3. kolo
13.09.2020 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Gaël Kakuta (© AFP)

RC Lens si po Paříži smlslo i nad Lorientem

Pět branek a výhra RC Lens v souboji dvou nováčků. Lorient nebyl vyloženě horším týmem, ale Lens bylo prostě efektivnější. Dva góly padly z penalt a k vidění byla i červená karta.

V neděli večer se ve francouzské Ligue 1 střetly dva nováčkovské celky, které však mají s nejvyšší soutěží bohaté zkušenosti - FC Lorient a RC Lens. Mnozí byli zvědaví na výkon hostí, kteří si v minulém kole vyšlápli na PSG.

Nerozhodný stav vydržel v Lorientu pouhých třináct minut. Domácí totiž předvedli rychlou akci, na jejímž konci byl přesný zásah Adriana Grbiće. Lens ještě reklamovalo ofsajdovou past, nicméně marně, protože vše proběhlo podle regulí. Vedení Lorientu nemělo dlouhého trvání. Po faulu Juliena Laporteho sudí odpískal pokutový kop a Gaël Kakuta tvrdou střelou překonal Nardiho. Za další tři minuty už RC Lens vedl. Facundo Medina vystřihl na malém vápně perfektní nůžky a rázem to byl Lorient, který musel dotahovat.

V prvním poločase se o vyrovnání snažil marně. Hosté si výsledek do šaten pohlídali a byli zkrátka spokojenější. Duel nováčků se na třech brankách nezastavil a i po změně stran se pálilo do černého. V 63. minutě už zvyšoval na 3:1 pro Lens důrazný Igniatius Ganago a pro Lorient to znamenalo velký problém.

Hosté si náskok bezpečně hlídali a i když soupeř v samotném závěru ještě snížil, nic než pouhou korekci to neznamenalo. Nicméně Loïc Baldé skutečně fauloval ve vlastní šestnáctce zbytečně a sudí hostujícího hráče ocenil nejen červenou kartou, ale také nařídil pokutový kop. Yoane Wissa měl pak poslední slovo, jak už ale bylo řečeno, víc jak na korekci výsledku se Lorient nezmohl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele