31. kolo
06.04.2019 20:00 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Šestigólový mač mezi Angers a Rennes nakonec vítěze nepoznal

Spokojenější, resp. šťastnější budou spíše domácí, jelikož se jim podařilo vyrovnat až v nastaveném čase. Setrvání v Ligue 1 by navzdory podzimním matným výkonům už mělo být hotovou věcí. Nicméně ani Les Rouges et Noirs nemusejí smutnit. Šance na evropské poháry zůstává veliká.

SCO prohráli z posledních osmnácti klání jenom tři. A není divu, že i na domácím Stade Raymond Kopa začali lépe. V pětadvacáté minutě vyrukoval Angelo Fulgini na Tomáše Koubka s šikovným lobem, nicméně český brankář si s touhle ošemetnou situací poradil. Za deset minut M’Baye Niang lehoučkým obloučkem vyřadil Butelleho, aby mohl Hatem Ben Arfa zblízka skórovat do prázdné brány - 0:1.

Ve zbytku úvodního poločasu se už nic pozoruhodného před žádnou bránou neodehrálo. Naopak hned po startu toho druhého si kličkou ve vápně udělal prostor Jeff Reine Adélaïde a prostřelil gólmana ve službách Rennes - 1:1. Za čtyři minuty se střelec proměnil v asistenta, když přesně nacentroval na hlavu Stéphana Bahokena, jenž si pohlídal ofsajdovou hranu a zamířil chytře do Koubkova protipohybu - 2:1.

Kamerunský reprezentant zaznamenal svůj desátý zářez v sezoně. Skvadra Juliena Stéphana se ale nedala a za sedm minut vyrovnala. Benjamin Bourigeaud při rozehrávce přímého kopu z nějakých osmnácti metrů určitě střílel. Avšak balonu se do cesty připletla hlava M’Baye Nianga, s čímž Ludovic Butelle opravdu nepočítal - 2:2.

V minutě pětasedmdesáté Butelle ve vzdušném souboji sejmul Benjamina Andrého a rozhodčí Rainville ukázal na penaltový puntík. Hatem Ben Arfa exekuci zvládnul a poslal hosty do vedení - 2:3. Ovšem v nastaveném čase bleskurychle zareagoval na odražený míč Jeff Reine Adélaïde a hlavou z bezprostřední blízkosti překonal Koubka - 3:3.

Čtrnáctá remíza znamená, že se Angers v této statistice osamostatnilo. Žádný jiný klub Ligue 1 jich zatím nenastřádal víc. Že by se za týden proti Caen konala šestá dělba bodů v řadě? Stade Rennes čekají v uplynulém týdnu hned dva duely. Ten první v úterý, kdy bude soupeřem Nîmes Olympique. O víkendu pak přijede do Roazhon Parku nevyzpytatelné Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele