Ligue 1 - souhrn 3. kola

11.09.2020, 22:53, aktualizováno 13.09.2020, 23:03
Komentáře a souhrny
Marseille ve šlágru kola vyhrála v Parku princů a PSG zůstává po dvou kolech bez bodu. Monaco zvládlo zápas s Nantes a se sedmi body se posunulo na dělené první místo. Stejný bodový zisk mají po dalších výhrách Stade Rennes a Lille. Bordeaux se rozešlo s Lyonem bez branek, zatímco Nice prohrálo v Montpellieru. Nováčkovský souboj mezi Lorientem a Racingem Lens zvládli lépe hosté, kteří vyhráli podruhé v řadě...

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 0:1

13.09.2020 21:00

Góly: 31. Florian Thauvin

Pořádnou kocovinu prožívají po poslední úspěšné sezoně fotbalisté PSG. Ti nejenže prohráli v prvním zápase s nováčkem RC Lens, ale ještě k tomu prohráli i domácí zápas s Olympiquem Marseille. Utkání v Parku princů rozhodl jedinou trefou Florian Thauvin. Závěr zápasu byl z obou stran pořádně vyostřený a v nastavení sudí Brisard rozdal těžko uvěřitelných pět červených karet.

A co že se to v závěru vyhroceného utkání vlastně stalo? Vzájemná strkanice hráčů se zvrtla v zápasnický souboj mezi Amavim, Kurzawou a své k tomu měl říci i Neymar. Situace nebyla úplně přehledná, sudí Brisard vyloučil nejprve Amaviho s Kurzawou, aby následně proměnil žluté karty Paredese a Benedetta do stejné barvy, tedy červené. Protože se Neymar oháněl po protihráčích a jednoho i udeřil, uviděl červenou kartu také. Hvězdný Brazilec se předvedl i před odchodem do šaten na kameru a symbolicky tak ukončil další nepovedené vystoupení PSG.

Pařížané vstoupili do zápasu s touhou odčinit zaváhání proti RC Lens a soupeřem jim byla silná Marseille. Od začátku byl zápas hodně vyhrocený a rivalita zvučných soupeřů byla znát. Už ve 3. minutě nebezpečně zakončoval Di María a skvělý zákrok předvedl Mandanda. Sudí poměrně brzy uklidnil hru žlutými kartami, na hrací ploše to však dál vřelo.

O to víc, když Marseille po půlhodině hry skórovala. Payet ze standardky zakroutil perfektní balón a Florian Thauvin na ofsajdové hranici zavěsil. Celá situace se kontrolovala u videa a nakonec dala hostům za pravdu. Pařížané se snažili o odpověď, vidět byl Neymar a to jak v pozitivním smyslu, tak v tom negativním.

V bojovném prvním poločase žádná další branka nepadla a druhá půle slibovala zajímavou partii. V 58. minutě měl obrovskou šanci Sarabia, ale po přihrávce Florenziho trefil jen střed branky a v něm Mandandu. Po hodině hry Paříž sice vstřelila gól, ale ten nebyl kvůli ofsajdu uznán. Vzápětí na druhé straně skóroval i Payet, ale i v tomto případě byla radost předčasná. Celé akci předcházel těsný ofsajd.

PSG se tlačilo dopředu a obrana Marseille s vypětím všech sil odolávala. Frustrace posledního finalisty Ligy mistrů rostla a rostla, až vygradovala v již zmiňovaný závěr. Co je podstatné, Marseille vedení udržela a Paříž věřte nebo ne, je po dvou zápasech bez bodu.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Nantes 2:1

13.09.2020 17:00

Góly: 5. Sofiane Diop, 65. Willem Geubbels - 61. Ludovic Blas

Monaco potvrdilo, že Nantes pro něj představuje dlouhodobě oblíbeného soupeře, porazilo ho už popáté za sebou, a vecpalo se tak na druhé místo tabulky. Bretaňský klub, jenž v prvních dvou kolech neprohrál, sice stačil na Stade Louis II zareagovat Ludovicem Blasem na úvodní přesný zásah Sofianeho Diopa, poslední slovo si ale každopádně vzal Willem Geubbels.

Premiéru v Ligue 1 mimochodem prožila nová domácí posila Kevin Volland, který teprve nedávno přestoupil na jih Francie z německého Leverkusenu, a ačkoli vepředu s Wissamem Ben Yedderem a Gelsonem Martinsem měli utvořit vepředu obávanou trojici, v útoku hráli prim jiní. A nakonec o vítězství rozhodl až muž, sedící zkraje jen na lavičce náhradníků.

Nicméně vstup do zápasu se knížecímu celku vyvedl náramně. Domácí trenér Niko Kovač, jenž se v dnech minulých potýkal s nástrahami koronaviru, se mohl těšit ze skutečnosti, že už v 5. minutě se v šestnáctce nejlépe zorientoval Diop, jenž udělal pár korků dozadu, aby se zmocnil mrtvého míče, a pak svou dělovkou propálil úplně všechno, co mu stálo v cestě.

Netrvalo dlouho a ASM mohlo svůj náskok navýšit, levačkou z voleje zakončoval Badiashile, měl však smůlu, že se po rohovém kopu nezapsal v 15. minutě na střeleckou listinu, neboť namířil balón do břevna. Svěřenci trenéra Christiana Gourcuffa poprvé výrazněji zahrozili až v závěru poločasu, Simon v tu chvíli selhal v koncovce a pálil z blízkosti pouze nad bránu.

Ještě, než rozhodčí Turpin zavelel k odchodu do kabin, se mohlo prosadit Monaco, Fábregas chytře zakličkoval na hranici pokutového území, pravačkou se snažil překonat brankáře Lafonta, avšak ten zakročil svýma nohama. Domácí pokračovali ve své aktivitě i po pauze, Ben Yedder kroutil merunu ke vzdálenější tyčce, ta ale narazila do brankové konstrukce.

Kanárkům se v 61. minutě podařilo vyrovnat. Appiah svým obloučkem našel volného Blase, jenž si sám před gólmanem Majeckim poradil a ve skluzu rozvlnil síť. Nerozhodný stav ovšem nevydržel nikterak dlouho, o čtyři minuty později prostrčil Onyekuru přihrávku na rozeběhnutého Geubbelse, který stačil vyběhnuvšího Lafonta efektivně a účelně přelobovat.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Stade Reims 1:0

13.09.2020 15:00

Góly: 55. Stéphane Bahoken

Nakonec jen jeden gól byl k vidění na stadionu Raymonda Kopy v Angers. Domácí celek mohl vyhrát i vyšším rozdílem, ovšem Bahoken nejprve nedal penaltu a krátkou přesilovku pokazil jiným vyloučením Thomas. Angers to nemusí tolik mrzet, protože tři body jsou tak jako tak doma.

Prosadit se domácím netrvalo dlouho, už ve 4. minutě padl gól, ale radost z něho Angers mít nemohlo, protože mu předcházel ofsajd. Úvod zápasu byl zcela v režii Scoïstes, ale branku ne a ne vstřelit. Ve 26. minutě odvedl vynikající práci brankář Rajković, který na dvakrát vychytal příležitosti domácích.

Tři minuty před přestávkou došlo k důležitému okamžiku. Wout Faes se rozhodl odehrát balón zápasnickým způsobem, což by samo o sobě nemuselo být špatně, kdyby přitom netrefil i soupeřovu hlavu. Verdikt sudího byl nekompromisní, Faes obdržel červenou kartu a ještě k tomu se zahrávala penalta. Stéphane Bahoken měl smůlu, Rajković vystihl směr, takže poločasový výsledek byl i nadále 0:0.

Remeš přichystala na druhý poločas hned dvojí střídání, ale tempo dál udávalo Angers. V 51. minutě Bahoken zahodil další velkou příležitost. Po dlouhém pasu se zbavil ofsajdové pasti, ale z první nezamířil přesně. Říká se do třetice všeho dobrého i zlého. Bahoken o čtyři minuty později už skutečně překonal brankáře Rajkoviće a Angers vedlo v přesilovce 1:0.

Hotovo však v žádném případě nebylo. Romain Thomas po hodině hry zatahal za dres protihráče a sudí ho odměnil druhou žlutou kartou. Remeš získala novou naději a na vyrovnání měla ještě dobrou půlhodinu.

I když se Remeš snažila, Angers hrálo poměrně ve velké pohodě a výsledek kontrolovalo. V závěru střetnutí měli domácí ještě šanci pojistit výsledek druhou brankou, ale Rajković byl jistý. Angers tak porazilo Remeš tím nejtěsnějším výsledkem.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Stade Brestois 0:2

13.09.2020 15:00

Góly: 42. Romain Perraud, 90+5. Irvin Cardona

Oba týmy se po prvních dvou odehraných kolech nacházely na nevalně vypadajícím chvostu tabulky, i proto potřebovaly ve vzájemném zápase najít nějakou vzpruhu. Lépe nakonec zvládl duel Brest, který se tak, na rozdíl od Dijonu, radoval ze svých vůbec prvních bodů v sezóně. O jeho branky se postarali v první půli Romain Perraud a ve druhé Irvin Cardona.

Nutno říci, že bretaňský celek si finální vítězství asi více zasloužil. Střelecky byl daleko aktivnější než jeho protivník, působil v obraně disciplinovaněji, a zužitkoval zkrátka početní výhodu po vyloučení Rogera Assalého nejlepším možným způsobem. Už podruhé přitom domácí, podobně jako v úvodním duelu s Angers, doma ani jednou jedinkrát neskórovali.

První půlhodina tohoto střetnutí v podstatě nenabídla nějakou větší příležitost. Až ve 31. minutě přišel na řadu nějaký zajímavější moment, to když z hranice šestnáctky vypálil z voleje svou pumelici Philippe, nicméně hostující brankář Larsonneur míč vyrazil efektivně do zámezí. Brest směrem dopředu také nikterak nezářil, přesto byl v koncovce úspěšnější.

Ve 42. minutě ve středu pole přistrčil Le Douaron merunu se štěstím k Perraudovi, ten nad ničím moc nepřemýšlel a svou levačkou usměrnil křižnou střelu po zemi úplně přesně ke vzdálenější tyčce. V 53. minutě mohli hosté svůj náskok navýšit, Charbonnier svou přihrávkou vybídl Mouniého, ten ovšem z blízkosti na gólmana Gomise vyzrát nedokázal.

V 55. minutě se situace Dijonu ještě více zkomplikovala. Duverne, kapitán Brestu, se dostal za obranu soupeře, u lajny do něj nedovoleně vrazil protihráč Assalé, který byl na hřišti sotva pár minut, a protože sudí Dechepy zřejmě uviděl známky surovosti tohoto zákroku, ukázal domácímu forvardovi červenou kartu. V oslabení se burgundský klub na vyrovnání nezmohl.

V 60. minutě se SB29 snažilo pojistit vedení zásluhou Charbonniera, jeho hlavičku po Battocchiově rohovém kopu ale zlikvidoval Gomis. Ve třetí minutě nastavení mohl určit konečnou plichtu Écuélé Manga, trefil však jen břevno, a naopak na druhé straně Brest gólově udeřil poté, co po přetaženém centru Perrauda uklidil balón nechytatelně pod břevno Cardona.

Více informací k zápasu

FC Lorient - RC Lens 2:3

13.09.2020 15:00

Góly: 14. Adrian Grbic, 90+2. Yoane Wissa (pen.) - 31. Gaël Kakuta (pen.), 34. Facundo Medina, 63. Ignatius Ganago

Pět branek a výhra RC Lens v souboji dvou nováčků. Lorient nebyl vyloženě horším týmem, ale Lens bylo prostě efektivnější. Dva góly padly z penalt a k vidění byla i červená karta.

V neděli večer se ve francouzské Ligue 1 střetly dva nováčkovské celky, které však mají s nejvyšší soutěží bohaté zkušenosti - FC Lorient a RC Lens. Mnozí byli zvědaví na výkon hostí, kteří si v minulém kole vyšlápli na PSG.

Nerozhodný stav vydržel v Lorientu pouhých třináct minut. Domácí totiž předvedli rychlou akci, na jejímž konci byl přesný zásah Adriana Grbiće. Lens ještě reklamovalo ofsajdovou past, nicméně marně, protože vše proběhlo podle regulí. Vedení Lorientu nemělo dlouhého trvání. Po faulu Juliena Laporteho sudí odpískal pokutový kop a Gaël Kakuta tvrdou střelou překonal Nardiho. Za další tři minuty už RC Lens vedl. Facundo Medina vystřihl na malém vápně perfektní nůžky a rázem to byl Lorient, který musel dotahovat.

V prvním poločase se o vyrovnání snažil marně. Hosté si výsledek do šaten pohlídali a byli zkrátka spokojenější. Duel nováčků se na třech brankách nezastavil a i po změně stran se pálilo do černého. V 63. minutě už zvyšoval na 3:1 pro Lens důrazný Igniatius Ganago a pro Lorient to znamenalo velký problém.

Hosté si náskok bezpečně hlídali a i když soupeř v samotném závěru ještě snížil, nic než pouhou korekci to neznamenalo. Nicméně Loïc Baldé skutečně fauloval ve vlastní šestnáctce zbytečně a sudí hostujícího hráče ocenil nejen červenou kartou, ale také nařídil pokutový kop. Yoane Wissa měl pak poslední slovo, jak už ale bylo řečeno, víc jak na korekci výsledku se Lorient nezmohl.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Stade Rennes 2:4

13.09.2020 15:00

Góly: 36. Andrés Cubas, 55. Zinedine Ferhat - 12. Serhou Guirassy, 39. Serhou Guirassy, 72. Nayef Aguerd, 90+7. Benjamin Bourigeaud

Rennes navázalo na minulou výhru na půdě Montpellieru, v Nimes potvrdilo roli mírného favorita a po šestigólové přestřelce se posunulo na čelní pozici. Celkem osm žlutých karet, sedmadvacet vstřelených pokusů na bránu nebo několik tutových příležitostí. Suma sumárum se jednalo o jedno z nejatraktivnějších střetnutí dosavadního ročníku Ligue 1 Uber Eats.

Domácí, kteří v samotném úvodu nové sezóny nasázeli před vlastními fanoušky čtyři branky Brestu, nepůsobili na hrací ploše o nic horším dojmem. Hostující gólman Salin si na své konto připsal hned sedm úspěšných zákroků a stal se jedním z hlavních strůjců konečného úspěchu Rennes, které bylo na rozdíl od svého protivníka výrazně úspěšnější v koncovce.

Do zápasu lépe vstoupil bretaňský celek, který se po dvanácti odehraných minutách ujal průběžného vedení. Založil povedený rychlý brejk, Raphinha pak zleva popostrčil míč blíže do středu na sbíhajícího si Guirassyho, jenž na nic nečekal a levačkou zamířil nechytatelně pod břevno. Gólman Reynet si na střelu sáhl, nicméně v cestě do brány jí nakonec nezabránil.

Nimes se podařilo srovnat stav ve 36. minutě. Cubas, nová letní posila mužstva vedeného koučem Jéromem Arpinonem, se dostal za vápnem k odražené meruně po rohovém kopu, narovnal si jí na svou levačku a z halfvoleje propálil Salina. O tři minuty později ale znovu zaúřadoval Guirassy. Ten zužitkoval přihrávku Taita, dobře pracujícího na levé straně.

Po obrátce Krokodýli znovu vyrovnali, bylo tomu ovšem naposledy. Ripart nalevo vysunul spoluhráče Melinga, ten našel ve středu pokutového území volného Ferhata, který levačkou nasměroval balón přesně ke vzdálenější tyčce. Osmnáct minut před koncem se SRFC dostalo potřetí v zápase do jednobrankového trháku, na který už jeho sok nedokázal zareagovat.

Rozhodující moment pro tým trenéra Juliena Stéphana s sebou přinesla standardka. Tu rozehrál Bourigeaud, svým pasem našel v pokutovém území Aguerda, jenž z blízkosti ve skluzu prostřelil Reyneta. Nimes inkasovalo v sedmé minutě nastavení ještě jednou, finální bleskovou akci zakončil po pobídce Del Castilla pohotově zakončující Bourigeaud.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Metz 1:0

13.09.2020 13:00

Góly: 88. Luiz Araújo

Lille neprohrálo ani potřetí v řadě, nutno však podotknout, že jakožto favorit tohoto souboje se na vítězství nad Métami pořádně nadřelo. O rozhodující moment utkání se postaral až dvě minuty před koncem Luiz Araújo. Hosté, podobně jako v loňském ročníku, byli blízko bezgólové plichtě, nakonec si však připsali na své konto pouze druhou porážku v sezóně.

Hosté se, trochu náhodně, propracovali k první větší šanci tohoto střetnutí, ze které se mohl klidně načít gólový účet tohoto klání, to když se Udolův centr směřující do šestnáctky odrazil od bránícího Josého Fonteho natolik zajímavě, že míč vylétl do vzduchu a obloučkem narazil do břevna. Brankář Maignan byl zaskočený, měl štěstí, že se protihráčům nepodařilo dorážet.

Na druhé straně mohl v 17. minutě skórovat David. Ikoné zachytil ve středu hřiště špatnou rozehrávku stopera Bronna, okamžitě balón adresoval svému spoluhráči, jenže Kanaďan pak zamířil z vápna jen do náruče gólmana Oukidji. Z dálky se pak svou štiplavou navštívenkou snažil prosadit Bradarič, nicméně Oukidja stačil jeho možnost ke zdárnému konci vyřešit.

Oba celky i nadále pokračovaly v honbě za úvodním přesným zásahem. Z pravé strany vyslal hostující bek Centonze pas až na zadní tyčku, kde našel Nianeho, jenž, překvapený svou střeleckou pozicí, nasměroval merunu v krkolomném postavení pouze do zámezí. Do pauzy chtěl ještě zacílit David, před jeho hlavou ale stačil merunu vyboxovat do bezpečí Oukidja.

Dogy vstoupily do druhého dějství o něco aktivněji, ve 46. minutě netrefil prostor mezi třemi tyčemi Yilmaz, v 59. minutě pokus Bamby, který využil svou pravačku, lapil připravený Oukidja. Méty se v ofenzívě prakticky nijak nepokoušely vyzkoušet své štěstí, čím více se blížily závěrečné minuty, tím více se soustředily především na bránění aktuálního rezultátu.

V 82. minutě ještě stačil Oukidja zasáhnout vůči dělovce Yilmaze ze standardní situace, avšak o šest minut později se za ním přece již zatřepotala síť, přihrávku Bradariče totiž zužitkoval z blízkosti míst u pokutové značky pohotově střídající Luiz Araújo. Náskok se snažil navýšit ve druhé minutě nastavení Bamba, Oukidja byl ale zásadně proti jeho celkovému podnikání.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Racing Strasbourg 2:0

12.09.2020 21:00

Góly: 57. Denis Bouanga (pen.), 82. Mahdi Camara

Až druhý poločas byl v Saint-Étienne gólový. Domácí Les Verts otevřeli střelecký účet v 57. minutě pokutovým kopem Denise Bouangy a osm minut před koncem pečetil výsledek Mahdi Camara. Zatímco Saint-Étienne se vyšvihlo do čela Ligue 1, Racing je bez bodu poslední.

Všechno přitom mohlo být jinak, kdyby Waris proměnil ve 13. minutě obrovskou příležitost. Naneštěstí pro Strasbourg Waris trefil z malého vápna jen břevno. První poločas jinak nabídl vyrovnanou partii. Les Verts si svojí příležitost vypracovali až později. Tři minuty před přestávkou vyrazil volný přímý kop Aouchicheho gólman Kamara.

Všechny góly nakonec padly až ve druhém poločase a pro Strasbourg poněkud nešťastně. Po nákopu do šestnáctky se volejbalově pověsil do vzduchu Djiku a sudí neměl na vybranou. Denis Bouanga poslal Kamaru na druhou stranu branky a Saint-Étienne se ujalo vedení.

Strasbourg byl ve hře o body až do 82. minuty, než inkasoval druhý gól. Na brankové čáře z úhlu procpal balón na malé vápno Bouanga a Mahdi Camara už měl snadnou úlohu. Druhý gól znamenal definitivní výhru Saint-Étienne. Hosté nedokázali ani korigovat a po třech zápasech jsou nadále bez jediného bodu.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - OGC Nice 3:1

12.09.2020 17:00

Góly: 18. Gaëtan Laborde, 50. Daniel Congré, 64. Daniel Congré - 69. Dante

Skvělý zápas mají za sebou fotbalisté Montpellieru, kteří si dokonale smlsli na Nice. Od začátku zápasu bylo HSC aktivnější a tuto převahu brzy využilo. Další góly vstřelili domácí až po změně stran a Nice už pouze korigovalo.

Osmnáct minut trvalo, než se Montpellier prosadil poprvé. Nutno dodat, že domácí měli převahu od samotného začátku a branka Gaëtana Labordeho byla jen logickým vyústěním. Už ve 14. minutě prověřil Beníteze nebezpečnou střelou Andy Delort a o čtyři minuty později využil Gaëtan Laborde jeho perfektního sklepnutí a poslal Montpellier do vedení.

V pohodě hrající domácí dál zaměstnávali defenzívu Nice a jen skvělé zákroky Beníteze znamenaly jen nejtěsnější náskok. Delort i Laborde si na něm v rychlém sledu vylámali zuby. Patrick Vieira nemohl být na lavičce Les Aiglons v žádném případě spokojen.

Po změně stran navíc pokračoval nápor domácích a v 51. minutě už to bylo 2:0. Daniel Congré si naskočil na rohový kop Savaniera a v tomto případě byl Benítez bez šance. Hosty neprobudila ani druhá branka a když po hodině hry zvýšil na 3:0 dorážkou opět Congré, bylo Nice zralé na ručník.

Hotovo však nebylo. O pět minut později jako blesk z čistého nebe snížil na 1:3 hlavičkující stoper Dante a Nice ještě mělo o co hrát. Gólová akce však byla výjimkou, Montpellier předvedl naprosto koncentrovaný výkon a výsledek si až do závěrečného hvizdu pohlídal.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 0:0

11.09.2020 21:00

Góly: -

V předchozích dvou vzájemných zápasech se Lyon v Bordeaux zaradoval z vítězství, tentokráte ale musel vzít zavděk pouze bod, byť ve finále vyprodukoval čtyřikrát více střel na bránu než jeho protivník. Domácím se podařilo napotřetí udržet čisté konto, hosté naopak nedokázali navázat na svou minulou kanonádu proti Dijonu, jemuž nasázeli hned čtyři góly.

Olympique byl od úvodních chvil aktivnějším celkem, už ve 2. minutě se ve slušné střelecké příležitosti objevil Toko Ekambi, jemuž míč šikovně prostrčil Dembélé, každopádně prvně jmenovaný pak před brankářem Costilem nebyl úspěšný v koncovce. O pár chvil později se osměloval taktéž Depay, avšak svým pokusem pouze zamířil vysoko nad domácí bránu.

V 8. minutě se ozval Dembélé, balón mu ovšem na pravačku nesedl tak, jak by si sám představoval, a tak ho nasměroval jen do zámezí. Ve 20. minutě vyzkoušel štěstí ze střední vzdálenosti Bruno Guimaraes, leč ani on neseřídil svá mířidla nejlepším způsobem. Až ve 32. minutě zahrozilo taktéž Bordeaux, de Préville ale přímý volný kop nerozehrál dobře.

O dvě minuty později Les Gones chtěli změnit dosud bezbrankové skóre prostřednictvím Bruna Guimaraese, jeho zakončení bylo ovšem tak slabé, že v podstatě vůbec Costila nemohlo nijak překvapit. Ve 41. minutě se v příjemné pozici objevil znovu Toko Ekambi, jenomže v šestnáctce na dlouhou přihrávku Duboise z pravé strany o kousek nedosáhl.

Ani ve druhém poločase se ani jedno z mužstev nezmohlo na regulérní rozvlnění brankové sítě. Les Girondins i nadále soustředili svou pozornost hlavně na bránění s prvotní ambicí neudělat zbytečnou chybu, Lyon působil směrem dopředu přece o něco lépe, bohužel pro něj však bez kýženého cíle. Své vytvořené příležitosti zkrátka nedotáhl do optimálního konce.

Ve 47. minutě vypálil netradičně hostující stoper Andersen, o dvě minuty později taktéž jeho spoluhráč Dembélé, jenže v prvém případě zablokoval střelu Koscielny a ve druhém druhý ze středních obránců Baysse. V 52. minutě se neprosadil Depay, proti němuž včas vystoupil bránící Bašič, následně svou hlavičku nenamířil do prostoru třech tyčí naskakující Andersen.

V 65. minutě nebyl daleko od zapsání přesného zásahu Thiago Mendes, jemuž merunu sklepl Toko Ekambi, avšak o kousek nakonec lyonský náhradník vystřelil po zemi vedle vzdálenější tyčky. V 67. minutě si Costil poradil se standardkou Corneta, v 81. minutě byl nejblíže vstřelení branky Aouar, navrátilec do sestavy OL, jenže orazítkoval brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Stade Rennes32107:47
2.AS Monaco32105:37
3.Lille OSC32103:17
4.AS Saint-Étienne22004:06
5.Olympique Marseille22004:26
6.OGC Nice32015:46
 RC Lens32015:46
8.Angers SCO32012:26
9.Girondins Bordeaux31202:05
10.Olympique Lyon21104:14
11.FC Nantes31113:34
12.Nîmes Olympique31027:63
13.Montpellier HSC21014:33
14.FC Lorient31025:63
15.Stade Brestois31024:73
16.Stade Reims30122:41
17.FC Metz20020:20
 Paris Saint-Germain20020:20
19.Racing Strasbourg30031:70
 Dijon FCO30031:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (99)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Domácí si moc nevytvořili a o to víc mrzí dnešní ztráta. Už po prvním kole jsem psal že tohle jakési 3-5-2/3-4-3 hrát v lize bude k ničemu. Druhé kolo a hned první ztráta. Depay neměl svůj den a sním vlastně nikdo. Aouar to celkem sice rozhýbal a v 80. minutě si tam vytvořil geniální příležitost, škoda té tyčky. Pokud odejde jeden z dvojice Depay/Aouar tak to bude těžký, ale bez obou to bude další sezona bez pohárů...

Reagovat
Godwinson

Cekal jsem od toho zapasu vic, i kdyz to bylo trochu naivni. Zapas dost o nicem, druha pule uz trochu aktivnejsi a libivejsi, ale tezka nekvalita v zakonceni na obou stranach. Nejvetsi sanci zapasu pripravil Aouarovi Oudin

Na Depaye hral ale skvele Sabaly. Obcas se trochu splasi dopredu, ale dozadu byl vybornej. Na druhe strane se mi zase dost libil Andersen.

Reagovat
Pyroman

Na to, že je Puel ve válce s třetinou kádru a nejlepší stoper brečí do novin, že chce odejít do Leicesteru, docela slušnej start sezóny.

Reagovat
Godwinson

Montpellier dnes docela slušný zápas. Ofenzíva šlape slušně, ta dvojice si skvěle rozumí a jak na ně koukám, vidím ty ikonické útoční dvojice Amalfitano-Gameiro, Hoarau-Erdinc, Maïga-Ideye

Směrem dozadu už je méně kvality a podle toho to vypadá. Je teda trochu s podivem, jak je ten tým závislej na Savanierovi s Molletem, hlavně první jmenovaný je úžasný a jakmile odešel, bylo by zápase.

Reagovat
Kongo

Já nevím, mně ten Savanier přijde jako atlet a buldog, ale hrozně nefotbalovy.

Reagovat
Ferguson6

Chudáci Metz, taký los na začiatok.

Reagovat
Pharrell

AS Monako

Škoda měl jsem na ně 3:1

Minule taky vyhráli jen o gól

Reagovat
Slavia10

Kováč!!!! Letos ukáže, že TOP trenér pro velkoklub to sice není, ale dobrý trenér rozhodně je.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme no, zatím po třech kolech jediný bod. Určitě mrzí domácí porážka s Karvinou

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Gedofrey

Lopez na hrotu to teda nevím

Reagovat
DieryVonry

Tempíčko v Le Classique připomíná náboj, který byl k vidění málkody i za plných tribun v zápasech těchto rivalů. Nice match!

Reagovat
smazaný uživatel

PSG je špinavá banda!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra komedie Psg

Reagovat
DieryVonry

Ale rozhodci na to sral, jak celej zbytek zapasu, na konci mohlo byt i 6 červených. Choupo-moting dejte mu ten kontrakt.

Reagovat
To som ja

Banda zmrdov to PSG na čele s najväčším kokotom Neymarom,sorry za také vyjadrenie,ale jemnejšie sa ta špina pomenovať nedá.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Godwinson

PSG je banda tak neuvěřitelně zmrdských špín, Marseille jim ve druhém poločase dala dokonale ochutnat to simulování ... a to, jak se Alvaro dostal Neymarovi pod kůži, to jsem dlouho neviděl

Jinak zajímavý zápas, Boas je pořád stejnej hňup, střídáníma jim málem ten zápas prohrál. Přestože Marseille jeden regulérní gól neuznali a penaltu jsem tam viděl taky. Francouzští sudí jsou holt kvalitka. Nejlepší dnes Sakai s Kamarou, Japonec heroický výkon.

Reagovat
To som ja

Reagovat
Israha

Mandanda. Tři klíčové zákroky (hlavně hned ten první) a i ten miss Neymara byl dán tím, že mu Steve vletěl do zakončení a rozhodil ho.

Reagovat
Godwinson

Pravda, ten byl taky skvělej

Reagovat
Israha

Jinak, ad ta penalta na Benedetta - tohle jsou zákroky, které by se imho pouštět měly, ale v kontextu toho, že Gueye dostal za ještě mnohem čistší tackle na Neymara žlutou, je to na pováženou.

Reagovat
Godwinson

Teoreticky měly, jak píšeš. Mně v poslední době přijde, že rozhodčí sami nemají tušení, co se má a nemá pískat. Ruce ve vápně raději neřeším, ale přesně tyhle zákroky. Ta žlutá pro Gueyeho, za tu by měl dostat sudí trest, naprosto nepochopitelný. I když chápu, že v tu dobu se to začalo vyostřovat a ty špíny se začaly válet. Čekám, že Neymar ještě rozjede do novin něco o rasismu od Alvara, to se pobavíme

Reagovat
Israha

Tak nějak. Nadává se na VAR, ale ten podle mě obecně dělá spíš dobrou službu a jeho činnost skutečně vede k opravení chybných verdiktů (i když dnes jsme to úplně neviděli ). Ale ti sudí si prostě každý pískají jak chcou, pokud jde o tyto nejednoznačné situace, ať už se jdou na video podívat, nebo ne. A teď ještě navíc mají alibi, protože "borec za monitorem nic neviděl/něco viděl."

Reagovat
Godwinson

To video, já nevím. Přijde mi, že to strašně trvá, kde má být přínosné, tak není. V dnešní době by podle mě mělo být možné v podstatě hlásit sudímu i simulace. Spousta kamer, úhlů atd. Ale realita je, že to nefunguje ani na regulérní gól jako dnes nebo minulé kolo na Brestu, kde dával Caleta gól a čekalo se snad pět minut na potvrzení.

Reagovat
Israha

Což vnímám jako nedostatek personální, ne konceptuální. K čemu totiž reálně došlo? Titéž sudí, co pochybně vedli zápasy, teď sedí za těmi monitory. Myšlenka dobrá, ale pokud je realizována skupinou lidí pochybné kompetence, fungovat ideálně nemůže.

Reagovat
Godwinson

Právě, o tomhle když si píšeme, tak mám dost bezradný pocit a chuť sledovat fotbal minimální. Dost mě znechucuje právě sudí, je to obří moloch, továrna na prachy a neposouvá se ani o píď kupředu. A hráči jako Neymar znechucují ten zbytek ... ale problém simulací a ovlivňování sudího hraním na hřišti, to možná souvisí už s tím výše. Je to dost smutné.

Reagovat
Israha

Tak dokud budou v pravidlech prostory na rozdílné interpretace podobných situací různými sudími, ovlivnění zápasů vyloučit nelze...a to podle mě nejde vyřešit přímo na hřišti, maximálně zpětně, což už ale výsledek nezmění. Simulace vyřešit lze, nastavit jasné a tvrdé tresty, a ono by se to zmírnilo...nevím, proč se k tomu kompetentní osoby nemají.

Reagovat
Gedofrey

Ještě bych vyzdvihl Rongiera, to byl neskutečně bojovný vývoj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad PSG spadne do L2.

Reagovat
raduinho

Reagovat
Israha

Vyloupený Park princů i přes tlačenku PSG skrze VAR, který odmítá uznání regulérních gólů, návdavkem toho se zarudilo mrdkám Neymarovi, Paredesovi a Kurzawovi, hlavní strůjci triumfu Mandanda a Thauvin, tudiž největší klubové ikony současného Marseille. Hezký nedělní večer. A jo, jedním dechem uznávám, že Benedetto s Amavim jsou taky výmazové, a třeba Álvaro a Payet si též cosi poprovokovali...ale kašlu na objektivitu, tohle těm šaškům šejkovským patří.

Reagovat
Spasitel

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Shevchenko

Kurzawa s Neymarem jsou ti největší zmrdi, co jsou v momentálním vrcholovém fotbale. Kde jsou ty časy, kdy tam hráli Cavani, Ibra a Thiago, teď se tomu týmu nedá nic dobrého přát. Naštěstí aspoň to finále LM prohráli.

Reagovat
DieryVonry

Marquinhos, Angel, Keylor jsou sympaťáci, ale v obložení naprosté morální lůzy no..

Reagovat
Shevchenko

Navas a Herrera, to je vše.

Reagovat
j_mrazik

Ani ten Herrera. On je taky hrozná plačka... teda v ManUtd byl, ale možná ve srovnání se spoluhráčema nakonec vypadá jako v pohodě kluk.

Reagovat
Shevchenko

Jo taky jsem si všiml, že není v oblibě, ale tolik nasledovaného ho zas nemám, v PSG se to jeho zmrdství asi ztratilo Tak místo něho ještě teda Florenzi.

Reagovat
Whitemedia

Herrera

Reagovat
teenz

Reagovat
Kixi Syhimour

Hezké

Reagovat
Gedofrey

To byl neskutečný randál. Derby se vším všudy. Allez l’OM!

Reagovat
raduinho

PSG sestup

Reagovat
Godwinson

Jinak obrana PSG dnes Florenzi, Kehrer, Kimpembe, Bernat ... extratřída, s tímhle ta LM letos musí vyjít.

Reagovat
Whitemedia

Mohlo by jim teď rupnout v bedně a vzít si od nás třeba Jorginha

Reagovat
Godwinson

To ne, toho vezme až Sarri

Reagovat
Whitemedia

Na to nebude mít někde v Empoli peníze..

Reagovat
Godwinson

Ani se nenadějeme a bude v nějakém Interu nebo AC, úplně to vidím

Reagovat
DieryVonry

Ter Stegena za Jorginha s Kepou.

Reagovat
db18

Reagovat
REPLIKATOR

PSG

Reagovat
REPLIKATOR

Neuznaný regulérní gól pro Marseille na 0:2 byla nechutná záležitost. Tlačenka jako v Plzni.

Reagovat
DieryVonry

Thau v offsidu nebyl... ale neřišlo mi to na tlačenku ten Rozhodčí byl marnej od začátku a na obou stranách, ale že to nechytí VAR je otázkou..

Reagovat
Kongo

Zrocna jsem neviděl živé ani jeden zápas kola a hned je tu taková živá debata

Reagovat
Kongo

Ale udělalo mně radost Lille. Ale naopak zklamal Lorient, že všech nováčků nejvíce sympaticky tým a to hlavně díky Wissovi, zajímalo by mě, kdo po něm sáhne.

Reagovat
Pharrell

PSG

Nejhorší mač

Reagovat
rezba

Sledoval někdo PSG? Co výkon Florenziho?

Reagovat
jackinho10

Hral vyborne

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
ttopi

Z PSG 3 hráči ven, z toho 2 přišli do zápasu jako střídající

Reagovat
Csaplárova past

Komedie. Když jsem viděl to číslo karet u výsledku, okamžitě mi bylo jasné, že jednu bude mít Neymar. To už je taková tradice ... Jako Ramos v Realu

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Csaplárova past

Jako nic proti Realu nebo Ramosovi, ale těmi červenými fakt nešetří

Reagovat
Pharrell

Thauvin MOTM

Reagovat
patas92

[Neymar] The only regret I have is not hitting that asshole in the face

Ney

Reagovat
smazaný uživatel

Po zápase velký slova, v zápase ho ale klasicky napadne zezadu. Pořád stejná krysa jako v Barceloně

Reagovat
patas92

Brutální napadení, málem ho zabil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Neymarově hlavě určitě, reálně se ale zmohl jen na klasickou srabárnu a následný velkohubý prohlášení no

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Csaplárova past

Co to bylo za šaškárnu v tom zápase PSG na konci zápasu?

Neymar opět ukázal, jaký je to sráč ....

Reagovat
patas92

Tím je spíš Álvaro Gonzalez, ale to není žádné překvapení. Kardinálním kreténem byl už ve Španělsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Rozdíl mezi ním a Neymarem je jediný - Álvaro ty provokace ustál a nenechal se vyhecovat k něčemu, čím by oslabil svůj tým. Neymar je taky provokatérská mrdka, tak se pak nemůže divit, že mu to vracejí. Já mu to přeju, začal simulováním (konkrétně vydajvovanou žlutou pro Gueyeho) provokovat jako první, tak mu to oplatili. On to neustál, Álvaro jo. A ano, píšu to také proto, že Neymara nesnáším, to nehodlám zastírat.

Reagovat
patas92

Nemám důvod nesouhlasit. Ale pro mě je rasistické urážení (pokud to je pravda) větší ukázka slabosti, než simulování.

Reagovat
Israha

No právě, pokud je to pravda. Kdyby byla, tak z toho Álvaro vychází jako ten horší, ale zatím je to pouze tvrzení jednoho vypěněného frustráta, které může být stejně tak dobře jen snaha zakecat to.

Reagovat
patas92

Nevidím jediný důvod, proč by si měl zrovna tohle Neymar vymýšlet.

Reagovat
Israha

Výmluva, odvedení pozornosti od svého (opakovaného) neovládnutí se. Nemusí to tak být, ale jeho tvrzení je pro mě úplně stejně relevantní jako Álvarovo. Nemám důvod ani jednomu nějak zvlášť věřit, zvlášť po takhle emočně vyhroceném zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar by určitě neměl důvod si tohle vymýšlet, navíc to řekl hned v zápase rozhodčímu, to není tak, že by to oznámil až na soc. sítích, ale rovnou v tom momentu to oznámil rozhodčímu. Álvaro už ve Španělské lize provokoval hráče, Messimu se neříklad smál, že je malý.

Reagovat
Israha

Notorický provokatér a labil si v rámci vyžehlení mediálního obrazu vůbec nemá důvod vymýšlet, proč vyraplil a pleštil protihráči. Jistě. Úplně stejně ho dva roky dozadu vyrudil Ocampos, teď se mu to stalo zase. Nemám důvod věřit, že Álvaro je čistý jak lilie, na něm to zmrdství je vidět na první pohled, ale pohádce o nevinném Neymárkovi a jeho BLM iniciativě nemám důvod věřit zrovna tak. Protože i na něm to zmrdství vidět je.

Reagovat
twelwer

Ja si myslim ze mu povie nieco ako "ty tupa simulantska opica" ... Kde to ani neni myslene rasisticky akurat neymarovi z toho jebne a spravi kauzu.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Seydou Doumbia

nejlepších pět minut v historii moderního fotbalu a ty napíšeš šaškárna...

Reagovat
PH8

PSG sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem si pustil náhodou poslednich 20 min zápasu PSG. Naprosto neskutečný. Ale jako hlavního vyníka celé té šaškárny vidím jednoznačně idiota co seděl u videa. Neuznaný 2 gol OM pro ofsajd který nebyl, a potom naprosto jasná červená pro Di Mariu za brutální faul zezadu za který dostal žlutou tu šílenost odstartoval ....

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique Marseille - největší odpad ligy. Každopádně pro ligu zajímavější, že PSG prohrálo dva zápasy a pravděpodobně prohrají i ten další, v jejich případě to ale nebude hrát žádnou roli, jakmile se všichni vrátí a dostanou se všichni do formy, tak to v pohodě doženou.

Reagovat
Gedofrey

Jak tohle může napsat někdo v lize, kde je PSG nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, Marseille má třeba i dost vyplatlané fanoušky, vždycky tam na hráče během rohů hází různé věci, zvlášť na Neymara.

Reagovat
Gedofrey

Je fakt, že to mě taky kolikrát vytočilo. Přesto to v Marseille fotbalem prostě žije. Takové propojení s klubem se jinde hledá těžko. Ten tým je z mého pohledu konečně zase sympaticky poskladaný a hlavně proti takovému hegemonovi v podobě PSG je těžké jakémukoliv týmu z L1 nefandit

Reagovat
Seydou Doumbia

Fanoušci jsou špína asi jako fans Bastie...ale co se kádru týče tak největší špíny jsou PSG

Reagovat
Ranoth

ajtak psg vyhra ligu s naskokom minimalne 15 bodov

Reagovat
MiChaEl

Ak niekto nevidel, Stade Brestois a la Shaolin Soccer :

https://www.youtube.com/watch?v=n9YhrzWKYRI

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
bobis21

Tak zkušený hráč a takovou blbost udělá. Mohli to v klidu dohrávat a místo toho takové nervy v 10

Reagovat
Israha

Jinak - zdá se mi to, nebo se letos v Ligue 1 dávají redky a penalty fakt za každou kravinu? Zrovna Le Clasique byl opačný extrém (který ale sudí podle mě nakonec z ohledu penalt a karet víceméně zvládl), ale včera ta rudá Aouarovi nebo penalta na Savaniera? A takových situací je pár v každém kole. Na můj vkus dost úzkoprsý trend.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele