět domácí a Samba musel proti parádní ráně znovu prokazovat svůj um. První poločas nakonec žádnou branku nenabídl a nerozhodný výsledek dlouho trval i po změně stran.

Ve druhém poločase byl domácí tým aktivnější ve střelbě, ale Samba na rozdíl od prvního poločasu nemusel řešit žádné vážnější situace. Diváci už se nejspíše smiřovali s bezbrankovým výsledkem, když pět minut před koncem rozjásal domácí publikum Denis Bouanga, který si naskočil na centrovaný balón z pravé strany a hlavou překonal Sambu.

Vikingové na nic nečekali a poslední síly vrhly do útoku. Žádnou velkou příležitost si ale nevytvořili a naopak ze smrticích protiútoků mohli podruhé inkasovat. V 89. minutě se to ještě nepovedlo, ale v nastavení už ano. Střídající Jordan Ferri sice na první pohled celou akci zbrzdil, jenomže jeho přihrávku si do vlastní sítě srazil jeden z obránců a s tím Samba nemohl nic dělat. Nîmes nakonec porazilo Caen 2:0.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Dijon FCO 1:3

06.04.2019 17:00

Góly: 1. Martin Terrier - 3. Wesley Saïd, 7. Wesley Saïd, 65. Rafael (vl.)

Hodně nečekanou a překvapivou ztrátu si připsal Olympique Lyon, jenž doma prohrál s Dijonem 1:3. Les Gones tak hazardují s přímou účastí v Lize mistrů pro příští rok, druhému Lille nabídli možnost zvýšit svůj náskok už na sedm bodů. Pro hosty mají tři body cenu zlata a v tabulce je v tuto chvíli posouvají na osmnácté místo, jenž znamená baráž. Hvězdou utkání byl dvougólový Wesley Saïd.

Lyon byl před utkání jasným favoritem a vzhledem k tomu, že hned v první minutě utkání vstřelil z malého vápna vedoucí branku Martin Terrier, nic případné ztrátě nenasvědčovalo. Dijon ale dokázal nejenže bleskurychle odpovědět, ale dokonce celý výsledek otočit ve svůj prospěch. Ve 3. minutě si Tavares vyměnil balón se Saïdem a ten zblízka srovnal. Za další čtyři minuty Wesley Saïd vypálil ze střední vzdálenosti a díky teči jednoho z domácích neměl Lopes šanci zareagovat.

Dijon vedl na Lyonu 2:1 a na řadě s odpovědí byli domácí. Lyon však průběh prvního poločasu natolik zaskočil, že do jeho konce si už nedokázal vůbec nic vytvořit. Do druhého poločasu měli Les Gones jasný úkol vyrovnat, jenomže jenom přihrávkami toho nemohli docílit. Domácímu publiku se výkon jejich miláčků nepozdával a Dijon jejich zkoprnělosti dokázal patřičně využít. Saïd v 65. minutě zpětnou přihrávkou hledal lépe postaveného spoluhráče, ovšem Rafael jí tečoval a po zásadní změně směru si vstřelil vlastní gól. Dijon vedl na Lyonu už 3:1 a byl blízko velké senzaci.

Domácím do konce utkání ještě zbývala půlhodina, ale Dijon se rozhodl výsledek za každou cenu ubránit. Lyon si až do finálního hvizdu nedokázal nic vytvořit a doma nečekaně prohrál.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Olympique Marseille 2:0

05.04.2019 20:45

Góly: 27. François Kamano (pen.), 71. Nicolas De Préville

Bordeaux prodloužilo svou úspěšnou bilanci v domácím prostředí proti silné Marseille a ani po dlouhých jednačtyřiceti letech s tímto protivníkem neprohrálo, když ho teď v domácím prostředí porazilo po výsledku 2:0. Díky tomu se v tabulce posunulo na jedenáctou pozici se sedmatřiceti body, na druhou stranu má stále velmi daleko do pohárové Evropy. Olympique zůstává na pátém místě s osmačtyřiceti body a vytoužená Ligy mistrů se mu opět vzdálila.

Už po necelé čtvrthodině hry páteční předehrávky 31. kola se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu po střele Strootmana a ruky bránícího Jovanoviče, ovšem rozhodčí Ben El Hadj penaltu nenařídil. Po pětadvaceti minutách hry si první větší příležitost tohoto střetnutí vytvořili domácí, ale Briand zaváhání defenzívy Marseille nepotrestal a jeho přízemní střelu z deseti metrů fantasticky vykopl nohou do bezpečí připravený gólman Mandanda.

Vzápětí po centru z pravého křídla a následném podskočení od Kamary spadl míč na ruku Radonjiće a Ben El Hadj v tomto případě neváhal ani vteřinu, okamžitě totiž ukázal směrem na penaltovou značku. Nabídnutou možností nepohrdl guinejský útočník François Kamano a Mandandu nekompromisně překonal ranou k levé konstrukci. Ve zbývajícím průběhu první půle k ničemu zásadnímu nedošlo a obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce.

Hosté byli směrem dopředu naprosto neškodní a na obranu Girondins nenacházeli recept, výrazně oživení nepřinesl ani příchod italského bouřliváka Maria Balotelliho v 69. minutě. Naopak domácí přidali druhou uklidňující trefu o dvě minuty později. Podruhé v této sezóně Ligue 1 skóroval osmadvacetiletý Nicolas De Préville, jenž se po rychlém přečíslení zbavil bránícího Kamary a poté chladnokrevně zakroutil balón do vzdálenějšího spodního rohu.

Svěřenci portugalského kouče Paula Sousy si lehce zkomplikovali situaci necelých deset minut před závěrečným hvizdem, kdy Pablo v přerušené hře zcela zbytečně a navíc prudce vrazil ramenem do Balotelliho a kvůli přímé červené kartě za hrubé nesportovní chování odešel předčasně do sprch. Ani početní převaha Marseille nebyla ve zbývajících minutách znát, brankář Costil totiž nemusel řešit žádnou složitější situaci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain30263189:1881
2.Lille OSC31187649:2761
3.Olympique Lyon31168752:3856
4.AS Saint-Étienne31148945:3750
5.Olympique Marseille311461147:4248
6.Stade Reims311114632:3247
7.OGC Nice311381023:2947
8.Montpellier HSC311112842:3545
9.Racing Strasbourg311013851:3743
10.Stade Rennes301191042:4042
11.Nîmes Olympique301171243:4440
12.Angers SCO31814938:3838
13.Girondins Bordeaux319111130:3138
14.Toulouse FC318111229:4435
15.FC Nantes30871533:3931
16.AS Monaco317101431:4631
17.Amiens SC31871626:4531
18.Dijon FCO31661924:4824
19.SM Caen314111624:4623
20.EA Guingamp31581820:5423

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Garcia ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Genesio ven!

Reagovat
raduinho

Lyon má štěstí, že konkurence je oproti jednookému (Lyon) slepá. Hodně štěstí s Genesiem.

Ale vážně, tohle přece nemůže ustát. Blanc na plac. Chce to seriózní konkurenci pro PSG.

Reagovat
Bandita_Harry

je to nuda

Reagovat
Whitemedia

Thauvin včera hodně upřímný v pozápasovém vyjádření..

Reagovat
Gedofrey

Co říkal?

Reagovat
smazaný uživatel

byl upřimný a řekl pravdu velmi konstruktivně. cca řekl: "že je to tak každý rok, to honění za LM, že vždycky jsme za ní bodově a že se za ní naháníme a doufáme že tým před náma to posere.

A i kdybychom se náhodou do té LM dostali, tak k čemu? Jsme na na nic/špatný.(rubbish)"

Což je samozřejmě pravda a teoreticky se toho co bychom vůbec v LM dělali lidi bojí snad už odkdy přišel Garcia. Kdyby nás tam tehdy vůbec dostal tak s jeho rekordem proti silnějším týmům v lize a otřesným CV co se týče Ligy mistrů, takbychom stejně skončili ve skupině a dostavali nálože od každýho 5:0, 6:0 apod.

Reagovat
Ferguson6

Bolo by fajn, keby sa Remeš zase dostal do Európy

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Strasbourg celkom zatápa PSG.

Reagovat
Rudnevs

Einmal Schalker, immer Schalker

Reagovat
Pharrell

Mpabbé

Reagovat
Pharrell

** Mbappé

Reagovat
smazaný uživatel

fail století tým co může rozhazovat miliardy a koupí takovýho tragéda, přitom se zbaví třeba Lo Celsa

Reagovat
Ferguson6

Nkunku sa mu poďakoval

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Nice je šílené, s druhým nejhorším útokem ligy být tři body od čtvrtého místa...

Reagovat
ttopi

Co je na tom šíleného? Když zapomeneš dodat, že mají 3.nejlepší obranu, tak to vypadá divně. Jinak ale ne. Někdo dává hodně branek a taky jich více dostává. Oni málo dávají, ale evidentně taky málo dostávají.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kromě Nice nikdo z první desítky nedokázal vyhrát v tomhle kole zápas. To seru.

Reagovat
mxyzptllk

no jo, Nice je prostě ve formě...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele