28. kolo
10.03.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille zásluhou pozdní trefy vyloupilo Stade Geoffroy-Guichard

A kdo jiný se o ni mohl postarat než Nicolas Pépé? Útočník, který v této sezoně hraje s obdivuhodnou lehkostí a svou rychlostí a odhodláním dělá potíže každé defenzivě, zvládl zatím sedmnáct branek. A to do konce sezony zbývá odehrát ještě celých deset utkání.

Už v 9. minutě zahrozil Wahbi Khazri, jenže svůj přímý kop nasměroval nad břevno. Pépé se vzápětí prohnal kolem Nevena Subotiće a pořádně zaměstnal Stéphana Ruffiera. Reprezentant Pobřeží slonoviny prohrál i následující minisouboj s gólmanem ve službách ASSE. Ve 35 minutě se o slovo přihlásil Robert Berić a Mike Maignan musel reflexivně vykopávat.

Ve 40. minutě nebyl potrestán faul na Youssefa Aït Bennassera, což hodně nelibě nesl trenér Jean-Louis Gasset. Rozhodčímu Lesagemu pak nezbylo nic jiného, než ho vykázat na tribunu mezi diváky. V nastaveném času úvodního dějství našel Thiago Mendes kolegu Jonathana Ikoného, nicméně ten z bezprostřední blízkosti odmítl zajistit svému celku poločasové vedení.

První útok po změně stran zakončoval z voleje Pépé. Ruffier musel být pozorný. Třiadvacetiletý útočník v dresu Lille neúnavně pobíhal téměř po celé útočné polovině, nicméně ani další svou šanci díky skvělému zákroku muže v rukavicích neproměnil. Stéphane Ruffier následně chyboval, ale Ikoné ke škodě svého klubu netrestal.

Až v 87. minutě se obecenstvo dočkalo. Nicolas Pépé si to prostě neohroženě namířil do vápna a mezi třemi protihráči zakončoval. Nutno dodat, že balonu do sítě pomohla i výrazná teč - 0:1. Nedlouho poté neudrželi nervy na uzdě Mathieu Debuchy a Wahbi Khazri, což sudí ocenil dvěma červenými kartami. LOSC tedy těsné vedení udrželo a na druhé příčce má sedmibodový náskok.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 02.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele