3. kolo
13.09.2020 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Monaco skolilo Nantes popáté v řadě, v tabulce je na druhé příčce

Monaco potvrdilo, že Nantes pro něj představuje dlouhodobě oblíbeného soupeře, porazilo ho už popáté za sebou, a vecpalo se tak na druhé místo tabulky. Bretaňský klub, jenž v prvních dvou kolech neprohrál, sice stačil na Stade Louis II zareagovat Ludovicem Blasem na úvodní přesný zásah Sofianeho Diopa, poslední slovo si ale každopádně vzal Willem Geubbels.

Premiéru v Ligue 1 mimochodem prožila nová domácí posila Kevin Volland, který teprve nedávno přestoupil na jih Francie z německého Leverkusenu, a ačkoli vepředu s Wissamem Ben Yedderem a Gelsonem Martinsem měli utvořit vepředu obávanou trojici, v útoku hráli prim jiní. A nakonec o vítězství rozhodl až muž, sedící zkraje jen na lavičce náhradníků.

Nicméně vstup do zápasu se knížecímu celku vyvedl náramně. Domácí trenér Niko Kovač, jenž se v dnech minulých potýkal s nástrahami koronaviru, se mohl těšit ze skutečnosti, že už v 5. minutě se v šestnáctce nejlépe zorientoval Diop, jenž udělal pár korků dozadu, aby se zmocnil mrtvého míče, a pak svou dělovkou propálil úplně všechno, co mu stálo v cestě.

Netrvalo dlouho a ASM mohlo svůj náskok navýšit, levačkou z voleje zakončoval Badiashile, měl však smůlu, že se po rohovém kopu nezapsal v 15. minutě na střeleckou listinu, neboť namířil balón do břevna. Svěřenci trenéra Christiana Gourcuffa poprvé výrazněji zahrozili až v závěru poločasu, Simon v tu chvíli selhal v koncovce a pálil z blízkosti pouze nad bránu.

Ještě, než rozhodčí Turpin zavelel k odchodu do kabin, se mohlo prosadit Monaco, Fábregas chytře zakličkoval na hranici pokutového území, pravačkou se snažil překonat brankáře Lafonta, avšak ten zakročil svýma nohama. Domácí pokračovali ve své aktivitě i po pauze, Ben Yedder kroutil merunu ke vzdálenější tyčce, ta ale narazila do brankové konstrukce.

Kanárkům se v 61. minutě podařilo vyrovnat. Appiah svým obloučkem našel volného Blase, jenž si sám před gólmanem Majeckim poradil a ve skluzu rozvlnil síť. Nerozhodný stav ovšem nevydržel nikterak dlouho, o čtyři minuty později prostrčil Onyekuru přihrávku na rozeběhnutého Geubbelse, který stačil vyběhnuvšího Lafonta efektivně a účelně přelobovat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele