31. kolo
06.04.2019 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Nîmes v závěru dvakrát udeřilo a Caen odjíždí s nepořízenou

Vikingové z Caen dlouho drželi na půdě Nîmes nerozhodný stav a alespoň bodík by se jim do boje o záchranu jistě hodil, jenomže nakonec nemají žádný. Crocodiles v závěrečné pětiminutovce dvakrát zaútočili a po výhře 2:0 si pojistili střed tabulky.

Situace Caen není dobrá a po tomto kole se rozhodně nezlepší. Dlouho to přitom vypadalo, že si předposlední tým Ligue 1 odveze alespoň bod. S domácími dokázali dlouho držet krok a dokonce měli i větší držení balónu, jenomže k čemu to je, když jen jednou za celé utkání vystřelili na branku. Nîmes byl v tomto směru mnohem pilnější, takže nakonec vyhrává zaslouženě.

Crocodiles poprvé zahrozili ve 12. minutě, kdy si na centr na zadní tyč naběhl Anthony Briancon a Samba výborně zasáhl. Caen sice postupně vyrovnalo hru, ale v další nebezpečné šanci se ocitli opět domácí a Samba musel proti parádní ráně znovu prokazovat svůj um. První poločas nakonec žádnou branku nenabídl a nerozhodný výsledek dlouho trval i po změně stran.

Ve druhém poločase byl domácí tým aktivnější ve střelbě, ale Samba na rozdíl od prvního poločasu nemusel řešit žádné vážnější situace. Diváci už se nejspíše smiřovali s bezbrankovým výsledkem, když pět minut před koncem rozjásal domácí publikum Denis Bouanga, který si naskočil na centrovaný balón z pravé strany a hlavou překonal Sambu.

Vikingové na nic nečekali a poslední síly vrhly do útoku. Žádnou velkou příležitost si ale nevytvořili a naopak ze smrticích protiútoků mohli podruhé inkasovat. V 89. minutě se to ještě nepovedlo, ale v nastavení už ano. Střídající Jordan Ferri sice na první pohled celou akci zbrzdil, jenomže jeho přihrávku si do vlastní sítě srazil jeden z obránců a s tím Samba nemohl nic dělat. Nîmes nakonec porazilo Caen 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele