25. kolo
14.02.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Renaud Ripart (© AFP)

Nîmes v duelu o záchranu bojujících celků přehrálo Dijon

Góly přitom na Stade Gaston Gérard začaly padat až v závěrečné patnáctiminutovce. Pro hosty šlo o pátou výhru v sezoně, zatímco domácí počtrnácté prohráli a zůstávají poslední.

První zaznamenáníhodnou šanci utkání si na konto připsal ve 14. minutě za Dijon nastupující Didier Ndong, když se rozběhnutý neohroženě vydal do pokutového území. Jenže jeho střela směřovala přímo na Baptisteho Reyneta. Ve 25. minutě se po rozehrávce standardní situace dostal k hlavičce Anthony Briançon. Bohužel pro Nîmes ale nebyl přesný.

Ve 37. minutě chyběl dobrému protiútoku v podání domácího celku akorát gól. Mama Baldé totiž mířil jenom do boční sítě. V závěru úvodního dějství se do balonu pořádně opřel Aboubakara Kamara. Téhle ráně zase tolik nechybělo, aby vymetla pravou šibenici. Každopádně úvodní pětačtyřicetiminutovka branku nepřinesla.

Po změně stran mohli udeřit hosté. Yassine Benrahou vymyslel šikovnou přihrávku na Zinedina Ferhata, který se pokoušel sám před Racioppim zakončovat z první pravačkou, jenže jednička ve službách DFCO tuhle slabou navštívenku s přehledem kryla. V 70. minutě se za obranou ocitnul Bersant Celina a Reynet vytáhnul vynikající zákrok.

Šest minutek poté proto mohl jít jeho tým do vedení. Při rychlém protiútoku posunul Ferhat na levou stranu na Lucase Deauxe, jenž vracel před bránu na Renauda Riparta, který zakončoval vnějším nártem svojí pravačky - 0:1. V 83. minutě mohl navýšit náskok Benrahou. Jeho hlavička však nebyla z nepřesnějších.

Dočkal se tedy až Niclas Eliasson. Ripart skvěle načasoval svoji uličku na Birgera Melinga, který následně posunul švédskému spoluhráči před zcela odkrytou svatyni - 0:2. V poslední minutě řádné hrací doby ještě Frédéric Sammaritano podseknul Renauda Riparta a po druhé žluté byl vyloučen. Na skóre už se ale vůbec nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele