Ligue 1 - souhrn 22. kola

25.01.2019, 23:22, aktualizováno 27.01.2019, 22:59
Komentáře a souhrny
PSG zvládlo souboj s Rennes a nadále zůstává suverénní. Lyon splnil povinnost na hřišti Amiens. Marseille nenavázala na vítězství nad Caen a před vlastními fanoušky podlehla Lille. To se nenechalo rozhodit diváckými nepokoji, kvůli nimž bylo utkání po hodině hry dokonce přerušené, načež si upevnilo průběžnou druhou pozici. Monako jede s prázdnou z Dijonu.

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 4:1

27.01.2019 21:00

Góly: 7. Edinson Cavani, 60. Ángel Di María, 66. Kylian Mbappé, 71. Edinson Cavani - 28. M'Baye Niang

Sotva se najde v tomto ročníku někdo, kdo by milionářský celek dokázal ohrozit. Náskok na druhou příčku činí třináct bodů a k tomu dva duely k dobru. Už takhle má na kontě 56 bodů, což je cifra, kterou po dvaceti střetnutích dosud ještě nikdy nikdo v Ligue 1 neměl.

Fotbalisté nastupující za klub z hlavního města nakonec vystřelili na Koubkovu bránu pouze sedmkrát. Ale na první trefu se v Parku Princů čekalo jen osm minut. Ángel Di María dostal od Presnela Kimpembeho přihrávku, která měla oči. Pak z levé strany nacentroval před bránu, kde Draxler přenechal Cavanimu, jehož hlavička byla naprosto přesná - 1:0.

Český brankář pak podcenil centr Daniho Alvese, který si sebral Kylian Mbappé, do jehož střely si obětavě stoupnul Jérémy Gélin. Julian Draxler následně ve vyložené příležitosti selhal, což probudilo les Rouges et Noirs. Hatem Ben Arfa, jenž má za sebou mimo jiné i nepovedené angažmá v PSG, mířil po dvaceti minutách hry těsně vedle.

V minutě osmadvacáté Benjamin Bourigeaud výborně pobídnul Hamariho Traorého, který se prosmýknul kolem Juana Bernata a servíroval před bránu, kde nikoliv na sto procent zasáhnul Thiago Silva, takže mohl M'Baye Niang z bezprostřední blízkosti patičkou skórovat a překonat Gianluigiho Buffona, který 28 ledna slaví jednačtyřicátiny - 1:1.

Senegalský reprezentant, jenž se předvedl v dobrém světle na loňském mistrovství světa v Rusku, si před pauzou ošklivě vyšlápnul na Thilo Kehrera, za což mohl býval klidně vyfasovat červenou kartu. Nakonec se pokračovalo ve hře jedenáct na jedenáct. Poločasový výsledek rozhodně mnohem více vyhovoval hostujícímu mužstvu.

V 58. minutě se vyznamenal Tomáš Koubek proti pokusům Draxlera a Mbappého, ale za dvě minutky už lovil balon ze sítě. Ángel Di María převzal na hranici ofsajdu výborný míč od Thiaga Silvy a snad maličko po Messiho vzoru volil pro zakončení jednoduchý dloubáček přes padajícího gólmana - 2:1.

Po chybě v rozehrávce přihrál velmi dobře hrající Draxler na Mbappého, který ukázal, jak může být fotbal jednoduchý. Jedním dotykem zpracoval a druhým okamžitě posílal do protipohybu brankáře - 3:1. Skóre nabralo svou finální podobu už v jednasedmdesáté minutě.

Hráči PSG de facto třemi doteky rozebrali obranu týmu Juliena Stéphana. Mbappé pak prodloužil na Edinsona Cavaniho, který mohl v poklidu z první uklízet do odkryté klece. Tady Koubek nemohl dělat vůbec nic než sledovat, kterak uruguayský šutér zaznamenává svou šestnáctou trefu v sezoně. Více (18) zatím nastřádal pouze jeho parťák, který protentokrát asistoval.

Jednatřicetiletý Jihoameričan snad mohl dát i hattrick (v tomto ročníku už svůj třetí), kdyby se Thomas Tuchel nerozhodnul jej v 81. minutě stáhnout z hrací plochy a nahradit Maximem Choupo-Motingem. Ale při absenci Neymara bude mít jistě příležitost už za týden proti Lyonu. Na Rennes čeká Amiens.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Angers SCO 0:0

27.01.2019 20:00

Góly: -

A to i přesto, že se na Stadium Municipal kopaly hned dvě penalty. Ve výsledku můžou být zklamanější hosté, kteří zatím stále hledají jak stabilnější formu, tak kvalitního střelce.

SCO začali toto střetnutí velice nebojácně a za svou aktivitu byli odměněni už ve 4. minutě pokutovým kopem, protože Christopher Jullien fauloval Flaviena Taita. Provedení Stéphana Bahokena sice nebylo z nejhorších, avšak Baptiste Reynet stejně dokázal přízemní střelu pravačkou konečky prstů vytáhnout na tyč.

V závěru první pětačtyřicetiminutovky nejprve Romain Thomas hlavičkoval těsně vedle, a pak přinutil domácí jedničku k dalšímu výtečnému zákroku. Po změně stran tribuny ztichly, když výborně hrající Tait orazítkoval břevno. TFC se probralo de facto až po nějakých sedmdesáti minutách hry.

Rozhodčímu Hamelovi neuniklo, že Thomas nenačasoval optimálně svůj skluz proti Mathieuovi Dossevimu, a "pětka" se tudíž kopala i na opačném pólu hrací plochy. Max Gradel se do míče opřel, jenže ho poslal do ideálního prostoru pro brankáře. Ludovic Butelle proto mohl vyrážet na horní síť.

Reprezentant Pobřeží slonoviny proměnil v úterý v Coupe de France při vítězném zápase proti Remeši jak penaltu v řádné hrací době, tak při následném penaltovém rozstřelu. Teď ale selhal, což se mu přihodilo naposledy v srpnu, když se jeho tým popasovával s Nimes Olympique.

Partii s Angers mohl kapitán TFC rozhodnout hned v následující minutě, kdyby ovšem jeho pokus levačkou nezachraňoval na brankové čáře Vincent Manceau. Družina Alaina Casanovy tak připisuje osmou remízu a za týden věří, že se na Stade Louis II v Monaku podaří uhrát všechny tři body. Na Moulinův výběr čeká v poměrně důležitém utkání Dijon.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Olympique Lyon 0:1

27.01.2019 17:00

Góly: 50. Jason Denayer

V novém tisíciletí Les Gones nad tímto soupeřem pokaždé vyhráli. Naposledy před čtyřmi dny zatarasili cestu do osmifinále v rámci Coupe de France. Tentokrát se hráči klubu ze Stade de la Licorne snažili vycházet více ze zabezpečené obrany a vyráželi do rychlých brejků, což není zrovna jejich obvyklá taktika.

V závěru úvodní dvacetiminutovky ale málem vyšla. Thomas Mondoncuit to zkusil, třebaže možná mohl s balonem ještě postupovat blíže lyonské svatyni. Anthony Lopes musel tak jako tak vyrážet nad břevno. Bruno Génésio poslal do hry i borce, kteří ve zmíněném pohárovém klání odpočívali, včetně Aouara a Depaye.

V prvním poločase byli však hosté stejně víceméně neškodní. Zato nedlouho po startu toho druhého se dočkali vedení. Rohový kop se nejprve podařilo odvrátit, jenže potom Memphis nacentoval na zadní tyč, kde svého strážce přeskočil Jason Denayer a přesnou hlavičkou nejenže zařídil Lyonu vedení, nýbrž rozhodnul i celý zápas - 0:1.

To v ten okamžik ještě pochopitelně nikdo nevěděl a nutno dodat, že pro třiadvacetiletého belgického obránce to byla docela dobrá satisfakce, neboť si před Vánocemi ve vzájemném utkání v rámci Coupe de la Ligue vstřelil vlastňáka. Přesto tehdy Olympique také zvítězil, a to v poměru 3:2.

Tentokrát celku z regionu Rhone-Alpes nemuselo pranic vadit, že dvě minutky předtím spálili své šance díky výbornému Régisi Gurtnerovi jak Nabil Fekir, tak Maxwel Cornet. Taktéž Fekir, Depay a Moussa Dembélé si později vylámali zuby na výborném gólmanovi Amiens. Ta jedna trefa se ale holt ukázala býti rozhodující.

Lyon drží na třetí příčce čtyřbodový náskok, ačkoliv ASSE má zápas k dobru, tak jako MHSC. Za týden čeká na Génésiův tým velmi prestižní střetnutí s PSG. Svěřenci Christopha Pélissiera vlastně nemusí navzdory čtrnácté porážce příliš zoufat, jelikož nejbližší konkurenti v boji o udržení také ztratili. Za týden proti Rennes se třeba povede o něco lépe.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - SM Caen 2:0

27.01.2019 15:00

Góly: 51. Gaëtan Laborde, 59. Paul Baysse (vl.)

A protože skóroval Laborde a Baysse si dal vlastní gól, může Der Zakarianova družina slavit devátou výhru v sezoně. Naopak Caen kleslo na první nesestupovou pozici.

Domácí vystřelili pětkrát mezi tři tyče, kdežto soupeř pouze jednou. A to se pak složitě dávají góly. Během úvodního dějství to byla na Stade de la Mosson v podstatě fotbalová nuda. Šest minut po startu druhého poločasu přiletěl z pravé strany centr na zcela neobsazeného Damiena Le Talleca, jehož skvěle vychytal Brice Samba.

No jo, jenže k dorážce se dostal Gaëtan Laborde a na něho už byl brankář Caen krátký - 1:0. V závěru stejné desetiminutovky centroval pro změnu zleva Paul Lasne. Alexander Djiku chtěl míč odkopnout, jenže Paul Baysse stál přesně tam, kde stát neměl a díky nesprávně srovnanému kroku nedal svému gólmanovi pražádnou příležitost zasáhnout - 2:0.

Samba se během druhého dějství ještě párkrát zapotil. Zato Bejamin Lecomte příliš práce neměl. Výjimkou byla pouze šestasedmdesátá minuta, kdy musel čelit výživné pumelici z kopačky Yacineho Bammoua. Ve zbytku zápasu si la Paillade v poklidu hlídali vedení a soupeře nepustili do žádných větších akcí.

Na čtvrtou příčku tedy ztrácí pouhý bod. Vzhledem ke kvalitní defenzivní práci si klidně může vzít Der Zakarianův výběr brzy zpět pozici zaručující Ligu mistrů. Dalším soupeřem bude za týden Nimes Olympique. Caen bude proti Nantes hrát až v polovině února. Čtyři dny předtím se střetne ve velmi důležitém duelu s Amiens.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - AS Monaco 2:0

26.01.2019 20:00

Góly: 24. Chang-hoon Kwon, 69. Naïm Sliti

Monako natáhlo sérii bez ligového vítězství na šest kol a zatím nezabrala ani trenérská rošáda. Porážka na půdě Dijonu je o to bolestivější, že šlo o přímý souboj o záchranu. Knížata se sice stále mohou zachránit, ale situaci si dále komplikují. Výhru Dijonu zařídili Chang-hoon Kwon a Naïm Sliti.

Stadion Gastona Gerarda přivítal dva trápící se týmy, které v minulém kole prohrály. Zatímco Dijon nestačil na Bordeaux 0:1, Monako doma schytalo od Štrasburku nemilý pětibrankový debakl, což stálo místo trenéra Thierry Henryho. K týmu se vrátí Leandro Jardim, v tomto utkání ale na lavičce stál asistent Franck Passi.

Hosté mohli začít lépe, po přihrávce Sidibého zakončoval uvnitř šestnáctky Falcao, ale brankář Allain jeho pokus nohama vyrazil. Kolumbijský kanonýr měl pak ještě jednu velkou příležitost, ale z dobré pozice špatně trefil balón a před prázdnou brankou minul. Dijonu stačila na vedení jediná šance, ve 25. minutě Chafikova šikovná přihrávka středem hřiště prošla na Chang-hoona Kwona a ten se nemýlil - 1:0 pro Dijon. Šlo o hraniční situaci, ovšem o žádný ofsajd se nejednalo. Monako mohlo kontrolovat Tielemansem, jehož pokus o přehození Allaina nevyšel.

Monako potřebovalo ve druhém dějství zabrat, jenže jakékoliv plány na zvrat narušil ostrým skluzem Naldo. Ten šel velice ostře do souboje a od svého příchodu uviděl už druhou červenou kartu. Monako prohrávalo a navíc šlo do početního oslabení. Následně to netrvalo dlouho a Dijon odskočil na rozdíl dvou branek. Chybu v obraně Knížat okamžitě využil zpětnou přihrávkou Tavares a Naïm Sliti střelou pod břevno překonal Subašiće.

Z pohledu hostí ještě mohl snížit Rony Lopes, ale po jeho přímáku se Allain natáhl. Na druhé straně zase skončil rychlý kontr jen střelou těsně vedle, takže výsledek už se do závěrečného hvizdu nezměnil.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Stade Reims 0:1

26.01.2019 20:00

Góly: 38. Mathieu Cafaro

Trápení Guingampu stále nebere konce. Poslední tým Ligue 1 prohrál i domácí zápas s nováčkem z Remeše a ani po tomto kole se ze dna neodrazí. Jediný gól zápasu obstaral v prvním poločase Cafaro. Domácí si navíc ve druhém dějství vše zkomplikovali vyloučením Djilobodjiho.

Případná výhra domácího celku mohla změnit pořadí na sestupových pozicích, jenže nic takového se nakonec nekonalo. Guingamp totiž opět prohrál.

Přitom Guingamp klidně mohl dosáhnout na lepší výsledek. V prvním poločase měl jako první velkou možnost skórovat, ale Nolan Roux hlavičkoval po precizním centru zprava těsně vedle. Remeš se dostala do nebezpečné šance ve 38. minutě a rázem z toho byla vedoucí branka. Mathieu Cafaro dostal středem hřiště pas za obranu a nekompromisní dělovkou nedal Caillardovi šanci. Celkově byl první poločas velice vyrovnaný a Remeš vedla díky své efektivitě.

Kouč domácích Jocelyn Gourvennec nehodlal na nic čekat a hned po obrátce poslal na hřiště dvě čerstvé síly - Didiera N'Donga a Cheika Traorého. Guingamp sice začal o poznání aktivněji, jenomže vše pokazila 58. minuta a vyloučení Djilobodjiho. Domácí hráč kopačkou do obličeje zastavil Chavarríu a sudí zde neměl na výběr. Sám Chavarria navíc utržil krvavé zranění a vzápětí přenechal místo na place svému spoluhráči Diovi. Guingamp se ve zbytku zápasu snažil o vyrovnání marně. Hosté dobře bránili a i během šestiminutového nastavení výsledek zvládli udržet.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Nîmes Olympique 2:0

26.01.2019 20:00

Góly: 41. Youcef Atal, 54. Allan Saint-Maximin

Tabulkou nadále stoupají fotbalisté OGC Nice. Pod vedením Patricka Vieiry zvítězili doma nad Nimes Olympique 2:0, když se hlavní hvězdou večera stal Allan Saint-Maximin. Francouzský ofenzivní záložník na první branku přihrál Youcefu Attalovi a druhou vstřelil sám.

Nice bylo před utkáním papírovým favoritem a přes počáteční tuhý odpor soupeře postupně přebíralo iniciativu do svých rukou. První šanci ale měli hosté, Bouanga dobře vypálil a Benítez si připsal první dobrý zákrok. O chvíli později postupoval sám na gólmana Bernardoniho Saint-Maximin a i hostující brankář si připsal výtečný zákrok. Nice ještě hrozilo dorážkou Ganagy, ale ta už nebyla přesná. Bernardoniho ještě prověřil Cyprien a ve 41. minutě už opora nováčka soutěže inkasovala. Saint-Maximin posunul balón na Youcefa Attala, který z úhlu tvrdou ranou rozvlnil síť.

Vedení Orlů bylo zcela zasloužené, domácí hráli lépe, ale pochopitelně tři body v kapse ještě neměli. Ty domácím výrazně přiblížil nepolapitelný Saint-Maximin. Šikovný forvard si udělal prostor ke střele a přesnou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Nimes Olympique reagoval střídáním, ale ani čerstvé posily změnit obraz hry nepomohly. Definitivně mohl rozhodnout čtvrthodinu před koncem Maolida, ale hrubé podběhnutí Briancona nepotrestal a dobrým zákrokem vynikl Bernardoni. O pár minut později se minisouboj Maolida - Bernardoni znovu opakoval a opět ve prospěch hostujícího brankáře.

Nimes se zpátky do zápasu nedostalo, Nice svému soupeři nepovolilo ani kontaktní branku a po výhře 2:0 se posunulo už na sedmé místo tabulky Ligue 1. Nimes může být zatím v klidu, s devětadvaceti body mu patří krásné jedenácté místo.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Girondins Bordeaux 1:0

26.01.2019 20:00

Góly: 90+3. Kenny Lala

Už čtvrté vítězství v řadě a posun na průběžné páté místo tabulky zaznamenali po víkendu fotbalisté Racingu Štrasburk. Výhra nad Bordeaux se ale nerodila vůbec lehce, Alsasané jí dosáhli až brankou ve třetí minutě nastaveného času. Střelou k tyči se o ní postaral Kenny Lala.

Štrasburk je ve skvělé formě a i proti Bordeaux začal sebevědomě. Po necelé čtvrthodině hry nebezpečně vypálil Adrien Thomasson a moc nescházelo, aby vymetl horní roh hostující branky. O něco podobného se pokusil i Martínez, ale v tomto případě postrádala střela přesnost i razanci, takže Costil ji v pohodě sebral do rukavic. Bordeaux sice žádnou větší šanci nemělo, ale hru srovnalo a na stadionu de la Meinau hrálo vyrovnanou partii.

Druhý poločas začal opět příležitostí domácího celku, Lala vyslal na branku Girodins nebezpečný projektil, který Costilovi nadělal problémy, takže Štrasburk ještě zahrával rohový kop. I Les Girodins se osmělili a Karamohovu pohotovou střelu musel vyrážet připravený Sels. To už Bordeaux pomalu převážilo držení balónu na svojí stranu, ovšem výsledek zůstával nadále nerozhodný 0:0.

Další fáze zápasu přinesla divákům čirou nudu. Až pět minut před koncem potěšil diváky zajímavým přímým kopem Francois Kamano a Sels jeho střelu konečky prstů vyškrábl na rohový kop. Utkání směroval do remízového konce a málokdo ještě věřil, že padne vítězná branka. Jenomže přesně to se stalo ve třetí minutě nastaveného času stalo. Domácí rozehráli docela nenápadnou akci. Po centru z levé strany balón přeskočil hostujícího zadáka tak, že se balonu zmocnil Kenny Lala a naprosto přesně mířenou střelou k tyči rozhodl o výhře Racingu 1:0.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Lille OSC 1:2

25.01.2019 20:45

Góly: 90+5. Mario Balotelli - 45+2. Nicolas Pépé (pen.), 90+3. Nicolas Pépé

Domácí příznivci nejprve dorazili úmyslně později, aby dali najevo svou nespokojenost se současnými výsledky a výkony svého oblíbeného týmu. Po hodině hry musel rozhodčí Delerue kvůli nepokojům na tribunách utkání přerušit a mistr světa Florian Thauvin se předčasně pakoval ze hřiště. V nastaveném čase pak padla na každé straně jedna branka, přičemž pro Pépého byla druhá a tím pádem vítězná.

Už ve 3. minutě se radoval z gólu domácí Nemanja Radonjić. Bohužel předčasně, protože Kostas Mitroglou stál v ofsajdu, jak potvrdil asistent u videa. Deset minutek poté to rovnou z přímého kopu zkusil Florian Thauvin, ale zařízení překopnul. Potom centroval Bouna Sarr a Adama Soumaoro si málem vsítil vlastní gól.

V nastaveném čase úvodního dějství se šikovně dostal do šestnáctky Zeki Celik. Luiz Gustavo byl v souboji pozdě a sudí po další konzultaci s kolegou u videa nařídil penaltu. Nicolas Pépé si na ni hodně věřil a bezpečně ji proměnil - 0:1. Pro severofrancouzský celek, který k tomuto klání musel urazit přes 800 kilometrů, to byl velice důležitý moment.

Pépé má vynikající formu a potvrdit to chtěl v 55. minutě, kdy vyšachoval Steve Mandandu, ovšem Rolando za svého brankáře v pravý čas zaskočil. Když se po přerušení začalo znovu hrát, vyšlápl si Thauvin na nevinného Youssoufa Koného a bez předchozího žlutého napomenutí byl oceněn červenou kartou.

Rudi Garcia přesto nechtěl prohrát a do hry poslal Clintona N'Jieho a Maria Balotelliho. Bývalý italský reprezentant mohl při svém debutu rozvlnit síť už po necelé minutě pobytu na trávníku, jenže přestřelil. Ve čtvrté minutě nastavení šli hosté do brejku. Celik v pádu posunul do velkého čtverce na Pépého, jenž Mandandovi zahrál na housle - 0:2.

Útočník z Pobřeží slonoviny hraje skutečně v parádní fazoně, nasázel už patnáct gólů a není divu, že se o jeho služby údajně zajímá Barcelona. Balotelli pak už stihl pouze snížit, když si udělal prostor a hlavou po Strootmanově rohu vymetl šibenici - 1:2. LOSC se pod Christophem Galtierem tedy vrací na pozice, v jakých jsme mistra Francie ze sezony 2010/2011 viděli naposledy za kouče Girarda. Za týden se střetne s Nice, zatímco Marseille cestuje do Remeše.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain20182066:1156
2.Lille OSC22134536:2243
3.Olympique Lyon22117436:2540
4.AS Saint-Étienne21106532:2536
5.Racing Strasbourg2298538:2535
6.Montpellier HSC2198428:1635
7.OGC Nice2297618:1934
8.Olympique Marseille2194834:3131
9.Stade Reims22710518:2031
10.Stade Rennes2286830:3130
11.Nîmes Olympique2285930:3229
12.Girondins Bordeaux2177723:2328
13.Toulouse FC2268821:3126
14.Angers SCO2259823:2724
15.FC Nantes21651026:2823
16.Dijon FCO21551119:3320
17.SM Caen22391020:3118
18.Amiens SC22531418:3718
19.AS Monaco22361319:3815
20.EA Guingamp22351416:4614
Zbývající zápasy
30.01. 21:00FC Nantes - AS Saint-Étienne

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
YNWA__MSN

Balotelli a přej že na to nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Jedna vlaštovka jaro nedělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Šílený, výkon lepší (celkově tři poslední zápasy byli výkony na poměrně dobré úrovni)

Ale nedostatek vypracovaných šancí. Vážně věřím že kdyby Thauvin nedostal redku a Mario by střidal trochu dřív tak uhrajeme fakt alespon tu remizu.

Radonjic za zápas ukázal že je fakt mega talent a byl nebezpečnější než Ocampos a Njie dohromady za 20 zapasu. Hlavně nechapu že snad ještě v Caen byl na tribuně a Njie na lavici.

Super zápas odehrál Radonjic, Strootman a docela Lopez.

Mario gol behem 15 minut a byl ve 2 nebezpecnych situacich. Jemu to tam bude padat.

Tento zápas však vzal dost možná již víru ve vybojování LM. Ligue 1 je šilená tak pořád nejaka mala šance je, ale už moc neverim.

Reagovat
Israha

Celkově ale faily od tří hráčů, na kterých by to mělo stát. Thauvin jakožto lídr ofenzivy naprosto zbytečná rudá, Gustavo ZASE zaviněná penalta, protože zapomněl, že hraje stopera a není na DMku, a Mandanda u penalty opět totálně na párku, nepamatuju si, kdy naposledy týmu při téhle situaci pomohl. Tyhle individuální zkraty ten tým srážejí taky celou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia tuto sezonu: 29 zápasů 9 vítězství 5 remíz 14 porážek ! ! !

1 bod v Evropské lize.

Vyrazení v prvním kole u obou pohárů (v jednom případě amatérským týmem)

Opět ani bod s nikým z top 5,6 která obsahuje i Montpellier, Lille nebo ASSE.

Pořád absolutní důvěra vedení.

Oni jsou fakt amatérští blázni.

Hráči se snaží, je to vidět není to tím, že by to měli na párku.

Reagovat
Israha

Tak tyhle kiksy nepramení z nedostatku nasazení, vlastně spíš naopak. Nicméně tam jsou - a to, že najednou takhle z roku na rok ztratí formu a začne hrát jak nazdárci skoro celý tým, to jde právě za tím Garciou. Jen jsem chtěl říct, že konkrétně včerejší zápas by se, nebýt tadytěch zkratů jednotlivců, možná i vyhrál. Druhá věc je, že dlouhodobě by to nevyřešilo nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš pokud Garcia nevyhraje příští 2 zápasy že už ho Eyraud vyhodí?

Nejhorší bude když to Garcia posere ještě víc, LM bude definitivne passé a Eyraud si řekne že sezona už je i tak v prdeli a necha ho tam do léta protože nebude mít smysl přestavovat kadr uprostřed sezony.

Slyšel jsem že Eyraud má už měsíc na stole CV Laurenta Blanca, ale doufal že Garcia s novými hráči to zvrátí.

Prý nemáme peníze na to vyplatit odstupné Garciovi a celému jeho týmu, a zároveň na to dát ještě větší plat Blancovi a jeho týmu. Jedině žeby se McCourt rozhodl vytáhnout šekovou knížku nad původní rámec domluvy.

Ale jiné řešení než Blanca už nevidím.

Reagovat
Israha

Podle mě tahle situace je neudržitelná. Tým skoro stejný, podmínky skoro stejné a takový pokles? Tam jiné řešení než změna trenéra přijít nemůže. O motivaci hráčů to není, to nejsou hvězdy, co povyhrávaly všechno....tam musí přijít někdo, kdo to opětovně zkonsoliduje a zrovna Blanc jako distingovaný taktik mi přijde správná volba. "Pohodář" Rudi evidentně neví, kudy kam. Pokud tady zvítězí finanční hledisko, prohraje to sportovní.

Reagovat
mayday

Co tam ten trenér ještě dělá po takových výsledcích?

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem viděl červenou kartu, čekal jsem právě Balotelliho

Reagovat
mxyzptllk

to by byla aspoň premiéra v jeho stylu

Reagovat
Zark

A von dal přitom góla, tos musel čumět, co?

Reagovat
Langi

Pici...Marseille jeste pomaha Lille k druhemu mistu jesi ti smejdi pujdou do LM, rok po tom, co meli regulerne sestoupit, tak se asi poseru kdyby to byl aspon jakejkoliv jinej tym

Reagovat
Israha

Já to přeju Galtierovi. Nejlepší trenér v lize (no, teď společně s Jardimem zase ), ten úspěch si zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

No je to pěkná nesympatická píča, jako koneckonců celý Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Mají Galtiera, ale já bych je zase nepřecenoval týmově jako takový. I Včera, až na tu penaltu udělali fakt poměrně hovno a to hráli i půl hodiny proti deseti. Všiml jsem si to už dřív, že jejich výkony nejsou zase nejak monumentálně dominantní.

Jen Všichni kolem jsou tragičtí, Marseille co vyhrála jeden z 12 zapasu, je všeobecně v totální krizi kdyby vcera vyhrala tak je od nich na 6 bodu s tím že má zápas k dobru.

Lyon upřímně hraje to co každý rok, pořád pod svoje možnosti s neuveritelnymi nestálými výkony. Ale to třetí místo ukupete.

Tím chci jenom říct že liga je tenhle rok dost tragická a Lille by pod Galtierem jinej rok hráli o EL né o LM.

Reagovat
Seydou Doumbia

Potom v létě prodají Bambu, Pepeho a v LM to bude ostuda a čtvrté místo.

Reagovat
Marv

Tak na Nalda nemá ani Ljevakovic

Reagovat
Pride

To snad není možný Však hrajou v plné sestavě, tomu fakt nerozumím.

Reagovat
Elliasson

Asi to Jardim musí trochu uklidnit.

Reagovat
Realita

Naldo ten se vyplatil

Reagovat
AnthonyR

Nebudeme si nic nalhávat - jedna sezona v Ligue 2 Monacu jenom pomůže. Tohle není tým, to je parodie. Je mi líto Falcaa.

Reagovat
Pride

Ale prosímtě Monaco nesestoupí, to ani není možný s takovým týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to možné.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

Je to velmi jednoduché

Reagovat
Elliasson

Fabregas, Martins, Tielemans, Subasić, Falcao aspol. by měli sestoupit z francouzské ligy?

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak možné to je

Reagovat
Elliasson

No to ano, ale byla by to fotbalová bomba století.

Reagovat
KingMaster13

+ ještě Golovin, Glik

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za Monako tam vypadá snad jenom Lopes, že se nebojí o to porvat. Minulej zápas tam bránil v 90 minute protiútok ve vlastním vápně.....Cesc je špatnej, Golovin hrůza.

Reagovat
Elliasson

Je pravda, že Sašenka je spíš zatím zklamání. Hodně ho brzdily zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

To Lille uz by fakt mohlo zacit ztracet

Reagovat
Hokaido

Jak zatím v Monaku hraje Tielemans?

Reagovat
mayday

Jsou na sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale teď važně Koukám na PSG 33. minuta zákrok Nianga na Kehrera jen za žlutou i po konzultaci s videem. Dijon-Monaco - Naldův zákrok hned za redku To se mi zda trochu hodně jiný metr.

Reagovat
mxyzptllk

Nedokážu pochopit, jak za tohle mohl nedat červenou, zvlášť když se na to přímo podíval... To u Nalda bylo podle mě o dost víc diskutabilní a zrovna tam si tím byl rozhodčí dost jistý.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Lyon opět tragický výkon. Zlaté tří body. Můžeme být rádi že ten Amiens jsme dokázali 2x v týdnu vůbec porazit.

Reagovat
mxyzptllk

Paříž si to krásně pohlídala, docela dost mě zklamal Ben Arfa - těšil jsem se na něj, že se bude chtít předvést proti bývalému klubu, ale hlavně v druhém poločase byl úplně nulový, měl tam snad jen jednu akci s míčem...

Jinak jestli je pravda to s Neymarovým kotníkem, že tam má nějakou tu trhlinu či co, tak to je v řiti úplně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele