Ligue 1 - souhrn 25. kola

13.02.2021, 18:52, aktualizováno 14.02.2021, 22:58
Komentáře a souhrny
Moise Kean (© AFP)
Lille se rozešlo bez gólu s Brestem, přesto zůstává na vedoucí pozici o bod před Paris Saint-Germain, které nezaváhalo proti Nice. Zaváhal však Lyon, jenž nestačil na Montpellier. Monaco dvakrát prohrávalo s Lorientem, nakonec získalo alespoň bod za remízu 2:2. Nedělní utkání mezi Bordeaux a Marseille vítěze nepřineslo...

Girondins Bordeaux - Olympique Marseille 0:0

14.02.2021 21:00

Góly: -

Žádný gól nepadl v utkání mezi Les Girondins a trápící se Marseille, což zároveň znamená, že mezi oběma celky zůstává jednobodový rozdíl. Šancí bylo k vidění minimum, zato se na straně Olympique Marseille dvakrát červenalo. V krátkém sledu vyfasovali nejpřísnější trest Balerdi a Benedetto. Domácí si ani po tom nedokázali vytvořit šanci, natož vstřelit gól.

Ona to ani žádná atraktivní podívaná nebyla. V prvním poločase se urodila jen jedna velká šance, kterou zahodil domácí Hwang. Ten si ve vápně převzal přihrávku a pohotově zakončoval na vzdálenější tyč, ovšem branku těsně minul.

Jinak to byla nuda, nuda a zase nuda. Bordeaux muselo před koncem poločasu řešit zranění Tomy Bašiće, kterého nahradil Mehdi Zerkane a tím výčet "zajímavých" okamžiků skončil. Ve druhém poločase získávalo převahu domácí Bordeaux, což bylo také dáno situací z 55. minuty. Obránce hostí Balerdi sejmul Oudina a sudí Brisard vyřkl přísný verdikt a poslal Marseille do oslabení. Jihofrancouzi byli hodně frustrovaní a Balerdiho zakrátko následoval Benedetto za naprosto zákeřný faul na Koscielnyho.

Víc jak půlhodinu hráli Les Girondins dvojnásobnou přesilovku, ale pokutové území Marseille jakoby bylo zakleté. Územní převaha tu sice byla, ale bez výraznějšího momentu. Hosté se zakopali před vlastním vápnem a výsledek 0:0 dovedli do zdárného konce. Girondins měli v zápase jen jednu střelu na branku a s takovou mohli na tři body těžko dosáhnout.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Brestois 0:0

14.02.2021 17:00

Góly: -

Severofrancouzský celek tak má po pětadvaceti kolech na první příčce na kontě jenom o bod více, než druhé PSG. Spokojenější s bodem tedy pochopitelně budou Les Pirates, kteří setrvávají ve středu tabulky.

Už ve 2. minutě přišel se svou střelou z dálky Jonathan Ikoné. Nakonec skončila těsně vedle tyče, nicméně i kdyby byla přesnější, Sébastien Cibois by s velkou pravděpodobností stejně dokázal zasáhnout. Další šance patřila Benjaminovi Andrému, avšak ani on hostujícího gólmana nijak zvlášť nevylekal.

Série nepřesností v podání LOSC pokračovala i ve 27. minutě. Jonathan David pobídl jmenovce Ikoného, jemuž byla branka opět malá. První jmenovaný se později pokusil otevřít skóre sám, jenže výsledek byl úplně stejný, jako v předchozích případech. Ve 34. málem udeřilo na druhé straně. Maignanovým směrem vyslal velice nepříjemnou střelu Romain Perraud. Před jedničkou ve službách domácího celku navíc nepříjemně poskočila. Následná dorážka pak mířila o dobrý metr vedle.

Po změně stran se z pohledu Galtierova týmu prakticky nic nezměnilo. Mužstvo bojující o titul za celých devadesát minut nevyslalo jedinou střelu mezi tři tyče. Tedy s výjimkou 68. minuty, kdy zblízka skóroval Jonathan David. Rozhodčí Bastien Dechepy ale tuhle trefu neuznal, protože podle něj zahrál krátce předtím José Fonte rukou.

Do závěrečného hvizdu už nebyla k vidění ani jedna pozoruhodná akce. Jediná střela směřovala přímo na branku. Tak snad si oba soupeři vybrali střelecké trápení v tomto vzájemném duelu. Lille se za týden představí na stadionu v Lorientu. Brest čeká v domácím prostředí další náročný zápas, tentokráte s Olympique Lyon.

Více informací k zápasu

Angers SCO - FC Nantes 1:3

14.02.2021 15:00

Góly: 33. Thomas Mangani (pen.) - 4. Moses Simon, 7. Imran Louza (pen.), 85. Abdoul Kader Bamba

Propuštění Raymonda Domenecha po sedmi zápasech se ukázalo býti dobrým tahem. Na jeho místo přišel Antoine Kombouaré, který před lety odváděl dobrou práci v Guingampu. Naopak svěřenci Stéphana Moulina předvedli další zaváhání, po kterém je až s podivem, že zůstávají v tabulce na deváté pozici.

Nutno dodat, že hostům nesmírně pomohlo, že už po sedmi minutách hry vedli o dvě branky. Ta první padla ve 4. minutě. Přečíslení čtyř proti dvěma vyřešil Ludovic Blas přihrávkou na pravou stranu, kde se Moses Simon správně rozhodl pro přízemní zakončení placírkou pravé nohy. Balon zapadl přesně k levé tyči - 0:1.

Za nějakých 120 sekund se Blas v soupeřově šestnáctce nekompromisně pustil za míčem a vynutil si faul od Souleymana Doumbii. Penalty se chopil Imran Louza. Vybral si pravou stranu, zatímco Paul Bernardoni skákal na opačnou, takže nebylo, co řešit - 0:2. Ve 29. minutě fauloval Abdoulaye Touré útočícího Sofiana Boufala a další "pětka" byla na světě.

Exekuce se ujal sám faulovaný a Alban Lafont mu překazil radost výborným zákrokem. Nicméně sudí Letexier dostal echo, že by se pokutový kop měl opakovat, protože hráči Nantes vběhli do vápna příliš brzy. Mohly se o tom vést spory. Mohlo se s tím i nesouhlasit. Ale to je asi tak vše, co se s tím dalo dělat.

Boufal si podruhé netroufl, takže přišla řada na Thomase Manganiho. Hráč s číslem pět na zádech vystřelil a balon se o břevno odrazil jen nějakých třicet čísel za brankovou čáru, načež putoval zpět do břevna. Trochu to připomnělo penaltovou trefu Zinédina Zidana z finále mistrovství světa v roce 2006. Na Stade Raymond Kopa však nebylo na první pohled znát, že by se mělo jednat o gól.

Mangani proto raději dorážel do sítě. V takovém případě by ovšem branka pochopitelně neplatila, když se Lafont míče nedotkl. Jenže sudí záhy věděl, že všechno bylo v pořádku, takže domácí snížili - 1:2. Naneštěstí pro ně další zásahy už v tomto utkání nepřidali. Po změně stran musel jako první do akce Lafont. Poradil si na výbornou.

V 50. minutě opět zlobil Sofiane Boufal a jeho tečovaná rána skončila na břevně. Brankář v kanárkovém dresu pak špatně došlápl, ale nakonec zápas dohrál. Na rozdíl třeba od protihráče Jimmyho Cabota, který si tak na hrací ploše pobyl jenom přes dvacet minut. Definitivní rozuzlení se odehrálo až pět minut před vypršením řádné hrací doby.

Abdoul Kader Bamba hlavičkový souboj zřejmě prohrál, ale míč se odrazil k aktivnímu Ludovicu Blasovi, který svému rozběhnutému spoluhráči hned adresoval zpátky. Bamba udělal kličku Bernardonimu. A i když byl z úhlu, dokázal zakončovat do odkryté branky. Třetímu inkasovanému gólu nezabránil ani skluzující obránce Angers - 1:3.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Nîmes Olympique 0:2

14.02.2021 15:00

Góly: 76. Renaud Ripart, 87. Niclas Eliasson

Góly přitom na Stade Gaston Gérard začaly padat až v závěrečné patnáctiminutovce. Pro hosty šlo o pátou výhru v sezoně, zatímco domácí počtrnácté prohráli a zůstávají poslední.

První zaznamenáníhodnou šanci utkání si na konto připsal ve 14. minutě za Dijon nastupující Didier Ndong, když se rozběhnutý neohroženě vydal do pokutového území. Jenže jeho střela směřovala přímo na Baptisteho Reyneta. Ve 25. minutě se po rozehrávce standardní situace dostal k hlavičce Anthony Briançon. Bohužel pro Nîmes ale nebyl přesný.

Ve 37. minutě chyběl dobrému protiútoku v podání domácího celku akorát gól. Mama Baldé totiž mířil jenom do boční sítě. V závěru úvodního dějství se do balonu pořádně opřel Aboubakara Kamara. Téhle ráně zase tolik nechybělo, aby vymetla pravou šibenici. Každopádně úvodní pětačtyřicetiminutovka branku nepřinesla.

Po změně stran mohli udeřit hosté. Yassine Benrahou vymyslel šikovnou přihrávku na Zinedina Ferhata, který se pokoušel sám před Racioppim zakončovat z první pravačkou, jenže jednička ve službách DFCO tuhle slabou navštívenku s přehledem kryla. V 70. minutě se za obranou ocitnul Bersant Celina a Reynet vytáhnul vynikající zákrok.

Šest minutek poté proto mohl jít jeho tým do vedení. Při rychlém protiútoku posunul Ferhat na levou stranu na Lucase Deauxe, jenž vracel před bránu na Renauda Riparta, který zakončoval vnějším nártem svojí pravačky - 0:1. V 83. minutě mohl navýšit náskok Benrahou. Jeho hlavička však nebyla z nepřesnějších.

Dočkal se tedy až Niclas Eliasson. Ripart skvěle načasoval svoji uličku na Birgera Melinga, který následně posunul švédskému spoluhráči před zcela odkrytou svatyni - 0:2. V poslední minutě řádné hrací doby ještě Frédéric Sammaritano podseknul Renauda Riparta a po druhé žluté byl vyloučen. Na skóre už se ale vůbec nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

FC Metz - Racing Strasbourg 1:2

14.02.2021 15:00

Góly: 17. Thomas Delaine - 33. Adrien Thomasson, 84. Adrien Thomasson

Les Grenats před týdnem po šesti zápasech prohráli, když smolně nestačili na ASSE. Druhou porážku v řadě si pro ně přichystal Štrasburk, který tak udělal další důležitý krok pro boj o udržení v Ligue 1.¨

V 5. minutě se k hlavičce po rozehrávce rohového kopu dostal Habib Maïga, jenže mířil nad. Následně se o lob pokusil Vagner, avšak ani on neuspěl. Eiji Kawashima teď chytá za Štrasburk, nicméně dříve byl zaměstnancem Met. Japonský gólman dostal v tomto duelu od bývalých spoluhráčů jediný gól. Psala se 18. minuta, když Papa Yade táhl rychlý brejk. Ve středovém kruhu se rozhodl pro přihrávku na Thomase Delaineho.

Osmadvacetiletý obránce chtěl vyběhnuvšího muže v rukavicích přehodit. Ale ten jeho úmysl přečetl. Bohužel nedokázal balon dostatečně zkrotit a díky pořádné porci štěstí se od pravé tyče odrazil za brankovou čáru - 1:0. Vedení Antonettiho výběru trvalo do třiatřicáté minuty. Z pravého křídla přiletěl do vápna míč, který pro sebe ukořistil Jean-Eudes Aholou. Periferně zahlédnul Adriena Thomassona, jehož přízemní zakončení znamenalo vyrovnání - 1:1.

V závěru úvodního dějství to zkusil z přímého kopu Dimitri Liénard. Téhle ráně zase tolik nechybělo. Po změně stran to trvalo celých patnáct minut, než se ke střele dostal Thomas Delaine. Eiji Kawashima byl ovšem pozorný. Následující pasáž hry nepřinesla prakticky žádnou zajímavou situaci. Rozhodnutí tedy padlo až šest minut před koncem.

Trpěliví hosté vyřešili obléhání soupeřova vápna tím, že Frédéric Guilbert nacentroval na Adriena Thomassona, jehož hlavička z dobrých čtrnácti metrů byla natolik přesná, že se ukázala být zcela nad Oukidjovy síly - 1:2. Do závěrečného hvizdu stihl vystřelit pouze Youssef Maziz. A to tak, že nepřesně. Racing se tak může těšit na zápas proti Angers, Les Grenats budou napravovat dojem v duelu s Nice.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Saint-Étienne 0:2

14.02.2021 15:00

Góly: 27. Denis Bouanga, 71. Arnaud Nordin

Klub ze Saint-Étienne v týdnu vypadl z Coupe de France, když bylo nad jeho síly druholigové Sochaux. Nicméně v Roazhon Parku si dokonale spravilo chuť a na barážovou pozici má teď sedmibodový náskok. Les Rouges et Noirs zůstanou i po pětadvacátém kole na páté příčce.

V 16. minutě byla k vidění první velká šance zápasu. Přízemní centr z pravého křídla putoval na bližší tyč, kde se k balonu výborným pohybem dostal Sehrou Guirassy. Ze čtyř metrů bohužel pro Rennes mířil těsně vedle pravé tyče. Krátce poté našel Wahbi Khazri kolegu Bouangu, jenž trefil připraveného Alfreda Gomise.

Tuniský reprezentant za pět minut pobídl Lucase Gourna-Douatha, který zakončoval těsně vedle. Les Verts se tedy dočkali až ve 27. minutě. Yvan Neyou Noupa posunul zpátky do vápna na Denise Bouangu, jenž se nijak dlouho nerozmýšlel a pravačkou poslal míč po zemi na vzdálenější tyč - 0:1. V závěrečné pětiminutovce úvodního poločasu to ještě nepřesně zkusil Martin Terrier.

Po hodině hry mohl přidat druhý zásah Bounaga. Tentokrát ale mířil nad břevno. V jednasedmdesáté minutě dostal výsledek svou finální podobu. ASSE útočilo do rozložené obrany. Arnaud Nordin převzal balon od Zaydoua Youssoufa. Protože si spoluhráči nenabíhali, volil cestu do šestnáctky, odkud se prosadil přízemní střelou na vzdálenější tyčku - 0:2.

V 77. minutě neudržel Jesse Moulin kulatý předmět, nicméně zase ho stihl sebrat, než překročil brankovou čáru. Svěřenci Clauda Puela tento duel zvládli a po týdnu, kdy se štěstím přehráli Mety, si připisují další vítězství. Za týden přivítají doma Remeš. Oproti tomu skvadra Juliena Stéphana pojede na jih Francie, konkrétně do Montpellieru.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Lorient 2:2

14.02.2021 13:00

Góly: 48. Wissam Ben Yedder (pen.), 90+3. Wissam Ben Yedder - 7. Terem Moffi (pen.), 62. Terem Moffi

Lorient, který se prakticky po celou sezónu pohybuje jenom v dolních patrech tabulky a hlavně usiluje o udržení se v Ligue 1, potvrdil, že je aktuálně ve velké pohodě. Dokonce si mohl vyšlápnout i na Monaco, které před tímto soubojem v lize triumfovalo sedmkrát v řadě. Knížecímu celku nakonec vybojoval v závěru alespoň plichtu kapitán Wissam Ben Yedder.

Do jakési první příležitosti se propracovali domácí, leč ne úplně vlastní zásluhou. Přízemní pas z pravé strany od Diatty se snažil odvrátit do bezpečí stoper Laporte, leč v pádu zamířil do vlastní brány, a nebýt zákroku brankáře Dreyera, možná by míč skončil v síti. V 7. minutě se naopak Les Merlus ujali vedení, dopomoci jim ke skórování musel nařízený pokutový kop.

Gólman Lecomte ve vlastní šestnácte podrazil pronikajícího Wissu, rozhodčí Millot ukázal nekompromisně na bílý puntík, na něj si balón postavil exekutor Moffi, jenž nabídnutou šancí zkrátka nepohrdl. Ve 36. minutě se pokoušel vyrovnat z přímého volného kopu Ben Yedder, jemuž se podařilo obstřelit zeď, perfektně ovšem zasáhl proti jeho střele stále pozorný Dreyer.

Monaco vstoupilo do druhého dějství rozhodně o dost lépe než do toho prvního, rukou totiž ve vápně trefil merunu nešikovně Mendes, a píšťalka Millota nezůstala ani v tomto případě němá. Ben Yedder penaltu proměnil ukázkově, svou dělovku nasměroval parádně pod břevno, ke kterému se Dreyer marně natahoval. O čtrnáct minut později ale zase zaúřadovali hosté.

Hergault ani Wissa sice nevymysleli rozhodující asistenci, postaral se o to ovšem bek Sidibé, který ve snaze získat míč pro svůj tým ve skluzu pouze namazal číhajícímu Moffimu, toho už nestačil zastavit ani vracející se Badiashile, a tak nigerijský forvard mohl z blízkosti překonat Lecomteho. Jeho druhý přesný zásah v tomto utkání každopádně k zisku třech bodů nevedl.

Les Monégasques totiž od pohromy dokázal zachránit ve třetí minutě nastavení možná vůbec ten nejpovolanějších z nejpovolanějších, a to Ben Yedder. Fábregas poslal dlouhý nákop do pokutového území, Badiashile balón sklepl hlavou pro svého spoluhráče a ten se s ničím a nikým nepáral. Z voleje nikým nehlídaný nasměroval svou pumelici nechytatelně do branky.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Montpellier HSC 1:2

13.02.2021 21:00

Góly: 45+2. Lucas Paquetá - 20. Téji Savanier, 65. Elye Wahi

Lyon svému soupeři porážku ze září loňského roku neoplatil, Montpellier naopak zvítězil na Groupama Stadium totožným skóre jako právě v kole číslo jedna. Pro domácí znamená tahle ztráta bodů dost nepříjemnou komplikaci v boji titul. Hosté každopádně potvrdili, že jejich krize by mohla být zažehnána, a v součtu s Coupe de France triumfovali už potřetí v řadě.

Svěřenci trenéra Rudiho Garciy se přitom mohli jako první ujmout vedení, nicméně tutovku Lucase Paquety, který se najednou ocitl sám před bránou, vyřešil vyběhnuvší gólman Omlin, jenž svému protivníkovi skočil pod nohy a zamezil mu v jakémkoli dalším podnikáním. Na druhé straně mohl zacílit Mollet, jeho pokus ale po teči bránícího Duboise skončil na tyčce.

O čtyři minuty později již ovšem mužstvo kouče Michela Der Zakariana přece jenom gólově zaúřadovalo. Ristič nalevo přenechal balón spoluhráčovi Delortovi, ten udělal pár kroků směrem k šestnáctce, pak svým centrem našel na hranici brankového území Savaniera a ten svou prudkou hlavičkou pohotově překonal marně zasahujícího brankáře Anthonyho Lopese.

Pět minut před obrátkou mohlo MHSC svůj náskok ještě navýšit, z dálky napřáhl určitě hodně povzbuzený Savanier, svou levačkou ovšem zakončil těsně nad břevno. V nastavení prvního poločasu se nakonec i OL dočkalo své odměny poté, co Aouarovu hlavičku sice ještě stačil zastavit Omlin, nicméně s úspěšně dorážejícím Lucasem Paquetou už vážně nic nezmohl.

Druhá půle s sebou vlastně nepřinesla tolik brankových možností, jako pětačtyřicetiminutovka první. K rozhodujícímu okamžiku došlo v 65. minutě. Savanierův nepříjemně plachtící pas ze standardní situace zlikvidoval Anthony Lopes s notnými potížemi, přičemž míč vyrazil jenom k nohám Wahiho, který se na hrací plochu dostal až po přestávce, a ten už zamířil do brány.

Klíčem k úspěchu pro Montpellier byla dobře zvládnutá obranná činnost, aspoň co se týče eliminace útočného tria ve složení Toko Ekambi, Depay a Kadewere. Právě oni hrají pro finální rezultáty Lyonu zásadní roli, a i když prvně jmenovaný mohl v 75. minutě vyrovnat, leč střílel do zámezí, jejich celková výkonnost se bezpochyby nedá hodnotit úplně pozitivně.

Více informací k zápasu

Stade Reims - RC Lens 1:1

13.02.2021 19:00

Góly: 13. Arbër Zeneli - 61. Florian Sotoca

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Remeší a RC Lens. Domácí vedli už od 13. minuty zásluhou Zeneliho, ale hosté po změně stran srovnali gólem Sotocy a výsledek se až do konce nezměnil. Hosté dokonce v zápase neproměnili pokutový kop.

O první střelecký pokus se sice postarali hráči Lens, ale do vedení šli domácí. Chavalerin dobře vyvedl balón až k vápnu, následně gólman Leca vyrazil střelu Dia, ale Arber Zeneli z pohotové dorážky hlavou zajistil Remeši vedení. Hosté se snažili o vyrovnání, nicméně Remeš zůstávala nadále nebezpečná a ránu Cafara vytěsnil u tyče Leca.

Teprve ve 39. minutě bylo Lens opravdu blízko gólu. Po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči do brankové konstrukce Banza. Závěr poločasu nabídl opravdu zajímavou podívanou. Po faulu Konana na Haidaru nařídil sudí pokutový kop, nicméně Gaël Kakuta z desítky trestuhodně přestřelil!

Hráči Lens zahodili vůbec tu největší možnost, ovšem ve snahách o vyrovnání nepolevili a nakonec se dočkal po hodině hry. Jonathan Clauss dobře prošel až před branku, kde zpětnou přihrávkou úspěšně vyzval ke vstřelení gólu Floriana Sotocu.

Hosté pak výrazně ožili a jen o pár minut později mohli výsledek otočit. Banzovu nebezpečnou střelu vyrazil Rajković, stejně jako Sotocovu dorážku. Stejný hráč pak zakončoval z malého vápna do prázdné branky, ale Rajković se stihl přesunout a stoprocentní šanci na brankové čáře zneškodnil. Situaci ještě řešil VAR, jelikož se zdálo, že balón přešel celým objemem brankovou čáru. Ukázalo se však, že nepřešel.

Remeš přežila nápor soupeře, poté sama hru uklidnila a až do konce zápasu se už nic podstatného nestalo.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - OGC Nice 2:1

13.02.2021 17:00

Góly: 22. Julian Draxler, 76. Moise Kean - 50. Rony Lopes

S notnými potížemi, ale přece se PSG podařilo porazit v Parku princů Nice. Tahle generálka na duel Ligy mistrů s Barcelonou ovšem ukázala mnohé nedostatky, které možná vyplývaly i z absencí Neymara, Di Maríi nebo Verrattiho. Očekávané tři body zajistil domácím až Moise Kean, jenž znovu ukázal, že i mezi útočnými pařížskými esy se umí pravidelně prosazovat.

Italský forvard zaznamenal již svůj desátý přesný zásah v Ligue 1, poděkovat každopádně musel taktéž svému spoluhráči Icardimu, který pro něj v 76. minutě efektivně sklepl centr Mbappého na zadní tyčku, odkud mohl zacílit do prázdné brány. Nice pak mohlo podruhé vyrovnat v 85. minutě Todibem, jenže hlavička nové posily z Barcelony skončila v zámezí.

Paradoxně právě se španělským gigantem se výběr trenéra Mauricia Pochettina střetne v úterý v očekávané osmifinálové bitvě milionářské soutěže. Nutno podotknout, že proti celku z jihu Francie nepodal vyloženě povedený výkon. Třeba po statistické stránce nebyl o tolik lepším mužstvem, jak se dalo očekávat, dokonce vyprodukoval o jednu přímou střelu na bránu méně.

Tým kouče Adriana Ursey se za své vystoupení bezpochyby nemusí stydět. Dokázal se párkrát dostat do slušné příležitosti, třeba v 61. minutě mohl Gouiri dokonce poslat OGC do vedení, leč brejk nezakončil úspěšně, poněvadž se vytáhl dobrým zákrokem gólman Navas, navrátilec do domácí sestavy, který po zranění chytal poprvé od utkání s Montpellierem.

Zdálo se přitom, že by Pařížané mohli dokráčet k pohodlnému zisku tří bodů. Ve 22. minutě rozvlnili síť, jelikož po Icardiho napálené tyčce dorazil balón za brankovou čáru pohotově Draxler, jako by je však právě tenhle moment jaksi ukolébal. Jenom Mbappé vlastně mohl v průběhu první půle náskok navýšit, ve 39. minutě ale svou slušnou možnost nezužitkoval.

A tak zkraje druhého poločasu přišel na řadu trest, o nějž se postaral po opravdu mizerné rozehrávce kapitána Marquinhose nekompromisní dělovkou pod břevno Rony Lopes. PSG následně muselo opravdu hodně dřít, aby se dočkalo kýžené vítězné branky. A určitě má nad čím přemýšlet, aby jeho další střetnutí s Barcou nedopadlo mnohem, mnohem hůře než nyní.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC25167242:1555
2.Paris Saint-Germain25173557:1554
3.Olympique Lyon25157351:2252
4.AS Monaco25154652:3749
5.Stade Rennes24108631:2638
6.RC Lens25107835:3437
7.FC Metz2598829:2435
8.Montpellier HSC251051041:4535
9.Olympique Marseille2397729:2634
10.Angers SCO251041130:4034
11.Girondins Bordeaux25961027:2933
12.Stade Brestois25941237:4431
13.Stade Reims25781031:3329
14.OGC Nice24851128:3329
15.AS Saint-Étienne25781025:3629
16.Racing Strasbourg25841334:4028
17.FC Lorient24651330:4523
18.FC Nantes254101125:4022
19.Nîmes Olympique24531622:5118
20.Dijon FCO25291417:3815

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Monaco jsem zapl ve druhém poločase, ale jejich hra se mi fakt nelíbila. Dlouhé přihrávky, nakopavaný balony celý poločas. Zatažený a takticky dobrý Lorient využil příležitosti a jen o fous nakonec nebral tři body. To je taková částečná úleva pro Nantes, které bude muset tu baráž uhrát jedině přes Lorient, který je ale ve skvělé formě a jestli zvládne zápasy s kvalitativně podobnými týmy tak ahoj. Jinak ten Lemoine ještě hraje? Už v roce 2014 v ASSE vypadal hrozně.

Reagovat
Israha

Ten boj o záchranu bude ještě zajímavý. Lorient jde nahoru, a kupodivu neřekli poslední slovo asi ani v Nimes. Aby s tou příšernou formou ještě neměli problémy Nice.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nice kdyby nenahrálo body na začátku sezony, kdy fungovala dvojice Dolberg-Gouiri tak jsou reálně tam kde Nantes. Jako kdyby spadli s těmi hráči + stopery jako Saliba a Todibo tak mě jebne asi.

Reagovat
Seydou Doumbia

Viděl jsem druhý poločas Lille a to bylo k blití. Za sledování toho by mi měl někdo platit. Brest skvělé vykrýval prostory pro jakékoli přihrávky, které vedli k většímu množství centru nebo hře na jeden dotyk. Celý poločas to byla házena o tom tam poslat jeden správný balon a dát branku. Jestli byl Brest 3x v pokutovém Maignana tak je to dost. Po prohře Lyonu přesně to co jsem si nepřál. Zase vedou ty svině ligu.

Reagovat
Seydou Doumbia

A hodně by mě zajímal opakovaný záznam Fontého ruky před brankou. Ruka a nebo hrud/prso? Viděl jsem jen jeden záznam, ale bylo to přinejmenším diskutabilní. Škoda že nezavařili a hned to rozhodčí skrečoval.

Reagovat
Pharrell

Myslím to bylo rameno. Ale jo zápas to byl na houby ale rozhodčí takový divný a špatný podle mě. Měl se jít podívat na VAR. Kdyby tu situaci zkoumal VAR tak věřím že jim toho góla uzná.

Reagovat
Pharrell

*** myslím si že to bylo

Reagovat
Seydou Doumbia

A Lille furt vede ligu, takový nepodstatný detail. No jako na VAR to určitě bylo. Rozhodčí se mi taky nelíbil.

Reagovat
Pharrell

prej nepodstatný detail

Reagovat
Pharrell

Lille bože zase to vyhraje PSG. Nuda to je.

Reagovat
Israha

Tohle byl fakt srandamač . Teď nevím, kdo je větší tragéd, jestli sudí, který si vymyslí dvě červené karty a dělá tam ze sebe důležitana blbičnatého celý zápas, nebo Gassetovci, kteří si proti devíti nevytvoří souvislý tlak a hrají stylem, že Ben Arfa sóluje a zbytek na něho čumí. Asi to nakonec ale přisoudím Germainovi, jehož způsob řešení samostatného nájezdu na bránu je tedy neotřelost sama. Aby se hráč ve vápně místo sprintu a střely zastavil, ve stoje se rozhlédl a pak z kroku přihrával pomalou placírou do míst, kde viditelně nabíhající Thauvin není, to jsem opravdu ještě neviděl, to je tragédství naprosto unikátní. aspoň pro Gueyeho a Lirolu, kteří se snažili nadoraz a hlavně díky nim se ubránil bod.

Reagovat
Seydou Doumbia

Krásný kolo koukám. Lyon, Lille, Mónaco, Angers roli jasných favoritů totálně posrali, navíc mimo PSG žádný tým doma nevyhrál. A váš zápas asi celou tuhle totální blamáž zakončil, ale já už neměl síly to sledovat.

Reagovat
Israha

Bylo to strašné. Festival nekvality na obou stranách, v čele s rozhodčím, koukatelné jen jako kuriozita, nikoliv jako podařený fotbalový zápas.

Reagovat
Thimpu25

neviděl jsem celý zápas, ale jen sestřih, ale co ti nevonělo na těch červených kartách? oukej, u první se dá polemizovat, zda to bylo zmaření zjevný možnosti (za mě ano), ale u druhý jasný prvky surový hry... benedetto se vůbec nedivil, v pohodě odešel z placu, moc dobře věděl, co udělal, "blikanec" a prostě ostrej zákrok... jestli byl sudí důležitej celej zápas, nevím, říkám, viděl jsem jen HL, ale ty ČK fakt ta mě v pohodě...

Reagovat
Israha

První případ - dobíhající Kamara by Oudina ještě stihl zakřižovat, nešlo o postup sám na brankáře. Druhý případ - normální kosa zezadu v souboji, žádné kolíky nahoru, žádné prošlápnutí nohy v nebezpečném úhlu. Prostě kosa, když ti uteče hráč s balonem. Na červenou jen v případě samostatného úniku, řekl bych. Podle mě si tu rozhodčí prostě chtěl udělat svou vlastní show. Oba tyhle fauly byly žluté, a oba tyhle fauly byly na druhou žlutou, kdyby předtím hráči měli už první (tam se někdy hodnotí shovívavěji, ale zde bych to neudělal). Ale na přímou rudou? To si nemyslím.

Reagovat
smazaný uživatel

U té první je to dost sporné si myslím. Těžko říct jestli by ho Kamara stihl zablokovat možná stát se to dál od brány tak by to byla žlutá protože to by Kamara určitě stihl takto o tom můžeme opravdu polemizovat. Na druhou stranu ten druhý zákrok bol prostě rudý ze zadu bez možnosti hrát míč a jde do toho úplně jak smyslu zbavený? Jakože jasná rudá nebylo o čem, a to že si tu někdo myslí, že faul za červenou musí hráče trefit kolíkama do lýtka aby ho to prostě bolelo a poslalo ho to ze hřiště je teda už věc druhá

Reagovat
Israha

No, a to je taky ono - i kdyby se u prvního případu dalo polemizovat, furt to je minimálně na VAR, a ne tam zadůležitanovat a tvářit se jako ředitel zeměkoule, co ví vše nejlépe na první pohled. Ta možnost zkontrolovat si to tu dnes už je. Proto mluvím o důležitanství.

Ad druhý případ - v pravidlech je na přímou rudou z toho, co by zde připadalo teoreticky v úvahu, "serious foul" (pod tím si představuju ty zákroky nebezpečné zdraví) a pak "violent conduct", kde je mimo jiné uveden podbod "kicking" (to chápu jako prostě nakopnutí, jako to od Payeta proti PSG - toto byla jasná násilná hra). Tož já nevím, ten Benedettův zákrok mi nesedí ani na jedno z toho. Za mě další projev důležitanství a zároveň docela divného trendu sypat redky za každou prkotinu, který se v Ligue 1 letos rozmohl.

Reagovat
REPLIKATOR

Dejte titul rovnou PSG zase Lyon, Lille a Monaco tragédi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele