3. kolo
13.09.2020 15:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Rennes přestřílelo Nimes a dostalo se na čelo tabulky

Rennes navázalo na minulou výhru na půdě Montpellieru, v Nimes potvrdilo roli mírného favorita a po šestigólové přestřelce se posunulo na čelní pozici. Celkem osm žlutých karet, sedmadvacet vstřelených pokusů na bránu nebo několik tutových příležitostí. Suma sumárum se jednalo o jedno z nejatraktivnějších střetnutí dosavadního ročníku Ligue 1 Uber Eats.

Domácí, kteří v samotném úvodu nové sezóny nasázeli před vlastními fanoušky čtyři branky Brestu, nepůsobili na hrací ploše o nic horším dojmem. Hostující gólman Salin si na své konto připsal hned sedm úspěšných zákroků a stal se jedním z hlavních strůjců konečného úspěchu Rennes, které bylo na rozdíl od svého protivníka výrazně úspěšnější v koncovce.

Do zápasu lépe vstoupil bretaňský celek, který se po dvanácti odehraných minutách ujal průběžného vedení. Založil povedený rychlý brejk, Raphinha pak zleva popostrčil míč blíže do středu na sbíhajícího si Guirassyho, jenž na nic nečekal a levačkou zamířil nechytatelně pod břevno. Gólman Reynet si na střelu sáhl, nicméně v cestě do brány jí nakonec nezabránil.

Nimes se podařilo srovnat stav ve 36. minutě. Cubas, nová letní posila mužstva vedeného koučem Jéromem Arpinonem, se dostal za vápnem k odražené meruně po rohovém kopu, narovnal si jí na svou levačku a z halfvoleje propálil Salina. O tři minuty později ale znovu zaúřadoval Guirassy. Ten zužitkoval přihrávku Taita, dobře pracujícího na levé straně.

Po obrátce Krokodýli znovu vyrovnali, bylo tomu ovšem naposledy. Ripart nalevo vysunul spoluhráče Melinga, ten našel ve středu pokutového území volného Ferhata, který levačkou nasměroval balón přesně ke vzdálenější tyčce. Osmnáct minut před koncem se SRFC dostalo potřetí v zápase do jednobrankového trháku, na který už jeho sok nedokázal zareagovat.

Rozhodující moment pro tým trenéra Juliena Stéphana s sebou přinesla standardka. Tu rozehrál Bourigeaud, svým pasem našel v pokutovém území Aguerda, jenž z blízkosti ve skluzu prostřelil Reyneta. Nimes inkasovalo v sedmé minutě nastavení ještě jednou, finální bleskovou akci zakončil po pobídce Del Castilla pohotově zakončující Bourigeaud.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele