28. kolo
10.03.2019 15:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

MHSC a Angers si připisují ze vzájemného duelu remízu

Svěřenci Michela Der Zakariana v posledních zápasech inkasují poměrně dost branek, což vyústilo ve skutečnost, že kromě PSG jsou na tom v této statistice lépe už i Lille, Nice a Remeš. Tentokrát obrana klubu z jihu Francie držela osmdesát minut. Jenže pak se hostující hráči dvakrát prosadili, přestože hráli v početní nevýhodě.

Na Stade de la Mosson se na gól nečekalo ani tři minutky. Gaëtan Laborde si zaběhl po pravém křídle až do vápna, kde si našel prostor pro přihrávku na výborně postaveného Andyho Delorta, jehož razantní přízemní volej z nějakých šesti metrů nemohl Ludovic Butelle při nejlepší vůli lapit - 1:0.

SCO však nechtělo zůstat pozadu a prakticky hned z protiútoku musel Hilton zablokovat ránu Flaviena Taita. Benjamin Lecomte se v závěru úvodní desetiminutovky výtečně položil do střely Thomase Manganiho. V 16. minutě to bylo pro domácí ještě veselejší. Hostující obrana se vůbec neporadila s centrem do vápna a Ellyes Skhiri propálil z úhlu všechno, co mu stálo v cestě - 2:0.

Ten samý hráč mohl naděje Moulinova týmu definitivně pohřbít o tři minutky později, kdyby ovšem nemířil nad. Následně se rozehrávky přímého kopu chopil Florent Mollet a Ludovic Butelle s vypětím všech sil vyrážel na roh. Ve 30. minutě se k sólu odhodlal Flavien Tait. Bohužel pro svůj tým minul a o osm minut později si vylámal zuby na Lecomtem. Na rozdíl od zápasu s Monakem se tady střelecky neprosadil.

Poločas zakončil nepřesnou střelou Stéphane Bahoken. Kouč Moulin oživil už na začátku druhého dějství ofenzivu. První větší šanci si ale připsal v 56. minutě Gaëtan Laborde. Střídající Jeff Reine-Adélaïde následně z dálky málem zařídil snížení. Taitův volej z 66. minuty zase lapil Lecomte a domácí jednička díky včasnému vyběhnutí vyzrála i na Bahokena.

V 73. minutě prchal za obranu Delort a Mateo Pavlović coby poslední instance zatáhl za záchrannou brzdu, pro což neměl sudí Karim Abed pražádné pochopení a chorvatského obránce bez předchozího napomenutí vyloučil. Kdo by si v ten moment pomyslel, že tohle odpoledne nebude patřit Montpellieru HSC?

V 80. minutě totiž Angelo Fulgini po parádní akci šikovným obstřelem snížil - 2:1. Domácí byli hodně opaření a hosté naopak logicky vycítili příležitost. Dočkali se ve druhé minutě nastaveného času. Fulgini stál mimo šestnáctku, leč výbornou uličkou pobídl Stéphana Bahokena. Lecomte vystartoval z čáry o něco později, díky čemuž dal protihráči příležitost, aby si bleskově přehodil kulatý předmět z pravé strany na levou a po zemi zakončil - 2:2.

Toto bylo jubilejní tisící střetnutí La Paillade mezi francouzskou elitou. V aktuálním ročníku mají na kontě dvaačtyřicet bodů a šance na evropské poháry stále žije. O ledasčem napoví utkání s Lyonem, které by mohlo přinést třístou remízu. Angers, kterému by mělo stačit k setrvání v soutěži uhrát šest bodů, se pokusí si vyšlápnout na Amiens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele