3. kolo
13.09.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Florian Thauvin (© AFP)

Marseille těsně vyhrála v Paříži, v závěru padlo pět červených karet

Pořádnou kocovinu prožívají po poslední úspěšné sezoně fotbalisté PSG. Ti nejenže prohráli v prvním zápase s nováčkem RC Lens, ale ještě k tomu prohráli i domácí zápas s Olympiquem Marseille. Utkání v Parku princů rozhodl jedinou trefou Florian Thauvin. Závěr zápasu byl z obou stran pořádně vyostřený a v nastavení sudí Brisard rozdal těžko uvěřitelných pět červených karet.

A co že se to v závěru vyhroceného utkání vlastně stalo? Vzájemná strkanice hráčů se zvrtla v zápasnický souboj mezi Amavim, Kurzawou a své k tomu měl říci i Neymar. Situace nebyla úplně přehledná, sudí Brisard vyloučil nejprve Amaviho s Kurzawou, aby následně proměnil žluté karty Paredese a Benedetta do stejné barvy, tedy červené. Protože se Neymar oháněl po protihráčích a jednoho i udeřil, uviděl červenou kartu také. Hvězdný Brazilec se předvedl i před odchodem do šaten na kameru a symbolicky tak ukončil další nepovedené vystoupení PSG.

Pařížané vstoupili do zápasu s touhou odčinit zaváhání proti RC Lens a soupeřem jim byla silná Marseille. Od začátku byl zápas hodně vyhrocený a rivalita zvučných soupeřů byla znát. Už ve 3. minutě nebezpečně zakončoval Di María a skvělý zákrok předvedl Mandanda. Sudí poměrně brzy uklidnil hru žlutými kartami, na hrací ploše to však dál vřelo.

O to víc, když Marseille po půlhodině hry skórovala. Payet ze standardky zakroutil perfektní balón a Florian Thauvin na ofsajdové hranici zavěsil. Celá situace se kontrolovala u videa a nakonec dala hostům za pravdu. Pařížané se snažili o odpověď, vidět byl Neymar a to jak v pozitivním smyslu, tak v tom negativním.

V bojovném prvním poločase žádná další branka nepadla a druhá půle slibovala zajímavou partii. V 58. minutě měl obrovskou šanci Sarabia, ale po přihrávce Florenziho trefil jen střed branky a v něm Mandandu. Po hodině hry Paříž sice vstřelila gól, ale ten nebyl kvůli ofsajdu uznán. Vzápětí na druhé straně skóroval i Payet, ale i v tomto případě byla radost předčasná. Celé akci předcházel těsný ofsajd.

PSG se tlačilo dopředu a obrana Marseille s vypětím všech sil odolávala. Frustrace posledního finalisty Ligy mistrů rostla a rostla, až vygradovala v již zmiňovaný závěr. Co je podstatné, Marseille vedení udržela a Paříž věřte nebo ne, je po dvou zápasech bez bodu.

Autor: Ondřej Linhart / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
hematop

Ten konec Královský jsem se bavil. A chudák Neymar Rozhodčí byl dle jeho slov rasista A má pravdu!! Takhle si zasednout na černé a blonďáky Blond lives matter !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Stezoval si na rasisticky utok protihrace ne na rozhodciho "I only regret that I didn't hit that fool in the face" Neymar :)

Reagovat
smazaný uživatel

Zaroven pokud kamerovy zaznam ukaze ze k nadavce doslo, Alvaro dostane stopku tak na 8 zapasu s pokutou a Neymar bude mit stop jen na 1 pokud mu ho nezrusi ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele