28. kolo
10.03.2019 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Rennes po výhře nad Arsenalem skolilo v lize také bezmocný Caen

Rennes v ligovém klání proti o záchranu bojujícímu Caen potvrdilo dobré rozpoložení a před vlastními fanoušky navázalo na svůj předchozí báječný čtvrteční výkon z Evropské ligy proti londýnskému Arsenalu. Ačkoli se hosté ujali jako první vedení, domácí dokázali ještě do poločasu vyrovnat a ve druhém pak přetavili tři body na svou stranu.

Bretaňský klub působí i v půlce března hned na třech frontách, kromě ligy se také pere o úspěch v evropských pohárech a Coupe de France, přesto jako by si náročný program nevybíral nějakou daň v podobě větší únavy či kolísání výsledků. Tohle vítězství pro něj bylo celkově již sedmé v uplynulých deseti zápasech napříč všemi soutěžemi.

SMC se naopak nedokáže vůbec chytit a záchrana v Ligue 1 se mu vzdaluje každým kolem. Na jaře stále čeká na jakýkoli tříbodový rezultát, naposledy se z něho v lize radoval v půlce prosince loňského roku! Stále je na tom také vůbec nejhůře ze všech dvaceti účastníků ligy, co se celkových výher týče. Letos naplno bodoval jen ve třech případech.

Normandský celek každopádně nezačal proti Rennes vůbec špatně a ve 20. minutě rozmotal dosud bezbrankový stav. Výtečně si na vlastní polovině počínal Khaoui, jenž založil rychlý brejk, přihrál doleva na rozeběhnutého Ningu, ten si navedl přes dva protihráče balón blíže do středu pole, a na jeho tečovanou střelu brankář Koubek nedosáhl.

Les Rouges et Noirs ovšem tohle inkasování z míry nijak nevyhodilo, odpovědět se snažil Sarr, jenž z vápna vyslal tvrdou pumelici, nicméně gólman Samba stačil míč vyrazit do svého břevna. Ve 35. minutě přišla na řadu velká komplikace pro Caen, protože Armougom atakoval Sarra a po druhé žluté kartě a následné červené byl vyloučen.

Přesilovku svěřenci trenéra Juliena Stéphana záhy zužitkovali. O čtyři minuty později rozehrával Bourigeaud přímý volný kop z vlastně totožné pozice, jako nedávno proti Arsenalu, ovšem na rozdíl od čtvrtečního duelu, v němž napálil jen připravenou zeď a pak z dorážky nádherně skóroval, v tomhle případě se trefil ke vzdálenější tyči rovnou.

I ve druhém poločase byl SRFC nebezpečnějším mužstvem a dočkal se nakonec dvou branek. Nejprve prokázal svou výtečnou formu v 58. minutě Sarr, který podnikl obvyklý výpad na pravém kraji, a u druhé tyčky po jeho přihrávce skrz celou šestnáctku zacílil do prázdné brány Hunou. O pár chvil později také skóroval po Sarrově asistenci Niang.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele