28. kolo
09.03.2019 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Ajorque dvěma slepenými góly zařídil remízu proti Lyonu

Třetí místo a tím pádem Liga mistrů je pro Lyon znovu v ohrožení. Les Gones nedokázali ze souboje ve Štrasburku vytěžit více než bod a remízy 2:2 budou moci využít pronásledovatelé Marseille se Saint-Étienne. Lyon přitom v průběhu utkání vedl už o dvě branky, ale výsledek nedokázal udržet.

Určitě to není optimální naladění na utkání s Barcelonou na Camp Nou, na druhou stranu Lyon se znovu přesvědčil, že na hřištích soupeřů dokáže dávat góly. Remíza je však málo. Lyon vstoupil do utkání jak nejlépe mohl. Už ve třetí minutě totiž doslova dotlačil balón za brankovou čáru Moussa Dembélé. Vše začalo u Martina Terriéra, který postupoval na Selse sám, ale golman skvěle vyrazil. Naneštěstí pro Racing jen ke kopačkám Corneta, který z druhé vlny napálil Dembélého a po jeho tyči balón zapadl do sítě.

Radost však o chvíli později vystřídali obavy, protože Lyon a konkrétně trenér Bruno Génésio musel řešit velkou nepříjemnost v podobě zranění obránce Marcela, kterého nahradil po sedmnácti minutách Dubois. Lyon nehrál aktivně, Štrasburk byl dokonce o něco lepší, ale větší příležitost si vypracovat nedokázal. Pět minut před koncem přišla nebezpečná akce hostí, ovšem střelu Maxwela Corneta dokázal vytáhnout brankář Sels.

Góly padaly i po přestávce. Hned v 50.minutě byl Koném faulován Aouar a nařízenou penaltu proměnil Moussa Dembélé, takže Lyon vedl ve Štrasburku už 2:0. Favorizovaní Les Gones však výsledek neudrželi. V 69. a 70.minutě se podařilo Štrasburku vstřelit dvě slepené branky a tím vyrovnat na 2:2. Nejprve snížil po krásném Thomassonově centru hlavou Ludovic Ajorque a stejný hráč vzápětí potrestal chybu v rozehrávce a prostřelil Lopese po druhé. Lyon už se po ztrátě dvougólového manka vzpamatovat nedokázal a ze Štrasburku si veze pouze bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele