28. kolo
09.03.2019 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Monaco remizovalo s Bordeaux kvůli gólu z penalty

Monaco si třetí výhru z posledních čtyř zápasů nepřipsalo. Poté, co na jeho lavičku opětovně dosedl Leonardo Jardim, se knížecí klub zvedl a deset kol před koncem má šestibodový náskok na barážovou příčku. Bordeaux je na tom o čtyři místa lépe, ale Jaroslav Plašil a spol. chtěli před sezonou spíš bojovat o poháry.

Už ve 2. minutě tradičně poloprázdné tribuny na Stade Louis II málem zajásaly, když Alexandr Golovin posunul na Falcaa, jehož ovšem vychytal Costil. Následně to z hranice šestnáctky zkoušel sám ruský reprezentant a muž v rukavicích se opět musel činit. Teprve potom se probudilo Bordeaux, které poprvé vedl nový portugalský kouč Paulo Sousa.

Younousse Sankharé se osmělil z dálky a Nicolas de Préville pořádně zaměstnal po Briandově centru Danijela Subašiće. V závěru úvodního dějství se ještě ke střele dostal Rony Lopes. Skutečně rozvlnil síť za zády hostující jedničky, jenomže pouze z boku. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu, ale to se mělo změnit už krátce po změně stran.

Ve 48. minutě našel z pravé strany centrující Fodé Ballo-Touré ve vápně Radamela Falcaa, jenž ukázkovou hlavičkou poslal svůj tým do vedení - 1:0. Pro kolumbijského střelce to byl už dvanáctý zásah v sezoně. V pětapadesáté minutě se málem skóre na ukazateli zase změnilo. Po centru de Prévilla však Jules Koundé zakončoval těsně vedle.

Neuběhla ani minuta a nebýt výtečného Costila, udeřilo by na druhé straně hrací plochy. Rony Lopes však ani tentokrát neuspěl. V 65. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Falcao a sudí Letexier ukázal po prohlédnutí videozáznamu na penaltový puntík. Jimmy Briand nechal promluvit své zkušenosti a s přehledem nařízenou "pětku" proměnil - 1:1.

Prakticky ihned po rozehrávce pobídl de Préville kolegu Karamoha. Jenomže tomu byla i odkrytá branka malá. V 73. minutě výborně naservíroval Cesc Fábregas pro Viniciuse a Costil musel čarovat, aby udržel remízový stav. Brazilský útočník Vinicius, který v Monaku hostuje z Neapole, krátce před koncem dokonce dostal míč za brankovou čáru. Ale protože stál v ofsajdu, nic z toho nebylo a oba celky se rozešly smírně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele