25. kolo
14.02.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Saint-Étienne (© AFP)

ASSE zaskočilo Rennes

Klub ze Saint-Étienne v týdnu vypadl z Coupe de France, když bylo nad jeho síly druholigové Sochaux. Nicméně v Roazhon Parku si dokonale spravilo chuť a na barážovou pozici má teď sedmibodový náskok. Les Rouges et Noirs zůstanou i po pětadvacátém kole na páté příčce.

V 16. minutě byla k vidění první velká šance zápasu. Přízemní centr z pravého křídla putoval na bližší tyč, kde se k balonu výborným pohybem dostal Sehrou Guirassy. Ze čtyř metrů bohužel pro Rennes mířil těsně vedle pravé tyče. Krátce poté našel Wahbi Khazri kolegu Bouangu, jenž trefil připraveného Alfreda Gomise.

Tuniský reprezentant za pět minut pobídl Lucase Gourna-Douatha, který zakončoval těsně vedle. Les Verts se tedy dočkali až ve 27. minutě. Yvan Neyou Noupa posunul zpátky do vápna na Denise Bouangu, jenž se nijak dlouho nerozmýšlel a pravačkou poslal míč po zemi na vzdálenější tyč - 0:1. V závěrečné pětiminutovce úvodního poločasu to ještě nepřesně zkusil Martin Terrier.

Po hodině hry mohl přidat druhý zásah Bounaga. Tentokrát ale mířil nad břevno. V jednasedmdesáté minutě dostal výsledek svou finální podobu. ASSE útočilo do rozložené obrany. Arnaud Nordin převzal balon od Zaydoua Youssoufa. Protože si spoluhráči nenabíhali, volil cestu do šestnáctky, odkud se prosadil přízemní střelou na vzdálenější tyčku - 0:2.

V 77. minutě neudržel Jesse Moulin kulatý předmět, nicméně zase ho stihl sebrat, než překročil brankovou čáru. Svěřenci Clauda Puela tento duel zvládli a po týdnu, kdy se štěstím přehráli Mety, si připisují další vítězství. Za týden přivítají doma Remeš. Oproti tomu skvadra Juliena Stéphana pojede na jih Francie, konkrétně do Montpellieru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,01, book si zase honí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta buznička něco tušila.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele