31. kolo
06.04.2019 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Monaco nakonec veze z Guingampu alespoň bod

Ve třetí minutě nastavení se o něj postaral Stevan Jovetić. Knížecí klub díky tomu činil další potřebný krok k záchraně. Avšak svěřenci kouče Gourvenneka nadále živí naději na udržení.

Kapitán a nejlepší střelec týmu Radamel Falcao nemohl pro zranění nastoupit. Přesto si ale Monaco na Guingamp věřilo. Už v 9. minutě nebezpečně centroval Ludovic Blas a kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Nolan Roux na balon dosáhnul. Ve 23. minutě centroval Pedro Rebocho od rohového praporku rovnou na hlavu Félixe Eboa Eboa a celek z Bretaně šel do vedení - 1:0.

V pětadvacáté minutě se musel činit Marc-Auréle Caillard. Nejprve vyrazil pokus Alexandra Golovina, a poté si poradil i s dorážkou Carlose Viniciuse. Více pozoruhodného už během úvodní pětačtyřicetiminutovky diváci a divačky na Stade du Roudourou neviděli. Zato nedlouho po změně stran je vystrašil Adrien Silva.

Portugalský záložník ve službách monackého klubu stál pětadvacet metrů od brány, když se rozhodnul míč napálit z první. Gólman Caillard pak mohl děkovat brankové konstrukci, že jeho i celý tým uchránila od pohromy v podobě vyrovnávací trefy. Po téměř celý zbytek druhého poločasu byli Jardimovi hráči dosti bezradní.

Teprve v závěru centroval Gelson Martins a Vinicius svou hlavičkou málem přinesl radost. Nakonec se to povedlo až Černohorci Jovetićovi, který přišel na hřiště až v 59. minutě. Nedlouho před závěrečným hvizdem využil zmatku v pokutovém území soupeře a poprvé od úvodního hracího dne této sezony se dokázal - i vinou zranění - střelecky prosadit - 1:1. Monaco tedy alespoň částečně napravilo zaváhání proti Caen a za týden se postaví Remeši. Guingamp pocestuje do Strasbourgu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele