Ligue 1 - souhrn 28. kola

09.03.2019, 19:54, aktualizováno 10.03.2019, 23:01
Komentáře a souhrny
Marseille potvrdila formu a po vítězství nad Nice se drží na průběžné čtvrté příčce. Lille nejtěsnějším možným rozdílem vyhrálo nad Saint-Étienne, zatímco Lyon tentokrát jenom remizoval 2:2 se Štrasburkem. Naopak další tři body slaví Stade Rennes. Monaco si v tradičním souboji podělilo body s Bordeaux...

Olympique Marseille - OGC Nice 1:0

10.03.2019 21:00

Góly: 61. Mario Balotelli

Marseille dokázala využít zaváhání Lyonu a doma porazit Nice nejtěsnějším rozdílem, takže na třetí místo už ztrácí jen tři body. Hrdinou zápasu byl muž, jehož jméno se před utkáním nejvíce skloňovalo - Mario Balotelli.

Italský fotbalista přestoupil do Marseille právě z Nice a kouč Rudi Garcia neváhal využít jeho zvláštní motivace a nasadit jej od úvodní minuty na hrotu útoku.

Zápas zpočátku žádné větší příležitosti nenabízel, až ve 20. minutě se uvolnil ke střele Florian Thauvin, ale Benítez byl na jeho skákavý pokus připraven. Na druhé straně zatopil domácím Saint-Maximin a zasahovat musel rychle Mandanda. To už se začalo zvyšovat tempo a šance se střídaly na obou stranách. Další Thauvinovu střelu musel Benítez vyrážet na rohový kop. Další příležitosti už první poločas i s tříminutovým nastavením nepřinesl. Ještě dodejme, že hostující Aiglons museli ve 28. minutě poprvé sáhnout ke střídání a Patrick Vieira vystřídal zraněného Jalleta za Burnera.

Podobně jako v prvním poločase byl i začátek druhé půle opatrný, tedy bez větších příležitostí. Nicméně v 61. minutě přišel rozhodující okamžik utkání a velká chvíle Maria Balotelliho, který si naskočil na povedený centr Ocampose a hlavou překonal ještě nedávno svého spoluhráče, brankáře Beníteze. Na stadionu Vélodrome propukla obrovská radost domácích příznivců.

Nice mělo ještě dost času na vyrovnání, ovšem proti Marseille se potýkalo jako v předchozích zápasech s problémem produktivity. Marseille nejtěsnější vedení dokázala bez problému udržet a dotahuje se na třetí místo, které znamená předkolo Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - SM Caen 3:1

10.03.2019 17:00

Góly: 39. Benjamin Bourigeaud, 58. Adrien Hunou, 62. M'Baye Niang - 20. Casimir Ninga

Rennes v ligovém klání proti o záchranu bojujícímu Caen potvrdilo dobré rozpoložení a před vlastními fanoušky navázalo na svůj předchozí báječný čtvrteční výkon z Evropské ligy proti londýnskému Arsenalu. Ačkoli se hosté ujali jako první vedení, domácí dokázali ještě do poločasu vyrovnat a ve druhém pak přetavili tři body na svou stranu.

Bretaňský klub působí i v půlce března hned na třech frontách, kromě ligy se také pere o úspěch v evropských pohárech a Coupe de France, přesto jako by si náročný program nevybíral nějakou daň v podobě větší únavy či kolísání výsledků. Tohle vítězství pro něj bylo celkově již sedmé v uplynulých deseti zápasech napříč všemi soutěžemi.

SMC se naopak nedokáže vůbec chytit a záchrana v Ligue 1 se mu vzdaluje každým kolem. Na jaře stále čeká na jakýkoli tříbodový rezultát, naposledy se z něho v lize radoval v půlce prosince loňského roku! Stále je na tom také vůbec nejhůře ze všech dvaceti účastníků ligy, co se celkových výher týče. Letos naplno bodoval jen ve třech případech.

Normandský celek každopádně nezačal proti Rennes vůbec špatně a ve 20. minutě rozmotal dosud bezbrankový stav. Výtečně si na vlastní polovině počínal Khaoui, jenž založil rychlý brejk, přihrál doleva na rozeběhnutého Ningu, ten si navedl přes dva protihráče balón blíže do středu pole, a na jeho tečovanou střelu brankář Koubek nedosáhl.

Les Rouges et Noirs ovšem tohle inkasování z míry nijak nevyhodilo, odpovědět se snažil Sarr, jenž z vápna vyslal tvrdou pumelici, nicméně gólman Samba stačil míč vyrazit do svého břevna. Ve 35. minutě přišla na řadu velká komplikace pro Caen, protože Armougom atakoval Sarra a po druhé žluté kartě a následné červené byl vyloučen.

Přesilovku svěřenci trenéra Juliena Stéphana záhy zužitkovali. O čtyři minuty později rozehrával Bourigeaud přímý volný kop z vlastně totožné pozice, jako nedávno proti Arsenalu, ovšem na rozdíl od čtvrtečního duelu, v němž napálil jen připravenou zeď a pak z dorážky nádherně skóroval, v tomhle případě se trefil ke vzdálenější tyči rovnou.

I ve druhém poločase byl SRFC nebezpečnějším mužstvem a dočkal se nakonec dvou branek. Nejprve prokázal svou výtečnou formu v 58. minutě Sarr, který podnikl obvyklý výpad na pravém kraji, a u druhé tyčky po jeho přihrávce skrz celou šestnáctku zacílil do prázdné brány Hunou. O pár chvil později také skóroval po Sarrově asistenci Niang.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Angers SCO 2:2

10.03.2019 15:00

Góly: 3. Andy Delort, 16. Ellyes Skhiri - 80. Angelo Fulgini, 90+2. Stéphane Bahoken

Svěřenci Michela Der Zakariana v posledních zápasech inkasují poměrně dost branek, což vyústilo ve skutečnost, že kromě PSG jsou na tom v této statistice lépe už i Lille, Nice a Remeš. Tentokrát obrana klubu z jihu Francie držela osmdesát minut. Jenže pak se hostující hráči dvakrát prosadili, přestože hráli v početní nevýhodě.

Na Stade de la Mosson se na gól nečekalo ani tři minutky. Gaëtan Laborde si zaběhl po pravém křídle až do vápna, kde si našel prostor pro přihrávku na výborně postaveného Andyho Delorta, jehož razantní přízemní volej z nějakých šesti metrů nemohl Ludovic Butelle při nejlepší vůli lapit - 1:0.

SCO však nechtělo zůstat pozadu a prakticky hned z protiútoku musel Hilton zablokovat ránu Flaviena Taita. Benjamin Lecomte se v závěru úvodní desetiminutovky výtečně položil do střely Thomase Manganiho. V 16. minutě to bylo pro domácí ještě veselejší. Hostující obrana se vůbec neporadila s centrem do vápna a Ellyes Skhiri propálil z úhlu všechno, co mu stálo v cestě - 2:0.

Ten samý hráč mohl naděje Moulinova týmu definitivně pohřbít o tři minutky později, kdyby ovšem nemířil nad. Následně se rozehrávky přímého kopu chopil Florent Mollet a Ludovic Butelle s vypětím všech sil vyrážel na roh. Ve 30. minutě se k sólu odhodlal Flavien Tait. Bohužel pro svůj tým minul a o osm minut později si vylámal zuby na Lecomtem. Na rozdíl od zápasu s Monakem se tady střelecky neprosadil.

Poločas zakončil nepřesnou střelou Stéphane Bahoken. Kouč Moulin oživil už na začátku druhého dějství ofenzivu. První větší šanci si ale připsal v 56. minutě Gaëtan Laborde. Střídající Jeff Reine-Adélaïde následně z dálky málem zařídil snížení. Taitův volej z 66. minuty zase lapil Lecomte a domácí jednička díky včasnému vyběhnutí vyzrála i na Bahokena.

V 73. minutě prchal za obranu Delort a Mateo Pavlović coby poslední instance zatáhl za záchrannou brzdu, pro což neměl sudí Karim Abed pražádné pochopení a chorvatského obránce bez předchozího napomenutí vyloučil. Kdo by si v ten moment pomyslel, že tohle odpoledne nebude patřit Montpellieru HSC?

V 80. minutě totiž Angelo Fulgini po parádní akci šikovným obstřelem snížil - 2:1. Domácí byli hodně opaření a hosté naopak logicky vycítili příležitost. Dočkali se ve druhé minutě nastaveného času. Fulgini stál mimo šestnáctku, leč výbornou uličkou pobídl Stéphana Bahokena. Lecomte vystartoval z čáry o něco později, díky čemuž dal protihráči příležitost, aby si bleskově přehodil kulatý předmět z pravé strany na levou a po zemi zakončil - 2:2.

Toto bylo jubilejní tisící střetnutí La Paillade mezi francouzskou elitou. V aktuálním ročníku mají na kontě dvaačtyřicet bodů a šance na evropské poháry stále žije. O ledasčem napoví utkání s Lyonem, které by mohlo přinést třístou remízu. Angers, kterému by mělo stačit k setrvání v soutěži uhrát šest bodů, se pokusí si vyšlápnout na Amiens.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Lille OSC 0:1

10.03.2019 15:00

Góly: 87. Nicolas Pépé

A kdo jiný se o ni mohl postarat než Nicolas Pépé? Útočník, který v této sezoně hraje s obdivuhodnou lehkostí a svou rychlostí a odhodláním dělá potíže každé defenzivě, zvládl zatím sedmnáct branek. A to do konce sezony zbývá odehrát ještě celých deset utkání.

Už v 9. minutě zahrozil Wahbi Khazri, jenže svůj přímý kop nasměroval nad břevno. Pépé se vzápětí prohnal kolem Nevena Subotiće a pořádně zaměstnal Stéphana Ruffiera. Reprezentant Pobřeží slonoviny prohrál i následující minisouboj s gólmanem ve službách ASSE. Ve 35 minutě se o slovo přihlásil Robert Berić a Mike Maignan musel reflexivně vykopávat.

Ve 40. minutě nebyl potrestán faul na Youssefa Aït Bennassera, což hodně nelibě nesl trenér Jean-Louis Gasset. Rozhodčímu Lesagemu pak nezbylo nic jiného, než ho vykázat na tribunu mezi diváky. V nastaveném času úvodního dějství našel Thiago Mendes kolegu Jonathana Ikoného, nicméně ten z bezprostřední blízkosti odmítl zajistit svému celku poločasové vedení.

První útok po změně stran zakončoval z voleje Pépé. Ruffier musel být pozorný. Třiadvacetiletý útočník v dresu Lille neúnavně pobíhal téměř po celé útočné polovině, nicméně ani další svou šanci díky skvělému zákroku muže v rukavicích neproměnil. Stéphane Ruffier následně chyboval, ale Ikoné ke škodě svého klubu netrestal.

Až v 87. minutě se obecenstvo dočkalo. Nicolas Pépé si to prostě neohroženě namířil do vápna a mezi třemi protihráči zakončoval. Nutno dodat, že balonu do sítě pomohla i výrazná teč - 0:1. Nedlouho poté neudrželi nervy na uzdě Mathieu Debuchy a Wahbi Khazri, což sudí ocenil dvěma červenými kartami. LOSC tedy těsné vedení udrželo a na druhé příčce má sedmibodový náskok.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - EA Guingamp 1:0

10.03.2019 15:00

Góly: 20. Yaya Sanogo

Skromný, ale přesto oblíbený bretaňský klub ztrácí na první nesestupovou příčku už osm bodů. Naopak TFC se raduje po půl roce z první domácí výhry.

Rozhodující krok k ní svěřenci Alaina Casanovy učinili ve 20. minutě. Max Gradel z levé strany centroval do vápna, kde si kulatý předmět vyměnili Manu García a Yaya Sanogo, načež druhý jmenovaný prostřelil Marc-Auréle Caillarda - 1:0. Těsně před odchodem do šaten se přihodila další důležitá situace.

Marcus Coco ve snaze ukořistit balon velmi ostře zajel do Gradelovy holenní kosti. Rozhodčí Brisard po pečlivé poradě s videem udělil záložníkovi hostujícího týmu rovnou červenou kartu. Skvadra kouče Gourvenneka to nechtěla zabalit, ale proti v početní výhodě hrajícímu soupeři to měla hodně, hodně těžké.

García a Sanogo si připsali ve druhé půli každý po jedné velké šanci. Issiaga Sylla pak už už zvedal ruce nad hlavu, jenže si byl patrně sám vědom, že zakončoval z ofsajdu. Guingamp nakonec ani za celých devadesát minut (plus nějaké nastavení) nevystřelil přímo mezi tři tyče, čili Mauro Goicoechea přišel vcelku lacině k dalšímu vychytanému čistému kontu.

Se svými spoluhráči už vyválčil osmadvacet bodů, ačkoliv o setrvání v soutěži se ještě budou muset poprat. Příští týden zajíždí na stadion Allianz Riviera v Nice. Oproti tomu poslední Guingamp připsal už sedmnáctou porážku. Inkasoval už jednapadesát branek a vstřelil jenom osmnáct. Ale třeba se domácí duel proti Dijonu za týden vydaří o poznání lépe.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Nîmes Olympique 2:1

09.03.2019 20:00

Góly: 49. Serhou Guirassy, 64. Erik Pieters - 53. Rachid Alioui

Amiens si připsalo osmou výhru v sezoně a zároveň tak učinilo další krok k záchraně. Ačkoliv do konce ročníku stále zbývá deset kol, jsou domácí po důležité výhře na nejlepší cestě. Naopak Nîmes opět ztratilo. Umístění v horní polovině tabulky je však stále reálné.

V první půli to na Stade de la Licorne nebyla zrovna prvotřídní fotbalová zábava. Z nudy vybočila pouze střela Sehrou Guirassyho, která se v sedmadvacáté minutě zastavila o břevno. Ten samý fotbalista zaměstnal Paula Bernardiniho ještě jednou. Z jeho spoluhráčů si po jedné šanci připsali Moussa Konaté a Saman Ghoddos. Brankář hostujícího celku byl ovšem neprůstřelný.

Ze druhého poločasu neuteklo ještě ani pět minut a Eric Pieters vhodil po vzoru Islanďanů míč až do vápna. Tam balon propadl až k Sehrou Guirassymu, jenž si udělal prostor, a pak zblízka nekompromisně propálil gólmana - 1:0.

Ve třiapadesáté minutě však rozehráli efektivní akci svěřenci Bernarda Blaquarta. Savanierův centr z pravé strany prodloužil Renaud Ripart na zadní tyč, kde číhal Rachid Alioui, pro něhož nebylo těžké vyrovnat na 1:1. Marocký forvard potvrdil, že se mu proti Amiens daří. Při prvním vzájemném klání se na výhře 3:0 podílel dvěma brankami.

Výsledek však získal svou finální podobu až v 64. minutě. Už už to vypadlo, že Konaté totálně zadrbal slibně se rozvíjející akci. Jenže nakonec vymyslel z pravého rohu pokutového území u brankové čáry geniální centr přímo před svatyni, kam si naběhl Erik Pieters a zařídil svému týmu vedení - 2:1. V závěrečné minutě řádné hrací doby si ještě Guirassy dosti nevybíravě vyšlápl na unikajícího Denise Bouangu.

Rozhodčí neváhal a hned tasil červenou kartu. Mládežnický reprezentant Francie, který v Amiens hostuje z Kolína nad Rýnem, se tedy do děje tohoto zápasu promítl vskutku výrazně. Jeho vyloučení však naštěstí pro tým Amiens nehrálo pražádnou roli, protože hostující Krokodýli stejně nestačili ve zbývajících minutách s nepříznivým stavem cokoliv udělat.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Stade Reims 1:1

09.03.2019 20:00

Góly: 13. Naïm Sliti (pen.) - 9. Arbër Zeneli

Vlastně všechno podstatné se na Stade Gaston Gérard odehrálo v rozmezí úvodních patnácti minut. Domácí přišli o vyloučeného Coulibalyho, dostali první gól, ale nakonec se jim povedlo i vyrovnat.

Už třetí minuta znamenala velkou čáru přes domácí plány. Boulaye Dia šel sám na gólmana a Senou Coulibaly jej instinktivně stáhl na zem. Červená karta od rozhodčího Batty byla zcela oprávněná.

Že je soupeř v početní převaze, pocítila Kombouarého skvadra už za dalších šest minut. Baba Rahman protančil až před brankáře Bobbyho Allaina, který jeho pokus vyrazil do tyče. Od ní se balon odrazil k Arbëru Zenelimu, který se zakončením neměl problém - 0:1. Za čtyři minuty ale Thomas Foket zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a po poradě s videem se kopala penalta. Edouard Mendy sice vystihl směr střely Naïma Slitiho, ale na míč ke škodě své i celého týmu přesto nedosáhl - 1:1.

Ve 24. minutě se pro lišácký lob rozhodl Zeneli. Místo v síti však skončil na tyči. Ve 33. minutě se o slovo přihlásil Rémi Oudin a jeho střele chyběl malinkatý kousek. Boulaye Dia si pak asi usmyslel, že trefil odkrytou klec v době, kdy soupeř hraje o deseti, by nebylo fér, takže minul. Do šaten se tedy překvapivě šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran převzal od Tristana Dingoma kulatý předmět Rahman Baba. Neměl ale optimálně seřízená mířidla. Jeho spoluhráč Zeneli o dvě minutky později sice ano, jenže Bobby Allain vypadal, že si chytání doopravdy se vším všudy užívá. Oudin pak zase minul a střídající Pablo Chavarria cílil jen do boční sítě.

V závěru se nejprve ocitl Mathieu Cafaro tváří v tvář brankáři Dijonu, který se ale zase nenechal překonat. Nakonec ještě mohl DFCO zvítězit, kdyby ovšem Yunis Abdelhamid nepřečetl Tavaresův úmysl poté, co mu naservíroval ideální balon Oussama Haddadi. Remeš tedy protáhla sérii zápasů bez porážky na dvanáct a nadále zůstává ve hře o evropské poháry.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Girondins Bordeaux 1:1

09.03.2019 20:00

Góly: 48. Falcao - 65. Jimmy Briand (pen.)

Monaco si třetí výhru z posledních čtyř zápasů nepřipsalo. Poté, co na jeho lavičku opětovně dosedl Leonardo Jardim, se knížecí klub zvedl a deset kol před koncem má šestibodový náskok na barážovou příčku. Bordeaux je na tom o čtyři místa lépe, ale Jaroslav Plašil a spol. chtěli před sezonou spíš bojovat o poháry.

Už ve 2. minutě tradičně poloprázdné tribuny na Stade Louis II málem zajásaly, když Alexandr Golovin posunul na Falcaa, jehož ovšem vychytal Costil. Následně to z hranice šestnáctky zkoušel sám ruský reprezentant a muž v rukavicích se opět musel činit. Teprve potom se probudilo Bordeaux, které poprvé vedl nový portugalský kouč Paulo Sousa.

Younousse Sankharé se osmělil z dálky a Nicolas de Préville pořádně zaměstnal po Briandově centru Danijela Subašiće. V závěru úvodního dějství se ještě ke střele dostal Rony Lopes. Skutečně rozvlnil síť za zády hostující jedničky, jenomže pouze z boku. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu, ale to se mělo změnit už krátce po změně stran.

Ve 48. minutě našel z pravé strany centrující Fodé Ballo-Touré ve vápně Radamela Falcaa, jenž ukázkovou hlavičkou poslal svůj tým do vedení - 1:0. Pro kolumbijského střelce to byl už dvanáctý zásah v sezoně. V pětapadesáté minutě se málem skóre na ukazateli zase změnilo. Po centru de Prévilla však Jules Koundé zakončoval těsně vedle.

Neuběhla ani minuta a nebýt výtečného Costila, udeřilo by na druhé straně hrací plochy. Rony Lopes však ani tentokrát neuspěl. V 65. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Falcao a sudí Letexier ukázal po prohlédnutí videozáznamu na penaltový puntík. Jimmy Briand nechal promluvit své zkušenosti a s přehledem nařízenou "pětku" proměnil - 1:1.

Prakticky ihned po rozehrávce pobídl de Préville kolegu Karamoha. Jenomže tomu byla i odkrytá branka malá. V 73. minutě výborně naservíroval Cesc Fábregas pro Viniciuse a Costil musel čarovat, aby udržel remízový stav. Brazilský útočník Vinicius, který v Monaku hostuje z Neapole, krátce před koncem dokonce dostal míč za brankovou čáru. Ale protože stál v ofsajdu, nic z toho nebylo a oba celky se rozešly smírně.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Olympique Lyon 2:2

09.03.2019 17:00

Góly: 69. Ludovic Ajorque, 70. Ludovic Ajorque - 4. Moussa Dembélé, 52. Moussa Dembélé (pen.)

Třetí místo a tím pádem Liga mistrů je pro Lyon znovu v ohrožení. Les Gones nedokázali ze souboje ve Štrasburku vytěžit více než bod a remízy 2:2 budou moci využít pronásledovatelé Marseille se Saint-Étienne. Lyon přitom v průběhu utkání vedl už o dvě branky, ale výsledek nedokázal udržet.

Určitě to není optimální naladění na utkání s Barcelonou na Camp Nou, na druhou stranu Lyon se znovu přesvědčil, že na hřištích soupeřů dokáže dávat góly. Remíza je však málo. Lyon vstoupil do utkání jak nejlépe mohl. Už ve třetí minutě totiž doslova dotlačil balón za brankovou čáru Moussa Dembélé. Vše začalo u Martina Terriéra, který postupoval na Selse sám, ale golman skvěle vyrazil. Naneštěstí pro Racing jen ke kopačkám Corneta, který z druhé vlny napálil Dembélého a po jeho tyči balón zapadl do sítě.

Radost však o chvíli později vystřídali obavy, protože Lyon a konkrétně trenér Bruno Génésio musel řešit velkou nepříjemnost v podobě zranění obránce Marcela, kterého nahradil po sedmnácti minutách Dubois. Lyon nehrál aktivně, Štrasburk byl dokonce o něco lepší, ale větší příležitost si vypracovat nedokázal. Pět minut před koncem přišla nebezpečná akce hostí, ovšem střelu Maxwela Corneta dokázal vytáhnout brankář Sels.

Góly padaly i po přestávce. Hned v 50.minutě byl Koném faulován Aouar a nařízenou penaltu proměnil Moussa Dembélé, takže Lyon vedl ve Štrasburku už 2:0. Favorizovaní Les Gones však výsledek neudrželi. V 69. a 70.minutě se podařilo Štrasburku vstřelit dvě slepené branky a tím vyrovnat na 2:2. Nejprve snížil po krásném Thomassonově centru hlavou Ludovic Ajorque a stejný hráč vzápětí potrestal chybu v rozehrávce a prostřelil Lopese po druhé. Lyon už se po ztrátě dvougólového manka vzpamatovat nedokázal a ze Štrasburku si veze pouze bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain26232179:1571
2.Lille OSC28176545:2357
3.Olympique Lyon28148647:3350
4.Olympique Marseille28145944:3547
5.Stade Reims281013530:2743
6.AS Saint-Étienne28127936:3443
7.Montpellier HSC281012638:3142
8.Stade Rennes27117938:3540
9.OGC Nice281171020:2840
10.Racing Strasbourg28911843:3338
11.Nîmes Olympique271061138:4036
12.Angers SCO28811933:3335
13.Girondins Bordeaux28891127:3033
14.FC Nantes27871231:3431
15.Toulouse FC287101127:4231
16.Amiens SC28841624:4328
17.AS Monaco28691329:4427
18.Dijon FCO27561621:4121
19.SM Caen283111423:3920
20.EA Guingamp28471718:5119
Zbývající zápasy
09.03. 20:00FC Nantes - Paris Saint-Germain

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Langi

Lyon uz ani 2. skoncit nechce...jestli se haluzem nepostoupi pres Barcu, tak at jde Genesio zpet k akademii...tohle je o nicem...letos si pamatuju mozna 2-3 zapasy, ktere za neco staly...jinak aby se clovek strachoval o body s luzou...dneska ztratit 2-0 ve Strasburku je presdrzku...mohly to byt prijemne 3 body z venku a zvednuti sebevedomi pred zapasem sezony...kdybychom se na to zase nevysrali

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně to je Lyon... prostě všechno by mělo být jinde, máte fakt tým a jste stabilizovaní a měli by jste pořád hrát v klidu druhé místo s jemným utokem na první. A nakonec zítra to (snad) budou už jenom tři body před OM, ktera ma dost nechutnou sezonu. A Lyon se v mediich kritice poměrně docela vyhýbá.

Myslím, že Lyon jak znám ten náskok udrží takže LM dáte, ale nikdy nevíš.... Aby to ještě nebylo všelijak.

Reagovat
Langi

Jinak, aby bylo o sestupujicich temer jasno v breznu...to je v Ligue 1 pomerne unikat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

A zrovna sympatický Guingamp...

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Langi

Hmm...pamatuju si jak sem 2 roky zpatky nad nejakym Pepem z Angers ohrnoval nos ...skoda, ze Aulas tehdy nevynalozil vic usili nez tech 6 ME...on sice realne muze ve velkoklubu dopadnout treba jako Malcolm, ale soucasnou formu ma vynikajici a ze jednou odejde za raketu je vic nez jasne...

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebyl si to ty, co se chytal za hlavu když po odchodu Mariana měl Aulas zájem o Pepeho z Lille?

Reagovat
Gazdo

Malcom hlavne nedostal cuchnut on nevyhorel

Reagovat
raduinho

Mariooooooooooooo.

Reagovat
Israha

Z Nice se pod Vieirou stal strašně nezajímavý tým, byť po úbytku kvality v kádru asi nic lepšího ani hrát nemohou. Každopádně to vítězství nad nima je cennější, než se na první pohled zdá, nepříjemní jsou na tom hřišti víc, než dost. Pořád nicméně trnu vždy, když Garcia udělá za stavu, kdy se vede o gól, defenzivní střídání a začne hrát brejky . Nicméně posun tam je a krom Balotelliho bylo klíčem k němu evidentně i posazení stárnoucích hvězd, za to Rudimu , po hodně dlouhé době dobrý trenérský tah.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jednoznačně měl střídat dřív a klidně ofenzivně. Plus ignorance Gustava začíná být trochu na nervy a bojím se že se nám na to v létě vysere. Vítězný tým chápu, že neměnil ale střídání Payet in (a radonjic taky) měli přijít už tak v minutě 70, nedalo se na to dívat. A to že tam nechal Germaina, který pak už absolutně nehrál bylo dost mimo. Taky malá statistika. Odkdy Přišel Balotelli, tak ještě nebyl s Payetem dohromady na hřišti ani 1 minutu.

Proti PSG rozhodně doufám v 4 3 3 se zálohou Lopez Sanson Gustavo.

PS: nepřijde ti že Thauvin až na občasný gol vlastně hraje v posledních zápasech dost mimo?

Reagovat
Israha

No jako ignoraci Gustava se popravdě nedivím, ten je v úděsné formě. To ten Sanson včera do defenzivy pomáhal lépe, než on ve většině sezony. Střídání nicméně bylo hodně divné. On Rudi celkově střídá spíš špatně. Semtam někdy to trefí a střídající hráč mu udělá body, ale spíš naopak. Teď dva týdny po sobě úplně blbá střídání, kde jen nekvalita soupeře v ofenzivě způsobila, že nedošlo ke ztrátě.

Thauvinovi to nelepí, no. Ale neschovává se, maká (i dozadu) a má čísla. Radši takhle, když to osmkrát posere a pak dá klíčový gól či áčko, než schovávaná bez míče. Na druhé straně Ocampos nemá ani ta čísla, a Payet skoro ani to makání...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak jako ten gól dřív nebo později příjít musel...Nice hrálo neskutečnou sračku...jediný kdo se tam snažil něco udělat byl Maximin (do Lyonu sním), ale jeden hráč to je prostě extrémně málo...

Reagovat
Israha

Oni tuhle "sračku" ale pod Vieirou evidentně hrají cíleně. Pět obránců, zanďour na brejky. Kdyby tam Maximinovi líp sedla ta přízemní střela z první půle, tak by se byť jen vyrovnávalo hrozně těžce. Takže ty tři body neberu úplně jako snadné a jasné.

Reagovat
Gedofrey

Já prostě z těch výher nedokážu mít radost, když za nás hraje někdo jako Balotelli..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bez neho by si z nich tiež nemal radosť lebo by ani nevyhrali

Reagovat
Gedofrey

Fair point

Reagovat
smazaný uživatel

? aha tak to fakt nedokážu pochopit.

to, že je nějakej všichni víme, ale hraje za náš klub, vždy se o něm vyjadřoval i před lety s obdivem, střílí goly, chová se příkladně zatím, maká a v šatně je to idylický. A hned po přestupu dává okamžitě goly (!!!) z toho 3x skoroval proti přímím konkurentům. A včera překonal 45 letý rekord.

Pro mě tedy tvůj postoj dost nepochopitelnej, já zatím budu s trikem s Balotellim.

Reagovat
Gedofrey

Rozumím, že to zní zvláštně, ale já to prostě nezkousnu. Za všechny ty roky jsem se na něj stal dost alergický. Stejné bych to měl, kdyby přišel řekneme Neymar (sci-fi). Pro mě úcta k dresu, klubu a městu jsou víc než výkony a nemůžu se zbavit pocitu, že to tu Mário má dost na párku. V Nice taky ze začátku dával góly. V podstatě všude. A jak to dopadlo..

Reagovat
smazaný uživatel

No úpřimně já mám taky hráče a postavy, které bych nechtěl nikdy vidět a nesnasim je. Ale v případě, že by přišli do klubu a přinášeli výsledky tak bych je podporoval, klub je pro mě prvotní. (hráče jako Suarez, Neymar pak Mourinho apod.) prostě nesnasim a stejne bych je v OM podporil hah.

Nemám plané naděje že Balotelli zustane normalní na vždycky, ale doufám že podepíše i na další sezony a zustane normalní alespon tuhle a pristi sezonu. Zoufale potřebujeme utočníka a on když má svůj den tak v Lize na hrotu se mu můžou měřit tak maximalně dva hráči.

Tím chci jenom říct, užívej si to pozitivní dokad to jde, je to fakt fajn a zatím všechno s ním na jedničku. Tahle sezony nam moc pozitiv totiz neprinesla a pokud zazrakem nepredbehneme lyon tak ani neda.

Reagovat
Israha

Jako nedělám si iluze o tom, že by se z něj stal nějaký Olympien tělem i duší. A jo, je to vymaštěný kretén. Ale na pivo s ním nechodím, tak mě zajímají jen výkony na hřišti...a ty zatím ten jeho kretenismus negativně neovlivňuje, tak není důvod hejtovat.

Reagovat
Gedofrey

Kdyby pro nás vystřílel LM a po sezóně táhnul, tak by to pro mě byl takový ideální kompromis. A v létě sehnat normálního útočníka. Zatím z přestupové politiky od příchodu Franca nejsem úplně nadšený, ale tak snad. Škoda, že nezůstal Gignac o něco déle.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele