28. kolo
09.03.2019 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Dijon uhrál i v deseti alespoň bod

Vlastně všechno podstatné se na Stade Gaston Gérard odehrálo v rozmezí úvodních patnácti minut. Domácí přišli o vyloučeného Coulibalyho, dostali první gól, ale nakonec se jim povedlo i vyrovnat.

Už třetí minuta znamenala velkou čáru přes domácí plány. Boulaye Dia šel sám na gólmana a Senou Coulibaly jej instinktivně stáhl na zem. Červená karta od rozhodčího Batty byla zcela oprávněná.

Že je soupeř v početní převaze, pocítila Kombouarého skvadra už za dalších šest minut. Baba Rahman protančil až před brankáře Bobbyho Allaina, který jeho pokus vyrazil do tyče. Od ní se balon odrazil k Arbëru Zenelimu, který se zakončením neměl problém - 0:1. Za čtyři minuty ale Thomas Foket zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a po poradě s videem se kopala penalta. Edouard Mendy sice vystihl směr střely Naïma Slitiho, ale na míč ke škodě své i celého týmu přesto nedosáhl - 1:1.

Ve 24. minutě se pro lišácký lob rozhodl Zeneli. Místo v síti však skončil na tyči. Ve 33. minutě se o slovo přihlásil Rémi Oudin a jeho střele chyběl malinkatý kousek. Boulaye Dia si pak asi usmyslel, že trefil odkrytou klec v době, kdy soupeř hraje o deseti, by nebylo fér, takže minul. Do šaten se tedy překvapivě šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran převzal od Tristana Dingoma kulatý předmět Rahman Baba. Neměl ale optimálně seřízená mířidla. Jeho spoluhráč Zeneli o dvě minutky později sice ano, jenže Bobby Allain vypadal, že si chytání doopravdy se vším všudy užívá. Oudin pak zase minul a střídající Pablo Chavarria cílil jen do boční sítě.

V závěru se nejprve ocitl Mathieu Cafaro tváří v tvář brankáři Dijonu, který se ale zase nenechal překonat. Nakonec ještě mohl DFCO zvítězit, kdyby ovšem Yunis Abdelhamid nepřečetl Tavaresův úmysl poté, co mu naservíroval ideální balon Oussama Haddadi. Remeš tedy protáhla sérii zápasů bez porážky na dvanáct a nadále zůstává ve hře o evropské poháry.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele