31. kolo
07.04.2019 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse učinilo další důležitý krok k záchraně

TFC má nyní na barážovou pozici jedenáctibodový náskok. Naopak Nantes po velice dobrém podzimu dále padá tabulkou. I tento duel ukázal, že schází kvalitní střelec.

Když se tyto dva celky utkaly v tomto ročníku poprvé, zaznamenal Emiliano Sala hattrick při výhře 4:0. Tentokrát zvládli hosté za celý zápas jenom jedinou střelu mezi tři tyče. Během úvodního dějství nebylo až do 17. minuty k vidění nic zajímavého. Tehdy si totiž Andrei Girotto nepěkně vyšlápnul na protihráče a vyfasoval červenou kartu.

V minutě šestadvacáté Edgar Ié trochu postrčil Sanoga a rozhodčí nařídil penaltu. Max Gradel si věřil, jenže Ciprian Tătăruşanu jeho bídně zahranou "pětku" vychytal. Další spálené šance patřila Jimmymu Durmazovi. V závěru vyskočil ze všech nejvýše Yaya Sanogo a Tătăruşanu pouze sledoval, kterak se balon zastavuje o brankovou konstrukci.

Následně ještě stihnul rumunského gólmana zaměstnat Kevin Adou. V první nastavené minutě dostal Boschilia příležitost zahrávat přímý kop z dobré pozice, takže Baptiste Reynet věděl, že musí být pozorný. Nakonec za ním zazvonilo břevno. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy branku nepřinesla a aktéři putovali do šaten za nerozhodného stavu.

Ve dvaapadesáté minutě musel muž v rukavicích opět překazit radost Sanogovi. Jenže za tři minutky už se svěřenci Alaina Casanovy radovali. Švédský reprezentant Jimmy Durmaz centroval od rohového praporku na hlavu Christophera Julliena, který orazítkoval tyč. Od ní se míč odrazil ideálně na stejnou část těla Issiagy Sylly a Téfécé šlo do vedení - 1:0.

Od tohoto momentu jakoby za Les Canaris hráli pouze brankář Tatarusanu a Majeed Waris. Domácí si tak vypracovali ještě dvě dobré příležitosti k tomu, aby navýšili náskok. Jenže Yaya Sanogo mířil mimo a trefa Aarona Leyy Iseky nemohla být kvůli faulu uznána. TFC za týden míří na Stade de la Mosson v Montpellieru. Nantes doma přivítá Olympique Lyon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele