22. kolo
27.01.2019 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Tři góly v rozmezí jedenácti minut přinesly PSG osmnáctou výhru

Sotva se najde v tomto ročníku někdo, kdo by milionářský celek dokázal ohrozit. Náskok na druhou příčku činí třináct bodů a k tomu dva duely k dobru. Už takhle má na kontě 56 bodů, což je cifra, kterou po dvaceti střetnutích dosud ještě nikdy nikdo v Ligue 1 neměl.

Fotbalisté nastupující za klub z hlavního města nakonec vystřelili na Koubkovu bránu pouze sedmkrát. Ale na první trefu se v Parku Princů čekalo jen osm minut. Ángel Di María dostal od Presnela Kimpembeho přihrávku, která měla oči. Pak z levé strany nacentroval před bránu, kde Draxler přenechal Cavanimu, jehož hlavička byla naprosto přesná - 1:0.

Český brankář pak podcenil centr Daniho Alvese, který si sebral Kylian Mbappé, do jehož střely si obětavě stoupnul Jérémy Gélin. Julian Draxler následně ve vyložené příležitosti selhal, což probudilo les Rouges et Noirs. Hatem Ben Arfa, jenž má za sebou mimo jiné i nepovedené angažmá v PSG, mířil po dvaceti minutách hry těsně vedle.

V minutě osmadvacáté Benjamin Bourigeaud výborně pobídnul Hamariho Traorého, který se prosmýknul kolem Juana Bernata a servíroval před bránu, kde nikoliv na sto procent zasáhnul Thiago Silva, takže mohl M'Baye Niang z bezprostřední blízkosti patičkou skórovat a překonat Gianluigiho Buffona, který 28 ledna slaví jednačtyřicátiny - 1:1.

Senegalský reprezentant, jenž se předvedl v dobrém světle na loňském mistrovství světa v Rusku, si před pauzou ošklivě vyšlápnul na Thilo Kehrera, za což mohl býval klidně vyfasovat červenou kartu. Nakonec se pokračovalo ve hře jedenáct na jedenáct. Poločasový výsledek rozhodně mnohem více vyhovoval hostujícímu mužstvu.

V 58. minutě se vyznamenal Tomáš Koubek proti pokusům Draxlera a Mbappého, ale za dvě minutky už lovil balon ze sítě. Ángel Di María převzal na hranici ofsajdu výborný míč od Thiaga Silvy a snad maličko po Messiho vzoru volil pro zakončení jednoduchý dloubáček přes padajícího gólmana - 2:1.

Po chybě v rozehrávce přihrál velmi dobře hrající Draxler na Mbappého, který ukázal, jak může být fotbal jednoduchý. Jedním dotykem zpracoval a druhým okamžitě posílal do protipohybu brankáře - 3:1. Skóre nabralo svou finální podobu už v jednasedmdesáté minutě.

Hráči PSG de facto třemi doteky rozebrali obranu týmu Juliena Stéphana. Mbappé pak prodloužil na Edinsona Cavaniho, který mohl v poklidu z první uklízet do odkryté klece. Tady Koubek nemohl dělat vůbec nic než sledovat, kterak uruguayský šutér zaznamenává svou šestnáctou trefu v sezoně. Více (18) zatím nastřádal pouze jeho parťák, který protentokrát asistoval.

Jednatřicetiletý Jihoameričan snad mohl dát i hattrick (v tomto ročníku už svůj třetí), kdyby se Thomas Tuchel nerozhodnul jej v 81. minutě stáhnout z hrací plochy a nahradit Maximem Choupo-Motingem. Ale při absenci Neymara bude mít jistě příležitost už za týden proti Lyonu. Na Rennes čeká Amiens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele