31. kolo
05.04.2019 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bordeaux prodloužilo dlouhou domácí sérii bez porážky proti Marseille a nyní zvítězilo 2:0

Bordeaux prodloužilo svou úspěšnou bilanci v domácím prostředí proti silné Marseille a ani po dlouhých jednačtyřiceti letech s tímto protivníkem neprohrálo, když ho teď v domácím prostředí porazilo po výsledku 2:0. Díky tomu se v tabulce posunulo na jedenáctou pozici se sedmatřiceti body, na druhou stranu má stále velmi daleko do pohárové Evropy. Olympique zůstává na pátém místě s osmačtyřiceti body a vytoužená Ligy mistrů se mu opět vzdálila.

Už po necelé čtvrthodině hry páteční předehrávky 31. kola se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu po střele Strootmana a ruky bránícího Jovanoviče, ovšem rozhodčí Ben El Hadj penaltu nenařídil. Po pětadvaceti minutách hry si první větší příležitost tohoto střetnutí vytvořili domácí, ale Briand zaváhání defenzívy Marseille nepotrestal a jeho přízemní střelu z deseti metrů fantasticky vykopl nohou do bezpečí připravený gólman Mandanda.

Vzápětí po centru z pravého křídla a následném podskočení od Kamary spadl míč na ruku Radonjiće a Ben El Hadj v tomto případě neváhal ani vteřinu, okamžitě totiž ukázal směrem na penaltovou značku. Nabídnutou možností nepohrdl guinejský útočník François Kamano a Mandandu nekompromisně překonal ranou k levé konstrukci. Ve zbývajícím průběhu první půle k ničemu zásadnímu nedošlo a obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce.

Hosté byli směrem dopředu naprosto neškodní a na obranu Girondins nenacházeli recept, výrazně oživení nepřinesl ani příchod italského bouřliváka Maria Balotelliho v 69. minutě. Naopak domácí přidali druhou uklidňující trefu o dvě minuty později. Podruhé v této sezóně Ligue 1 skóroval osmadvacetiletý Nicolas De Préville, jenž se po rychlém přečíslení zbavil bránícího Kamary a poté chladnokrevně zakroutil balón do vzdálenějšího spodního rohu.

Svěřenci portugalského kouče Paula Sousy si lehce zkomplikovali situaci necelých deset minut před závěrečným hvizdem, kdy Pablo v přerušené hře zcela zbytečně a navíc prudce vrazil ramenem do Balotelliho a kvůli přímé červené kartě za hrubé nesportovní chování odešel předčasně do sprch. Ani početní převaha Marseille nebyla ve zbývajících minutách znát, brankář Costil totiž nemusel řešit žádnou složitější situaci.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele