28. kolo
10.03.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Balotelli rozhodl zápas proti svému bývalému týmu, Marseille porazila Nice 1:0

Marseille dokázala využít zaváhání Lyonu a doma porazit Nice nejtěsnějším rozdílem, takže na třetí místo už ztrácí jen tři body. Hrdinou zápasu byl muž, jehož jméno se před utkáním nejvíce skloňovalo - Mario Balotelli.

Italský fotbalista přestoupil do Marseille právě z Nice a kouč Rudi Garcia neváhal využít jeho zvláštní motivace a nasadit jej od úvodní minuty na hrotu útoku.

Zápas zpočátku žádné větší příležitosti nenabízel, až ve 20. minutě se uvolnil ke střele Florian Thauvin, ale Benítez byl na jeho skákavý pokus připraven. Na druhé straně zatopil domácím Saint-Maximin a zasahovat musel rychle Mandanda. To už se začalo zvyšovat tempo a šance se střídaly na obou stranách. Další Thauvinovu střelu musel Benítez vyrážet na rohový kop. Další příležitosti už první poločas i s tříminutovým nastavením nepřinesl. Ještě dodejme, že hostující Aiglons museli ve 28. minutě poprvé sáhnout ke střídání a Patrick Vieira vystřídal zraněného Jalleta za Burnera.

Podobně jako v prvním poločase byl i začátek druhé půle opatrný, tedy bez větších příležitostí. Nicméně v 61. minutě přišel rozhodující okamžik utkání a velká chvíle Maria Balotelliho, který si naskočil na povedený centr Ocampose a hlavou překonal ještě nedávno svého spoluhráče, brankáře Beníteze. Na stadionu Vélodrome propukla obrovská radost domácích příznivců.

Nice mělo ještě dost času na vyrovnání, ovšem proti Marseille se potýkalo jako v předchozích zápasech s problémem produktivity. Marseille nejtěsnější vedení dokázala bez problému udržet a dotahuje se na třetí místo, které znamená předkolo Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Derby de la M.,jedno z NEJ ve Francii.

Tip: 10.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele