28. kolo
09.03.2019 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Amiens si poradilo s Nimes

Amiens si připsalo osmou výhru v sezoně a zároveň tak učinilo další krok k záchraně. Ačkoliv do konce ročníku stále zbývá deset kol, jsou domácí po důležité výhře na nejlepší cestě. Naopak Nîmes opět ztratilo. Umístění v horní polovině tabulky je však stále reálné.

V první půli to na Stade de la Licorne nebyla zrovna prvotřídní fotbalová zábava. Z nudy vybočila pouze střela Sehrou Guirassyho, která se v sedmadvacáté minutě zastavila o břevno. Ten samý fotbalista zaměstnal Paula Bernardiniho ještě jednou. Z jeho spoluhráčů si po jedné šanci připsali Moussa Konaté a Saman Ghoddos. Brankář hostujícího celku byl ovšem neprůstřelný.

Ze druhého poločasu neuteklo ještě ani pět minut a Eric Pieters vhodil po vzoru Islanďanů míč až do vápna. Tam balon propadl až k Sehrou Guirassymu, jenž si udělal prostor, a pak zblízka nekompromisně propálil gólmana - 1:0.

Ve třiapadesáté minutě však rozehráli efektivní akci svěřenci Bernarda Blaquarta. Savanierův centr z pravé strany prodloužil Renaud Ripart na zadní tyč, kde číhal Rachid Alioui, pro něhož nebylo těžké vyrovnat na 1:1. Marocký forvard potvrdil, že se mu proti Amiens daří. Při prvním vzájemném klání se na výhře 3:0 podílel dvěma brankami.

Výsledek však získal svou finální podobu až v 64. minutě. Už už to vypadlo, že Konaté totálně zadrbal slibně se rozvíjející akci. Jenže nakonec vymyslel z pravého rohu pokutového území u brankové čáry geniální centr přímo před svatyni, kam si naběhl Erik Pieters a zařídil svému týmu vedení - 2:1. V závěrečné minutě řádné hrací doby si ještě Guirassy dosti nevybíravě vyšlápl na unikajícího Denise Bouangu.

Rozhodčí neváhal a hned tasil červenou kartu. Mládežnický reprezentant Francie, který v Amiens hostuje z Kolína nad Rýnem, se tedy do děje tohoto zápasu promítl vskutku výrazně. Jeho vyloučení však naštěstí pro tým Amiens nehrálo pražádnou roli, protože hostující Krokodýli stejně nestačili ve zbývajících minutách s nepříznivým stavem cokoliv udělat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele