31. kolo
07.04.2019 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille si proti Remeši osmnáctou výhru nepřipsalo

Třebaže svěřenci kouče Galtiera vedli, nakonec se oba celky rozešly smírně. Nicolas Pépé si holt vybral slabší den, přestože nastoupil k jubilejnímu stému startu v Ligue 1. Nicméně pětibodový náskok na třetí Lyon v současné formě je pořád velmi slušný.

Pod první velikou příležitost se podepsal Loïc Rémy. Edouard Mendy se ale zaskočit nenechal. Následovala poněkud méně záživná pasáž, kterou ukončil José Fonte vedoucím gólem Lille až v pětapadesáté minutě. Thiago Mendes poslal svému portugalskému kolegovi výtečný centr od rohového praporku - 0:1.

Poměrně důležitý moment se odehrál v 59. minutě. Na hřiště přišel Rémi Oudin za nevýrazného Arbëra Zeneliho a před bránou LOSC se začaly dít věci. Dvaadvacetiletý záložník nejprve vystřelil tak, že jeho pokus tečoval mimo Adama Soumaoro. Poté svou aktivitou zařídil dva rohové kopy, po nichž se do zakončení dostali Alayxis Romao a Björn Engels.

V 78. minutě vymyslel Tristan Dingomé ukázkovou uličku na Oudina, který po zemi překonal Mikea Maignana. Rozhodčí Jérôme Brisard nejprve branku neuznal, nicméně po poradě s asistentem u videa musel své rozhodnutí změnit - 1:1. V poslední minutě ještě pokoušel štěstí Jonathan Ikoné. Jeho přímý kop však skončil na Mendyho rukavicích.

Lille však vůbec nemusí smutnit. Letos prožívá klub ze severu Francie mimořádnou sezonu. Na předních příčkách tabulky nebyl k vidění od doby, kdy tam ještě působili kouč René Girard nebo český obránce David Rozehnal. Za týden je na programu klání proti lídrovi z Paříže. Remeš bude chtít doma přehrát Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele