25. kolo
13.02.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Montpellieru (© AFP)

Lyon s Montpellierem padl podruhé v sezóně, oslabil tak své pozice z předku tabulky

Lyon svému soupeři porážku ze září loňského roku neoplatil, Montpellier naopak zvítězil na Groupama Stadium totožným skóre jako právě v kole číslo jedna. Pro domácí znamená tahle ztráta bodů dost nepříjemnou komplikaci v boji titul. Hosté každopádně potvrdili, že jejich krize by mohla být zažehnána, a v součtu s Coupe de France triumfovali už potřetí v řadě.

Svěřenci trenéra Rudiho Garciy se přitom mohli jako první ujmout vedení, nicméně tutovku Lucase Paquety, který se najednou ocitl sám před bránou, vyřešil vyběhnuvší gólman Omlin, jenž svému protivníkovi skočil pod nohy a zamezil mu v jakémkoli dalším podnikáním. Na druhé straně mohl zacílit Mollet, jeho pokus ale po teči bránícího Duboise skončil na tyčce.

O čtyři minuty později již ovšem mužstvo kouče Michela Der Zakariana přece jenom gólově zaúřadovalo. Ristič nalevo přenechal balón spoluhráčovi Delortovi, ten udělal pár kroků směrem k šestnáctce, pak svým centrem našel na hranici brankového území Savaniera a ten svou prudkou hlavičkou pohotově překonal marně zasahujícího brankáře Anthonyho Lopese.

Pět minut před obrátkou mohlo MHSC svůj náskok ještě navýšit, z dálky napřáhl určitě hodně povzbuzený Savanier, svou levačkou ovšem zakončil těsně nad břevno. V nastavení prvního poločasu se nakonec i OL dočkalo své odměny poté, co Aouarovu hlavičku sice ještě stačil zastavit Omlin, nicméně s úspěšně dorážejícím Lucasem Paquetou už vážně nic nezmohl.

Druhá půle s sebou vlastně nepřinesla tolik brankových možností, jako pětačtyřicetiminutovka první. K rozhodujícímu okamžiku došlo v 65. minutě. Savanierův nepříjemně plachtící pas ze standardní situace zlikvidoval Anthony Lopes s notnými potížemi, přičemž míč vyrazil jenom k nohám Wahiho, který se na hrací plochu dostal až po přestávce, a ten už zamířil do brány.

Klíčem k úspěchu pro Montpellier byla dobře zvládnutá obranná činnost, aspoň co se týče eliminace útočného tria ve složení Toko Ekambi, Depay a Kadewere. Právě oni hrají pro finální rezultáty Lyonu zásadní roli, a i když prvně jmenovaný mohl v 75. minutě vyrovnat, leč střílel do zámezí, jejich celková výkonnost se bezpochyby nedá hodnotit úplně pozitivně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele