3. kolo
13.09.2020 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Luiz Araújo rozhodl, Lille v závěru přetlačilo Méty

Lille neprohrálo ani potřetí v řadě, nutno však podotknout, že jakožto favorit tohoto souboje se na vítězství nad Métami pořádně nadřelo. O rozhodující moment utkání se postaral až dvě minuty před koncem Luiz Araújo. Hosté, podobně jako v loňském ročníku, byli blízko bezgólové plichtě, nakonec si však připsali na své konto pouze druhou porážku v sezóně.

Hosté se, trochu náhodně, propracovali k první větší šanci tohoto střetnutí, ze které se mohl klidně načít gólový účet tohoto klání, to když se Udolův centr směřující do šestnáctky odrazil od bránícího Josého Fonteho natolik zajímavě, že míč vylétl do vzduchu a obloučkem narazil do břevna. Brankář Maignan byl zaskočený, měl štěstí, že se protihráčům nepodařilo dorážet.

Na druhé straně mohl v 17. minutě skórovat David. Ikoné zachytil ve středu hřiště špatnou rozehrávku stopera Bronna, okamžitě balón adresoval svému spoluhráči, jenže Kanaďan pak zamířil z vápna jen do náruče gólmana Oukidji. Z dálky se pak svou štiplavou navštívenkou snažil prosadit Bradarič, nicméně Oukidja stačil jeho možnost ke zdárnému konci vyřešit.

Oba celky i nadále pokračovaly v honbě za úvodním přesným zásahem. Z pravé strany vyslal hostující bek Centonze pas až na zadní tyčku, kde našel Nianeho, jenž, překvapený svou střeleckou pozicí, nasměroval merunu v krkolomném postavení pouze do zámezí. Do pauzy chtěl ještě zacílit David, před jeho hlavou ale stačil merunu vyboxovat do bezpečí Oukidja.

Dogy vstoupily do druhého dějství o něco aktivněji, ve 46. minutě netrefil prostor mezi třemi tyčemi Yilmaz, v 59. minutě pokus Bamby, který využil svou pravačku, lapil připravený Oukidja. Méty se v ofenzívě prakticky nijak nepokoušely vyzkoušet své štěstí, čím více se blížily závěrečné minuty, tím více se soustředily především na bránění aktuálního rezultátu.

V 82. minutě ještě stačil Oukidja zasáhnout vůči dělovce Yilmaze ze standardní situace, avšak o šest minut později se za ním přece již zatřepotala síť, přihrávku Bradariče totiž zužitkoval z blízkosti míst u pokutové značky pohotově střídající Luiz Araújo. Náskok se snažil navýšit ve druhé minutě nastavení Bamba, Oukidja byl ale zásadně proti jeho celkovému podnikání.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele