22. kolo
26.01.2019 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Monako i po Henryho odvolání prohrálo, v Dijonu dvakrát inkasovalo

Monako natáhlo sérii bez ligového vítězství na šest kol a zatím nezabrala ani trenérská rošáda. Porážka na půdě Dijonu je o to bolestivější, že šlo o přímý souboj o záchranu. Knížata se sice stále mohou zachránit, ale situaci si dále komplikují. Výhru Dijonu zařídili Chang-hoon Kwon a Naïm Sliti.

Stadion Gastona Gerarda přivítal dva trápící se týmy, které v minulém kole prohrály. Zatímco Dijon nestačil na Bordeaux 0:1, Monako doma schytalo od Štrasburku nemilý pětibrankový debakl, což stálo místo trenéra Thierry Henryho. K týmu se vrátí Leandro Jardim, v tomto utkání ale na lavičce stál asistent Franck Passi.

Hosté mohli začít lépe, po přihrávce Sidibého zakončoval uvnitř šestnáctky Falcao, ale brankář Allain jeho pokus nohama vyrazil. Kolumbijský kanonýr měl pak ještě jednu velkou příležitost, ale z dobré pozice špatně trefil balón a před prázdnou brankou minul. Dijonu stačila na vedení jediná šance, ve 25. minutě Chafikova šikovná přihrávka středem hřiště prošla na Chang-hoona Kwona a ten se nemýlil - 1:0 pro Dijon. Šlo o hraniční situaci, ovšem o žádný ofsajd se nejednalo. Monako mohlo kontrolovat Tielemansem, jehož pokus o přehození Allaina nevyšel.

Monako potřebovalo ve druhém dějství zabrat, jenže jakékoliv plány na zvrat narušil ostrým skluzem Naldo. Ten šel velice ostře do souboje a od svého příchodu uviděl už druhou červenou kartu. Monako prohrávalo a navíc šlo do početního oslabení. Následně to netrvalo dlouho a Dijon odskočil na rozdíl dvou branek. Chybu v obraně Knížat okamžitě využil zpětnou přihrávkou Tavares a Naïm Sliti střelou pod břevno překonal Subašiće.

Z pohledu hostí ještě mohl snížit Rony Lopes, ale po jeho přímáku se Allain natáhl. Na druhé straně zase skončil rychlý kontr jen střelou těsně vedle, takže výsledek už se do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hardwell

Naldo perfektní posila zatím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele