31. kolo
07.04.2019 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Strasbourg oddálil oslavy dalšího mistrovského titulu pro PSG

Po třiceti kolech by to bylo vskutku obdivuhodné. Racing ukázal, že se v této sezoně nezalekne žádného protivníka a jako první celek zvládl v Parku Princů bodovat. Z předchozích patnácti případů se totiž domácí pokaždé radovali ze třech bodů.

Thomas Tuchel postrádal Neymara, Cavaniho i Ángela Di Maríu, takže bylo docela překvapení, když se rozhodnul nechat Kyliana Mbappého pouze na lavičce. Lídr tabulky kanonýrů se sedmadvaceti přesnými zásahy se na trávník dostal až po hodině hry. Přesto šel jeho tým do vedení ještě během úvodní patnáctiminutovky.

Leonardo Paredes skvěle našel Colina Dagbu, který se ocitnul sám na pravé straně velkého čtverce, odkud servíroval do běhu Eriku Maximu Choupo-Motingovi, jenž nedal Matzi Selzovi pražádnou příležitost zasáhnout - 1:0. Obránce Dagba si připsal první asistenci v kariéře a PSG pokračuje v nastoleném trendu, kdy v každém utkání alespoň jednou pokoří soupeřova brankáře.

Laureyho hráči, kteří nedávno oslavili zisk Coupe de la Ligue, poprvé zahrozili po rychlém brejku z dvaadvacáté minuty. Na jeho konci chyběla Nuno Da Costovi větší přesnost. Jenže tenhle útočník, který se v týdnu podílel dvěma brankami na destrukci Remeše, skóroval v hlavním městě Francie už čtyři minutky poté.

Lionel Carole se po levé straně přihnal do vápna, kde přesně pobídnul svého spoluhráče, který pravačkou z první dokonale uklidil k tyči, čímž naplno využil rozložené obrany - 1:1. V osmadvacáté minutě to zkoušel Nkunku, avšak Choupo-Moting se střele postavil do cesty, takže balon směřoval ve finále nad svatyni hostujícího celku.

Minutu poté musel Gianluigi Buffon likvidovat další Da Costovu možnost. V osmatřicáté minutě odvracel centr od rohového praporku Dani Alves. Míč se ovšem dostal mimo šestnáctku ke kopačkám v duelu s Remeší rovněž dvougólového Anthonyho Gonçalvese, jehož pumelice prostě musela skončit v síti - 1:2.

Po změně stran předvedli dobrou práci s balonem Alves a Nkunku. Jenže Juan Bernat místo toho, aby vyrovnal, zacílil zcela mimo tři tyče. Mbappé po svém příchodu na hřiště nejprve sledoval, kterak Dani Alves neohrozil Selse, a poté sám akrobatickým pokusem nastřelil břevno. Nutno podotknout, že se svými spoluhráči cílil do brankové konstrukce v této sezoně už poosmnácté.

Nesmírně talentovaný útočník a mistr světa se málem prosadil v jednaosmdesáté minutě. Nakonec to však byl Thilo Kehrer, kdo zařídil pro PSG alespoň bod, když dopravil hlavou na místo určení Draxlerův roh - 2:2. A protože Kylian Mbappé za chvíli svoje efektní zakončení za čáru nedopravil, může se vedoucí tým tabulky stylově radovat z titulu za týden v zápase se druhým Lille OSC.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele