25. kolo
13.02.2021 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Julian Draxler (© AFP)

Keanova desátá trefa v Ligue 1 zajistila PSG vydřenou výhru nad Nice

S notnými potížemi, ale přece se PSG podařilo porazit v Parku princů Nice. Tahle generálka na duel Ligy mistrů s Barcelonou ovšem ukázala mnohé nedostatky, které možná vyplývaly i z absencí Neymara, Di Maríi nebo Verrattiho. Očekávané tři body zajistil domácím až Moise Kean, jenž znovu ukázal, že i mezi útočnými pařížskými esy se umí pravidelně prosazovat.

Italský forvard zaznamenal již svůj desátý přesný zásah v Ligue 1, poděkovat každopádně musel taktéž svému spoluhráči Icardimu, který pro něj v 76. minutě efektivně sklepl centr Mbappého na zadní tyčku, odkud mohl zacílit do prázdné brány. Nice pak mohlo podruhé vyrovnat v 85. minutě Todibem, jenže hlavička nové posily z Barcelony skončila v zámezí.

Paradoxně právě se španělským gigantem se výběr trenéra Mauricia Pochettina střetne v úterý v očekávané osmifinálové bitvě milionářské soutěže. Nutno podotknout, že proti celku z jihu Francie nepodal vyloženě povedený výkon. Třeba po statistické stránce nebyl o tolik lepším mužstvem, jak se dalo očekávat, dokonce vyprodukoval o jednu přímou střelu na bránu méně.

Tým kouče Adriana Ursey se za své vystoupení bezpochyby nemusí stydět. Dokázal se párkrát dostat do slušné příležitosti, třeba v 61. minutě mohl Gouiri dokonce poslat OGC do vedení, leč brejk nezakončil úspěšně, poněvadž se vytáhl dobrým zákrokem gólman Navas, navrátilec do domácí sestavy, který po zranění chytal poprvé od utkání s Montpellierem.

Zdálo se přitom, že by Pařížané mohli dokráčet k pohodlnému zisku tří bodů. Ve 22. minutě rozvlnili síť, jelikož po Icardiho napálené tyčce dorazil balón za brankovou čáru pohotově Draxler, jako by je však právě tenhle moment jaksi ukolébal. Jenom Mbappé vlastně mohl v průběhu první půle náskok navýšit, ve 39. minutě ale svou slušnou možnost nezužitkoval.

A tak zkraje druhého poločasu přišel na řadu trest, o nějž se postaral po opravdu mizerné rozehrávce kapitána Marquinhose nekompromisní dělovkou pod břevno Rony Lopes. PSG následně muselo opravdu hodně dřít, aby se dočkalo kýžené vítězné branky. A určitě má nad čím přemýšlet, aby jeho další střetnutí s Barcou nedopadlo mnohem, mnohem hůře než nyní.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele