25. kolo
14.02.2021 13:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Monaco mělo proti Lorientu namále, aspoň remízu vystřelil v závěru Ben Yedder

Lorient, který se prakticky po celou sezónu pohybuje jenom v dolních patrech tabulky a hlavně usiluje o udržení se v Ligue 1, potvrdil, že je aktuálně ve velké pohodě. Dokonce si mohl vyšlápnout i na Monaco, které před tímto soubojem v lize triumfovalo sedmkrát v řadě. Knížecímu celku nakonec vybojoval v závěru alespoň plichtu kapitán Wissam Ben Yedder.

Do jakési první příležitosti se propracovali domácí, leč ne úplně vlastní zásluhou. Přízemní pas z pravé strany od Diatty se snažil odvrátit do bezpečí stoper Laporte, leč v pádu zamířil do vlastní brány, a nebýt zákroku brankáře Dreyera, možná by míč skončil v síti. V 7. minutě se naopak Les Merlus ujali vedení, dopomoci jim ke skórování musel nařízený pokutový kop.

Gólman Lecomte ve vlastní šestnácte podrazil pronikajícího Wissu, rozhodčí Millot ukázal nekompromisně na bílý puntík, na něj si balón postavil exekutor Moffi, jenž nabídnutou šancí zkrátka nepohrdl. Ve 36. minutě se pokoušel vyrovnat z přímého volného kopu Ben Yedder, jemuž se podařilo obstřelit zeď, perfektně ovšem zasáhl proti jeho střele stále pozorný Dreyer.

Monaco vstoupilo do druhého dějství rozhodně o dost lépe než do toho prvního, rukou totiž ve vápně trefil merunu nešikovně Mendes, a píšťalka Millota nezůstala ani v tomto případě němá. Ben Yedder penaltu proměnil ukázkově, svou dělovku nasměroval parádně pod břevno, ke kterému se Dreyer marně natahoval. O čtrnáct minut později ale zase zaúřadovali hosté.

Hergault ani Wissa sice nevymysleli rozhodující asistenci, postaral se o to ovšem bek Sidibé, který ve snaze získat míč pro svůj tým ve skluzu pouze namazal číhajícímu Moffimu, toho už nestačil zastavit ani vracející se Badiashile, a tak nigerijský forvard mohl z blízkosti překonat Lecomteho. Jeho druhý přesný zásah v tomto utkání každopádně k zisku třech bodů nevedl.

Les Monégasques totiž od pohromy dokázal zachránit ve třetí minutě nastavení možná vůbec ten nejpovolanějších z nejpovolanějších, a to Ben Yedder. Fábregas poslal dlouhý nákop do pokutového území, Badiashile balón sklepl hlavou pro svého spoluhráče a ten se s ničím a nikým nepáral. Z voleje nikým nehlídaný nasměroval svou pumelici nechytatelně do branky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Měl jsem hcs-1,5 na domácí. 2 bych nepřekousnul. Snad se nechystá nějaký výmrd na PSG .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele