28. kolo
10.03.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse dostalo Guingamp do ještě větších problémů

Skromný, ale přesto oblíbený bretaňský klub ztrácí na první nesestupovou příčku už osm bodů. Naopak TFC se raduje po půl roce z první domácí výhry.

Rozhodující krok k ní svěřenci Alaina Casanovy učinili ve 20. minutě. Max Gradel z levé strany centroval do vápna, kde si kulatý předmět vyměnili Manu García a Yaya Sanogo, načež druhý jmenovaný prostřelil Marc-Auréle Caillarda - 1:0. Těsně před odchodem do šaten se přihodila další důležitá situace.

Marcus Coco ve snaze ukořistit balon velmi ostře zajel do Gradelovy holenní kosti. Rozhodčí Brisard po pečlivé poradě s videem udělil záložníkovi hostujícího týmu rovnou červenou kartu. Skvadra kouče Gourvenneka to nechtěla zabalit, ale proti v početní výhodě hrajícímu soupeři to měla hodně, hodně těžké.

García a Sanogo si připsali ve druhé půli každý po jedné velké šanci. Issiaga Sylla pak už už zvedal ruce nad hlavu, jenže si byl patrně sám vědom, že zakončoval z ofsajdu. Guingamp nakonec ani za celých devadesát minut (plus nějaké nastavení) nevystřelil přímo mezi tři tyče, čili Mauro Goicoechea přišel vcelku lacině k dalšímu vychytanému čistému kontu.

Se svými spoluhráči už vyválčil osmadvacet bodů, ačkoliv o setrvání v soutěži se ještě budou muset poprat. Příští týden zajíždí na stadion Allianz Riviera v Nice. Oproti tomu poslední Guingamp připsal už sedmnáctou porážku. Inkasoval už jednapadesát branek a vstřelil jenom osmnáct. Ale třeba se domácí duel proti Dijonu za týden vydaří o poznání lépe.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele