25. kolo
14.02.2021 15:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Nantes poprvé od listopadu vyhrálo, venku porazilo Angers

Propuštění Raymonda Domenecha po sedmi zápasech se ukázalo býti dobrým tahem. Na jeho místo přišel Antoine Kombouaré, který před lety odváděl dobrou práci v Guingampu. Naopak svěřenci Stéphana Moulina předvedli další zaváhání, po kterém je až s podivem, že zůstávají v tabulce na deváté pozici.

Nutno dodat, že hostům nesmírně pomohlo, že už po sedmi minutách hry vedli o dvě branky. Ta první padla ve 4. minutě. Přečíslení čtyř proti dvěma vyřešil Ludovic Blas přihrávkou na pravou stranu, kde se Moses Simon správně rozhodl pro přízemní zakončení placírkou pravé nohy. Balon zapadl přesně k levé tyči - 0:1.

Za nějakých 120 sekund se Blas v soupeřově šestnáctce nekompromisně pustil za míčem a vynutil si faul od Souleymana Doumbii. Penalty se chopil Imran Louza. Vybral si pravou stranu, zatímco Paul Bernardoni skákal na opačnou, takže nebylo, co řešit - 0:2. Ve 29. minutě fauloval Abdoulaye Touré útočícího Sofiana Boufala a další "pětka" byla na světě.

Exekuce se ujal sám faulovaný a Alban Lafont mu překazil radost výborným zákrokem. Nicméně sudí Letexier dostal echo, že by se pokutový kop měl opakovat, protože hráči Nantes vběhli do vápna příliš brzy. Mohly se o tom vést spory. Mohlo se s tím i nesouhlasit. Ale to je asi tak vše, co se s tím dalo dělat.

Boufal si podruhé netroufl, takže přišla řada na Thomase Manganiho. Hráč s číslem pět na zádech vystřelil a balon se o břevno odrazil jen nějakých třicet čísel za brankovou čáru, načež putoval zpět do břevna. Trochu to připomnělo penaltovou trefu Zinédina Zidana z finále mistrovství světa v roce 2006. Na Stade Raymond Kopa však nebylo na první pohled znát, že by se mělo jednat o gól.

Mangani proto raději dorážel do sítě. V takovém případě by ovšem branka pochopitelně neplatila, když se Lafont míče nedotkl. Jenže sudí záhy věděl, že všechno bylo v pořádku, takže domácí snížili - 1:2. Naneštěstí pro ně další zásahy už v tomto utkání nepřidali. Po změně stran musel jako první do akce Lafont. Poradil si na výbornou.

V 50. minutě opět zlobil Sofiane Boufal a jeho tečovaná rána skončila na břevně. Brankář v kanárkovém dresu pak špatně došlápl, ale nakonec zápas dohrál. Na rozdíl třeba od protihráče Jimmyho Cabota, který si tak na hrací ploše pobyl jenom přes dvacet minut. Definitivní rozuzlení se odehrálo až pět minut před vypršením řádné hrací doby.

Abdoul Kader Bamba hlavičkový souboj zřejmě prohrál, ale míč se odrazil k aktivnímu Ludovicu Blasovi, který svému rozběhnutému spoluhráči hned adresoval zpátky. Bamba udělal kličku Bernardonimu. A i když byl z úhlu, dokázal zakončovat do odkryté branky. Třetímu inkasovanému gólu nezabránil ani skluzující obránce Angers - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele