31. kolo
06.04.2019 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Saint-Étienne zachránilo gólem v nastavení remízu 2:2

Saint-Étienne sice gólem Rémyho Cabelly z páté minuty nastavení vydřelo remízu 2:2 na hřišti Amiens, ale z celkového pohledu je to pro něho málo. Ztráta na třetí Lyon se sice ztenčila, ovšem jen minimálně a sedm kol před koncem je rozdíl mezi oběma rivaly šest bodů. Amiens bylo blízko výhře, přestože od 32. minuty dohrávalo bez vyloučeného Jordana Leforta.

Les Verts potřebovali z tohoto zápasu udělal tři body, aby vytvořili tlak na třetí Olympique Lyon. Hosté byli už v prvním poločase nebezpečnější a poměrně brzy se také dostali do vedení. Berić ještě v tutovce Gurtnera nepřekonal, ale o chvíli později zahrávali Les Verts rohový kop a centr Chazrího dopadl přesně na hlavu Timothéeje Kolodziejczaka! Saint-Étienne vedlo na půdě Amiens 1:0.

Domácí se snažili kontrolovat prostřednictvím Konaté, jenž ale z dobré pozice trefil jen Ruffiera. Vyrovnání nakonec skutečně přišlo brzo a ve 23. minutě převzal výbornou Gnahorého kolmici Moussa Konaté a samostatný postup na Ruffiera zakončil kličkou a střelou do prázdné branky - 1:1.

Jenomže ve 32. minutě si Amiens utkání výrazně zkomplikovalo. Jordan Lafort kousek od pokutového území zajel skluzem do hostujícího hráče a od sudího nemohlo následovat nic jiného, než červená karta a nařízená standardka. Saint-Étienne jí nepotrestalo, Chazrí sice dobře mířil, ale protáhl jen Gurtnera. Ještě v nastavení mohli hosté strhnout vedení na svojí stranu, ale Amiens zachránila tyčka.

Les Verts vstoupili do druhého poločasu dost lehkovážně, jakoby byli přesvědčení, že jim oslabený soupeř nemůže ublížit. Opak byl ale pravdou. V 61. minutě si seběhl na další přihrávku Moussa Konaté a parádní střelou o tyč poslal Amiens i v početní nevýhodě do vedení. Saint-Étienne mělo ještě dostatek času s výsledkem něco udělat, ovšem Amiens se rozhodl výsledek za každou cenu ubránit. Ryze defenzivní taktika po zbytek utkání slavila úspěch, hosté se nemohli do ničeho dostat. Až v nastaveném čase mělo Saint-Étienne velký nápor, který nakonec domácí nepřežili. Ještě ve druhé minutě nastavení dobře zasáhl Gurtner proti hlavičce Kolodziejczaka a za další tři minuty se výborně trefil technickou ranou do růžku Rémy Cabella, čímž srovnal na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele