22. kolo
25.01.2019 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Lille vyhrálo v Marseille a drží druhou pozici

Domácí příznivci nejprve dorazili úmyslně později, aby dali najevo svou nespokojenost se současnými výsledky a výkony svého oblíbeného týmu. Po hodině hry musel rozhodčí Delerue kvůli nepokojům na tribunách utkání přerušit a mistr světa Florian Thauvin se předčasně pakoval ze hřiště. V nastaveném čase pak padla na každé straně jedna branka, přičemž pro Pépého byla druhá a tím pádem vítězná.

Už ve 3. minutě se radoval z gólu domácí Nemanja Radonjić. Bohužel předčasně, protože Kostas Mitroglou stál v ofsajdu, jak potvrdil asistent u videa. Deset minutek poté to rovnou z přímého kopu zkusil Florian Thauvin, ale zařízení překopnul. Potom centroval Bouna Sarr a Adama Soumaoro si málem vsítil vlastní gól.

V nastaveném čase úvodního dějství se šikovně dostal do šestnáctky Zeki Celik. Luiz Gustavo byl v souboji pozdě a sudí po další konzultaci s kolegou u videa nařídil penaltu. Nicolas Pépé si na ni hodně věřil a bezpečně ji proměnil - 0:1. Pro severofrancouzský celek, který k tomuto klání musel urazit přes 800 kilometrů, to byl velice důležitý moment.

Pépé má vynikající formu a potvrdit to chtěl v 55. minutě, kdy vyšachoval Steve Mandandu, ovšem Rolando za svého brankáře v pravý čas zaskočil. Když se po přerušení začalo znovu hrát, vyšlápl si Thauvin na nevinného Youssoufa Koného a bez předchozího žlutého napomenutí byl oceněn červenou kartou.

Rudi Garcia přesto nechtěl prohrát a do hry poslal Clintona N'Jieho a Maria Balotelliho. Bývalý italský reprezentant mohl při svém debutu rozvlnit síť už po necelé minutě pobytu na trávníku, jenže přestřelil. Ve čtvrté minutě nastavení šli hosté do brejku. Celik v pádu posunul do velkého čtverce na Pépého, jenž Mandandovi zahrál na housle - 0:2.

Útočník z Pobřeží slonoviny hraje skutečně v parádní fazoně, nasázel už patnáct gólů a není divu, že se o jeho služby údajně zajímá Barcelona. Balotelli pak už stihl pouze snížit, když si udělal prostor a hlavou po Strootmanově rohu vymetl šibenici - 1:2. LOSC se pod Christophem Galtierem tedy vrací na pozice, v jakých jsme mistra Francie ze sezony 2010/2011 viděli naposledy za kouče Girarda. Za týden se střetne s Nice, zatímco Marseille cestuje do Remeše.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 02.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele