3. kolo
13.09.2020 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Brest získal první body, porazil venku Dijon

Oba týmy se po prvních dvou odehraných kolech nacházely na nevalně vypadajícím chvostu tabulky, i proto potřebovaly ve vzájemném zápase najít nějakou vzpruhu. Lépe nakonec zvládl duel Brest, který se tak, na rozdíl od Dijonu, radoval ze svých vůbec prvních bodů v sezóně. O jeho branky se postarali v první půli Romain Perraud a ve druhé Irvin Cardona.

Nutno říci, že bretaňský celek si finální vítězství asi více zasloužil. Střelecky byl daleko aktivnější než jeho protivník, působil v obraně disciplinovaněji, a zužitkoval zkrátka početní výhodu po vyloučení Rogera Assalého nejlepším možným způsobem. Už podruhé přitom domácí, podobně jako v úvodním duelu s Angers, doma ani jednou jedinkrát neskórovali.

První půlhodina tohoto střetnutí v podstatě nenabídla nějakou větší příležitost. Až ve 31. minutě přišel na řadu nějaký zajímavější moment, to když z hranice šestnáctky vypálil z voleje svou pumelici Philippe, nicméně hostující brankář Larsonneur míč vyrazil efektivně do zámezí. Brest směrem dopředu také nikterak nezářil, přesto byl v koncovce úspěšnější.

Ve 42. minutě ve středu pole přistrčil Le Douaron merunu se štěstím k Perraudovi, ten nad ničím moc nepřemýšlel a svou levačkou usměrnil křižnou střelu po zemi úplně přesně ke vzdálenější tyčce. V 53. minutě mohli hosté svůj náskok navýšit, Charbonnier svou přihrávkou vybídl Mouniého, ten ovšem z blízkosti na gólmana Gomise vyzrát nedokázal.

V 55. minutě se situace Dijonu ještě více zkomplikovala. Duverne, kapitán Brestu, se dostal za obranu soupeře, u lajny do něj nedovoleně vrazil protihráč Assalé, který byl na hřišti sotva pár minut, a protože sudí Dechepy zřejmě uviděl známky surovosti tohoto zákroku, ukázal domácímu forvardovi červenou kartu. V oslabení se burgundský klub na vyrovnání nezmohl.

V 60. minutě se SB29 snažilo pojistit vedení zásluhou Charbonniera, jeho hlavičku po Battocchiově rohovém kopu ale zlikvidoval Gomis. Ve třetí minutě nastavení mohl určit konečnou plichtu Écuélé Manga, trefil však jen břevno, a naopak na druhé straně Brest gólově udeřil poté, co po přetaženém centru Perrauda uklidil balón nechytatelně pod břevno Cardona.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele